Şimdi Ara

Tavsiye Internet (Upload)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba forum üyeleri. Benim kafama takılan bazı sorular var. Sizlerin yardımıyla bu soruların cevaplarını alabileceğimi düşünüyorum.
    Öncelikle amacım twitch veya youtube üzerinden canlı yayın yapmak. Fakat bunun için bir fiber altyapım yok. Şöyle bir çözüm düşündüm ve uygulamaya başladım aylar önce. Evime 2 adet vdsl hat bağlattım. Bir tanesi Türknet, diğeri Netspeed şeklindeydi. Türknet, ev kullanımları ve kendi işlerim için, Netspeed ise tamamen canlı yayın işlerim içindi. Bilgisayarıma harici bir ethernet kartı aldım ve iki hattı da bilgisayara bağlayarak yayın yapmaya başladım.

    Türknet hız: 35/3
    Netspeed hız: 50/4

    Hızlarım bu şekilde. Fakat bazı sorunlar oluştu. Netspeed bana söylediği gibi 4 upload'ı veriyor. Bu 3.7 3.8 arası bir değer olarak değişiyor. Fakat olay sadece bu değil. Hızda öyle bir dalgalanma var ki, yayında sürekli olarak frame drop sorunu yaşıyorum. Üstüne üstlük LoL(Tr) sunucusu için Netspeed pingi minimum 58 çıkıyor. Sorunu belirttim, tane tane anlattım. Hiç bir işlem yapamadıklarını söylediler. Herneyse, benim sizde istediğim şu;

    Evime 2. Türknet hattını bağlatıp stabil şekilde kullanmalı mıyım? Yoksa önerebileceğiniz başka iss varmı? Arayıp konuştuğum iss listesi şu şekilde:
    Turkcell Superonline: Maks. 2.5-3 upload veriyorlar ve fiyat çok yüksek.
    Vodafone Net: Maks. 16 mbit adsl verebildiklerini söylediler.
    Millenicom: 35/1-4 arası hız verebileceklerini söylediler ama kendileri bile emin değiller.
    Oris Telekom: 50/5 şeklinde bir hız söyledi, yorumları okudum ama pek inanasım gelmedi.
    Türktelekom: 24/2 Aylık 88 ₺ bir fiyat çıkardı üf!
    Kablonet: Altyapı yok malesef.

    Fikirlerinizi bekliyorum. Ne önerebilirsiniz?







  • Türknet 35/3 ile yayın yapmaya çalıştığınızda nasıl? Hızda dalgalanma olmadan, düşük pingle stabil yayın yapabiliyor musunuz? Eğer öyleyse türknet'e 15 tl daha vererek 50/4 paketine geçirin. (Özgür iletişim ekstra, online işlemlerde paket yükseltme şeklinde görünmesi lazım.) Başka altyapı yoksa, türknet'ten de memnunsanız yapılabilecek en mantıklı iş bu gibi gözüküyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Ayarlamaları yapıp Türknet ile yayın yaptığım zaman tam anlamıyla stabil kelimesinin karşılığını alıyorum. Fakat ben önceden evime 2. hat olarak Türknet almıştım ve aldığım 2. hattı vdsl'e geçirmemişlerdi. Bu da benim işime yaramadı. Çünkü evde çok fazla cihaz olduğu zaman adsl hat kaldırmıyor trafiği. Mecburen yayın için kullanmayacağım hattın bile en az 2 mbit upload hızı olması gerekiyor.
  • Türknet, ev kullanımları ve kendi işlerim için, Netspeed ise tamamen canlı yayın işlerim içindi demişsiniz. Türknet canlı yayında daha stabilse, tam tersini yapın. Yani mevcut 35/3 türknet hattınızı 50/4'e geçirin ve tamamen canlı yayın için kullanmaya başlayın. Netspeed hattınızı ise ev kullanımları ve kendi işiniz için kullanın. Netspeed ev kullanımları ve kendi işiniz için kullanımda bile stabil değilse zaten o hattı açık tutmanın anlamı yok, kapatabilir ya da türknet/millenicom/oris vb'ne taşıyabilirsiniz. (Alternatif operatörler türk telekom altyapısı üzerinden VAE hizmet verir. VAE'de port hızları standarttır. 35 mbit'e 3 mbit upload, 50 mbit ve üzerine 4 mbit upload verilir. Bazı operatörlerin müşteri hizmetleri bu detayları pek bilmiyor ama VAE'de bunlar standart. Onlar size upload hızını söyleyemese ya da yanlış söylese bile, siz bu hızları alacağınızdan emin olabilirsiniz.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnemyTerritory -- 17 Kasım 2018; 1:40:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Netspeed ile herhangi bir oyuna girdiğim zaman örneğin lol tr, pingim 50-70 arası çok yüksek değerlerde ve çok fazla packet loss var. Yani normal kullanım bile zorluyor. Speedtest yapıyorum mesela hızım 48 download çıkıyor fakat Türknet ile rahat izleyebildiğim bir videoyu veya indirdiğim bir dosyayı bile indiremiyorum aynı hızda ki daha hızlı indirmem gerekir. Standartları biliyorum fakat hangisi daha iyi olur bunu merak ediyorum. Hiç sorun çıkmayacağını bilsem gözüm kapalı Türknet geçişimi yaparım aslında.
  • Netspeed'te normal kullanım bile zorluyorsa, kaybedecek fazla bir şeyiniz yok demektir. Yedek hattınız da var. Netspeed hattızı türknet'e geçirmeyi deneyin bence. Normal şartlarda geçiş yaparken port korunur. Yani boş port olmasa bile, mevcut portunuz neyse (adsl/vdsl) o port ile diğer operatöre geçersiniz. Yani örneğin x firmasında adsl kullanıyorsunuz, turknet vdsl'e geçiş için başvurdunuz diyelim. Geçişler aynı port üzerinden yapıldığından, turknet geçişinizi ilk önce adsl olarak yapacak. Hattınızı adsl olarak kullanmaya başlayacaktınız. Daha sonra turknet vdsl port başvurusu yapacak ve vdsl'e geçecektiniz. Sizin şu anda zaten vdsl hattınız var. Vdsl port başvurusu yapılmadan mevcut portla direkt sorunsuz bir geçiş olması lazım.

