Şimdi Ara

TBC 25 Men Instance Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Devil_Bozzo Pre TBC ve Karazhan'ın bir bölümü için boss rehberi hazırlamış.Bende SSC ve TK için bir boss rehberi hazırlayayım dedim.Değişik taktikleri görmek bazı guildlere yardımcı olabilir.Şu and guild olarak Kael'thas dayız.BT ve Hyjal'a girdiğimizde ordaki bosslarıda eklerim ama önce onlar üzerinde biraz tecrübe kazanmak lazım.Bosskillers'ın aynısını yazarsak bi anlamı olmaz :) .Uygun görürse Bozzo kendi başlığına ekleyebilir.

    İlk önce BT chaini hakkında bilgi vereyim.SMV'de Aldor/Scryer baseinizden aldığınız Baari bölgesinden fragment toplamay questiyle başlıyor(http://thottbot.com/q10683 ).Chain'in sonu o meşhur Akaman'ın sizi öldürüp tekrar diriltmesi .( Bu arada gelen dreadlorda dikkat ettinizmi 2 yanında 2 succi harem kurmuş geziyor =) ) Daha sonra Arcatraz'a gitmeniz gerekiyor 2. chaine burda başlıyoruz (http://thottbot.com/?qu=10705 ) .Infernalların olduğu odaya girmeden sol tarafta yatıryordu sanırım, konuşmanız gereken adam.Bu ayağın sonu 5 kişilik bir SMV grup göreviyle sona eriyor.Bunu da tamamladıktan sonra Serpentshrine Cavern'da Fathom-Lord Karathress'i kestikten sonra kafesten çıktan Ashtongue üyesinden görev alıp Akama'ya döneceksiniz.Daha sonra Akama sizden A'lar'ı kesmenizi isteyecek ve asıl chain başlamış olacak. (http://thottbot.com/q10946 ) SMV görevlerini tamamladan SSC deki esirle konuşamıyoruz.

    - Spoiler - Yukarda yazanları harfiyen yaparsanız Black Temple'a girerbilirsiniz.Eğer Akama'nın iyi bir dostu olursanız belki Illidian'la BT'ye girmeden de karşılaşabilirsiniz :p (Akama çok tırsıyo Illidian kızınca :)) )

    Hjyla attunment questi ise çok daha basit.Sadece Lady Vashj'la Kael'thas'ı öldürüp düşürdükleri Vialleri lootlamanızı istiyor.BT chaininin son ayağı Rage Winterchill olduğu için önce SSC ve TK'yi temizlemeniz lazım.Hjyal chain questi Caverns of Times ta ortalıkta dolaşan Scale of Sands üyesi hatundan alınıyor.

    --Tempest Keep--

    1- A'lar (Phoenix God)

    Kael'thas'ın sadık dostu.Bildiğimiz gibi WCIII de 6. level büyüsü olarak gelirdi.Anca burda biraz daha akıllanmış.Kendine de hasar vermiyor.Sanılanın aksine 'Fire Resistance Gerektirmiyor'.Ancak tüm fire spellerine immune.

    Olası Setup :

    5 tank ( 4 de olabilir ancak en ideali 5.)

    2 Prot. warrior 2 feral druid 1 Paladin tank. (Freal druidiniz yoksa 4 prot warriorda kullanabilirsiniz ancak bunların çok dikkatli olması ve encounterı iyi bilmeleri gerekmektedir.Birazdan hepsini açıklayacağım)

    8 healer

    Phase 1 e aldanıpta healer sayınızı azaltmayın phase 2 de raid çok fazla dmg alacak.Bu yüzden Çok fazla paladin healer almamanız iyi olur.2 paladin healer yeterli.Shamanlar ve druidler phase 2 de oldukça kullanışlı.Minimum bir yada 2 tane circle of healing priest da işinizi kolaylaştıracaktır.

    DPS 12

    Meele dps sayınız 4 ü geçmesin ve hepsinin çok iyi gearlı olmasına önem gösterin.Onlar A'lar üzerinde olmayacaklar addleri kesecekler ve bunun için 30 saniye süreleri var.Bu yüzden meele dps sayınızı arttırmak bossdaki damageinizi düşerecek ama dpsleri yeterli değilse addleri gereken sürede öldüremeyeceksiniz ve raidde büyük telaş başlayabilir.Ayrıca meele dpsiniz oyun yeteneğine ve raid konsantresine güvenmiyorsanız mutlaka bufflı 10k hp si olmasına önem gösterin.

