Şimdi Ara

Tavan avizesini duvar fisine baglamak icin yardim lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Normalde tavana astigimiz bir avizeyi yer darligindan salonun bir kosesine aktardik, avizeden cikan 2 birlesik kablo ucu, bir de notr kablo oldugunu dusundugumuz mavi uc var, bunlari duz prize baglamak yerine, mumkunse ortaya bir (muhtemelen 2 ayri gerekecek) anahtar yerlestirerek kademeli acip kapatmak istiyoruz. Nasil yapabiliriz?

    Gerekli kabloyu aldik, bir ucuna toprak priz yerlestirdik. Kablo birbirine yapisik 2 uclu (bakir) ve yaklasik 3000 Watt kaldirir gucte.

    Avize-kablo baglantisini ve kablo ortasina anahtarlari nasil yerlestirmemiz gerektigini ayri ayri anlatabilirseniz cok seviniriz..

    Elektrik bilgimiz baslangic duzeyde..

    Cok tesekkurler simdiden..



  • Merhabalar
    avizenin kablolarını resimini çekersen daha anlatıcı olursun
    Sanırım avizene bağlı olan anahtar 2 li komitatör anahtardı?
  • Maalesef fotograf makinemiz henuz dijital degil :)

    Ancak sorunuzun cevabi, eger dogru anladiysam evet. Eski salonumuzda avizeyi duvardaki 2li anahtar kumanda ediyordu. Sag taraf bir bolumunu sol taraf diger bolumunu yakiyordu.. Simdi biz aynisini yeni aldigimiz kabloya ac/kapa dugmesi (bildigimiz standart masa lambasi kablo uzeri dugmeler) takarak yapmaya calisiyoruz..

    Kabloyu satin aldigimiz yerdeki arkadas, eger duz baglanti yaparsak (avize uzerindeki birlesik kablonun 2 bakir bolumunu birlestirip yeni aldigimi kablonun bir tarafindaki bakir tele, notr oldugunu dusundugumuz eski mavi ve tek basina olan kabloyu da yeni kablonun diger bakir teline sararsak) fise takinca hepsini yakabilecegimizi soyledi..

    Ancak her seferinde o kadar ampul yakmak istemiyoruz, salon kucuk ve misafir de yoksa bosuna masraf olsun istemiyoruz.. O yuzden duvardaki fise takacagimiz kablo uzerine 2 tuslu bir anahtar, ya da tek tuslu 2 anahtar takabilirsek isimiz hallolur diye dusunuyoruz.. Ancak fazlar konusunda cok bilgimiz olmadigi icin kablo ile ana avizeden cikan 1 birlesik ikili, ve bir tekli kabloyu, yeni aldigimiz birlesik 2li kabloya nasil baglamaliyiz onu bilmiyoruz..

    Umarim aciklayici olmustur?


    quote:

    Orijinalden alıntı: pehlionemusti

    Merhabalar
    avizenin kablolarını resimini çekersen daha anlatıcı olursun
    Sanırım avizene bağlı olan anahtar 2 li komitatör anahtardı?




  • Neden tavandaki kabloyu öteleyip, mevcut anahtar ile kullanmıyorsunuz....
  • fişten aldığınız faz kablosunun ucunu ikiye ayırıp 2 anahtarında giriş uçlarına bağlayın anahtarların çıkış uçlarına ahizenin birbirine bağlı olan 2 kabloyu bağlayın sırasıyla.daha sonra fişteki nötr kablosunu ahizenin nötr kablosuna bağlayın. böylelikle hangi anahtarı açarsanız o anahtarın bağlı olduğu lambalar yanacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.