    Diğer sağlayıcılar konusunda denemeden bir şey söylemek zor. Türknet için inanılmaz şikayetler var(hızda dalgalanma, yüksek ping, kopma vs), şikayetlere bakılırsa uzak durulması lazım ama siz sorunsuz kullanıyorsunuz. Netspeed/oris/millenicom için de benzer şekilde, onlar belki forumda sorunsuz gözükebilir ama size sorunlu denk gelebilir. Ya da türknet gibi forumda sorunlu gözükebilir ama siz sorunsuz kullanabilirsiniz. Şans işi biraz. (Onun dışında millenicom yeni hat açılışında 105 tl kurulum ücreti alıyor. Bu ücret zorunlu. Mevcut hattınızı taşırsanız bu ücret alınmıyor. Oris'te 25 tl aktivasyon ücreti var ama aboneliği iptal ettirdiğiniz zaman ödüyorsunuz, başka bir ücret yok.)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • EnemyTerritory E kullanıcısına yanıt
    Şimdi şöyle bir durum var. Aynı eve 2. Türknet hattını almam için ev telefonu açtırmam gerekiyor. Yani direkt olarak netspeed hattından geçiş yapamıyorum yalın kullandığım için.
  • Yalından da geçiş yapabilirsiniz. Telefon başvurusu işlemini sizin değil, türknet'in yapması gerekiyor. Siz netspeed'ten 88 ya da 18 ile başlayan 10 haneli hizmet numarasını kullanarak türknet'e geçeceksiniz. Hattınız açıldıktan sonra türknet telefon başvurusu yapacak. Normalde portunuza dokunmadan, mevcut hattınıza telefon tanımlanıyor ama bazen şöyle durumlar oluşabiliyor:

    1)telefon başvurusu yapılıyor ama telefon pek kullanılmadığı için bölgenize bakan türk telekom ekipleri telefonu bağlamıyor. Evde internet çalışıyor ama telefon çalışmıyor. Bu durumda telefonu kullanmadan yalınmış gibi interneti kullanmaya devam edebilirsiniz.

    2)Bazen de türk telekom ekibi telefon için ayrı bir port tanımlıyor, binanıza gelip yeniden etiketleme yapıyor ve internetiniz netspeed'ten geçiş yaptığınız kabloda, telefonunuz ayrı kabloda oluyor. Yine telefon önemli değilse interneti yalınmış gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

    3)Bazen de 2. durumdaki olayda sizin mevcut hattınızı çıkartıp belirledikleri yeni telefon hattını bağlıyorlar. Bu şekilde telefon çalışıyor, internet çalışmıyor. Türknet'e arıza kaydı bırakıp telefon var, internet yok. Telefon ve internet devremin birleştirilmesini istiyorum. Ya da çevir sesi yok gibi bir arıza kaydı bırakmanız gerekiyor. (Çevir sesi yok dediğiniz zaman sorun yok deyip arıza kaydını kapatamıyorlar, türk telekom'a bildiriyorlar arızayı. Ekip gelip çözüyor.)

    İsterseniz millenicom da deneyebilirsiniz. Millenicom yalın hizmet veriyor. Normalde millenicom'dan sıfır hat açtırsanız 105 tl kurulum ücreti var. Mevcut hattınız ile geçiş yaptığınız zaman bu ücreti ödemiyorsunuz. Fiyatı da oris'e göre biraz daha düşük.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.