    Boss Özellikleri

    HP - 2.500.000 ( Ancak tekrar diriliyor yani 5 milyon olarak düşünebiliriz fakat phase 1 i son derece hızlı geçmek mümkün)

    Enrage süresi - 20 dakika

    Phase 1 Boss Özellikleri

    Flame Buffet: Meele rangeinde kimse olmadığında atar.1.5 sec cast 2000 fire dmg vuru ve fire dmg taken %10 artar.

    Fire Quill : Belli bir süresi yada cooldownı yoktur ancak en azından yukarıdaki 4 platformuda dolaşacaktır fire quill atmadan önce.Fire quill atacağı zaman A'lar ortaya gidip havada dönmeye başlayacak.Platform üzerindeki tankların hemen aşağıya atlması gerekiyor.Fire Quill vurmaz direk öldürür acımaz.Rampada durursanızda Fire quillden dmg yersiniz.

    Ember of A'lar : Genelde platform değiştirdiğinde(bazen aynı platformda uzun süre kalabilir) yada her 30-35 saniyede bir add A'lar dan kopup raidinize doğru dalışa geçecek.70k hp leri var yaklaşık 2k vuruyorlar plate.Öldüklerinde patlayıp 7k damage veriyorlar ve knocback yapıyorlar.

    Önce Phase 1 e bakalım:

    4 tankınızda yukardaki platformlarda yerini alcak.Paladin tankınız ve meele dps niz aşağıda sizin seçtiğiniz add kesme bölgesinde bekleyecekler.Raidden uzak bir yer olması lazım patladıkları için.Girişte olabilir mesela.1. ve 4. platforma druid tankınızı koyun.Eğer druid tankınız yoksa en güvendiğiniz Warriorlarınızı koyun.Asla 1. ve 4. platformlara paladin tank vermeyin.Örneğin şu anda feral tank konusunda sıkıntımız var ve 1. platformda tek feral tankımız dururken 4. platformda main tankımız bekliyor.

    Tank'lar : Aggro kaybetme gibi bir durumunuz olmadığınız için rahat olabilirsiniz ancak yinede iyi bir threat yaratmaya çalışmalısınız.Phase 2 de işinizi kolaylaştıracak.Phase 1 deki tek göreviniz aşağıdaki healerların line of sightından çıkmamak olmalıdır.

    Healer : Çok fazla bir iş gerektirmiyor ancak A'lar ı küçümsemeyin.Crushingleri fena sayılmaz.Tam değer oalrak bilmiyorum ancak ben bir healerım ve crushingler biraz telaşa sokuyor :) . Circle of healing priestların her fire quill ardından tetikte olmaları lazım.Grupları bölüşüp tankların geç kalması halinda flame buffet.dan gelecek dmg en kısa zamanda heallenmeli.Phase 1 de 6 tane MT healer seçin.Bunlardan 3 ü 1. ve 2. platformların ortasında diğer 3 ü 3. ve 4. platformların ortasında durmalı.Boss ilk turdan sonra ya 1. ya 4. platforma gidiyor ancak devamı rastgele.Bu yüzden her durum için hazır beklemeniz lazım.Eğer A'lar sizin görevli olduğunuz platformda değilse arkadan raid heala yardım edin.Ayrıca dreamless sleep potion içmek için çok güzel bir zaman =)

    DPS: Ranged dps A'lar da meele dps addlerde olacak.Meelelerin dikkatli olması lazım addlerden aggroyu alıp bir kaç vuruş yerlerse ve add o anda ölürse patlayacağı için ölebilirler.

