Şimdi Ara

Tax Free Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir arkadaşım geçen hafta italyada apple storedan iphone 6s aldı ve tax alacağını söyleyince oradaki genius kutuyu açmaması gerektiğini o şekilde havaalanında ürünü göstermesini söylemiş. Ben de haftaya hollandadan almayı planlıyorum ancak bir sorun çıkarsa diye alıp kaldığım süre boyunca kullanmayı düşünüyordum. Yakın zamanda tax geri alan arkadaşlar bilgi verebilirmi bana saçma geldi kutuyu açmama olayı?



  • Arkadaş doğru bilgi vermiş, kutunun açılmamış olması lazım. Vergi iadesinde usulsüzlük olmaması için kutunun açılmamış olması gerekiyor. Geçen ay Almanya'dan Ps4 aldım. Havalimanında gümrük memuru onay vermeden önce ürüne bakıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben 2012 de iphone 4s aldım fransada, açtım kullandımda. havaalanında baktılar ürünlere onayladılar.

    ilk defa duydum kutunun açılmaması gerektiğini. çok önceleride foto makinası almıştım, psp almıştım onlarıda açıp kullanmıştım bi sıkıntı yaşamadım. sonuçta kutusu belli faturası belli orda seri numarası vs. yazıyor zaten. oradan anlaşılır o cihaz olduğu. önemli olan bu yani bence.

    hatta bazı gümrükçüler bakmıyolarda ürünlere, ama bakmak isterler diye yanınızda bulundurun uçağın içine verilecek valize koymayın alacaklarınızı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdurmus -- 30 Kasım 2015; 0:49:34 >
  • Bende Laptopta aynısını yaşadım açtım kullandım ve faturasını gösterdim sonuçta kutuda ve cihazda fatura ile imei yazmıyormu?
    Tabi Ülkelere göre mevzuat değişir gibimede geliyor.
    Saygılar
  • İrlandada tax free için sadece form almıştım apple storedan. O formu doldurup faturayla birlikte zarfa koydum. 2 ay sonra 100 euro iademi verdiler. Ülkeden ülkeye değişiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanya'dan getirdiğim cihazın kutusunu açmıştım. Çünkü bazılarında Amerikan tipi priz çıkıyor. Bu şekilde de iade aldım.

    Herhangi bir sorun olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.