    A'lar önünzden geçerken herhangi bir ranged attackınız ile onu çekebilirsiniz.Phase 1 de kimse aggroyu çekemez.Bu yüzden ranged dpsinizin allah vere yüklenmesi oldukça yararlı olur.Healerlarınızın phase 2 yede manası kalması lazım.Boss tam bir turdan attıktan sonra Fire Quill yapacak ancak bazen 1. platforma tekrar dönebilir.Bossun dönmeye başladığını gördüğü zaman tanklarınızın aşağı atlaması lazım.Unutmayın rampada durursanız ölürsünüz.Boss 1. yada 4. platforma gidecektir quillden sonra.Feral tankınız yada warriorınız hemen charge la yada interceptle bossa ulaşması lazım.Meele rangeinde kimse yoksa atacağı flame buffetlar sizi çok zor duruma sokar.3 buffet atarsa wipe olabilirsiniz 4 de hiç şansınız yok.Tanklar için bir uyarı chargeladıktan sonra nerede durduğunuza dikkat edin.healerlarınız line of sightında olduğunuzdan emin olun.

    Her 30-35 saniyede bir A'lar dan bir ufak phoenix add kopup raidinize doğru yol alacak ancak telaşlanmayın rampadan inmek zorunda.Yani Paladin tankınız avengers shieldla addin aggrosunu üzerine alabilir.Ancak avenger shieldı bir öncek addle savaşırken kullanmış olabilir ve yeni addi aggrolamak sorun olur.Bu durumda yapılması gereken şu ; öncelikle paladin tankınızın ilk addi aggrolamakta bir sorunu olmayacaktır.Bu add ölmek üzerindeyken patladığınızda tankınız knockbackle birlikte 8k civarı dmg yicek.Paladin tankınızın healerıda paladin olmalı ve righteous fury si açık olmalı.Diğer tüm healerlarda salvation olmalı.Kimse paladin taknınızı sizin atadığınız healerdan başka heallemeyecek.Add healerınız yeni add gelene kadar paladin tankı heallemeyecek ve yeni add gelir gelmez paladininizi fulleyecek ve aggroyu add healerınız alcak.Daha sonra paladin tankınız aggroyu rahatça o healerdan çekebilir ve add kesimi devam eder.Bu taktikte dikkat edilmesi gereken nokta eğer A'lar o an fire quill yapıyorsa riske girmeyip tankınızı en azında 8k hp ye kadar healleyinki sorasındaki olası 2-3 quillden kurtulsun. Meele dps add ölmek üzereyken uzaklaşacak ve seçtiğini 2-3 ranged dps addi uzaktan kescek.5 comboyu hazırlamış bir rogue add %5 civarındayken stunlayıp cloak of shadows u açıpta add.i tek başına bitirebilir.Sizin seçiminize kalmış.

    Phase 1 bu şekilder A'lar ölene kadar devam eder.

    Phase 2 Boss Özellikleri

    Flame Buffet : Phase 1 le aynı.Bu sefer her Meteor ve Charge dan sonra meele rangeine birisi girene kadar atmaya devam eder.

    Meteor: 30 sn de bir A'lar yukarı uçup raide a rasgele bir noktaya meteor atıcak.5k fire damage vurur ve 2 add summonlar.Herkesi birbirinden ayrı durması gerekir meteordan çok fazla kişinin damage yememesi için.Ayrıca phase 2 de öldürdüğünüz her add bossun %3 hp kaybetmesine yol açar.

    Flame Patch: Her 30 sn de bir A'lar rastgele bir bölgeye flame patch atacak.Saniyede 2000 fire dmg tickler ve her tick fire dmg takenı %10 arttırır.Ne yapıyorsanız bırakın ve hemen kaçın.Ben bu patchlerde çok öldüm malum lag :) .

    Charge: 30 sn de bir rastgele birine chargelayacak.Ardından flame buffet atabilir tankların hemen peşinden gitmesi lazım.

    Melt Armor: Her 60 sn de bir A'lar o anki targetine Melt Armor atacak ve armoru 60 sn boyunca %80 oranında azalıcak.Tankların boss moddan announceları açıp ve ts den hemen bildirmesi lazım ve direk bossun tauntlanması gerekiyor.İyi bir tank 2 bu dövüş için ortalama itemlara sahip bir tank tek vuruşta yatacaktır.

    Phase 2 :

    Öncelikle kendinize phase 2 de raidin duracağı yeri belirleyin(add tankınız healerınız ve meele dpsniz yerinden kıpırdamayacak) ve warlocklarınızı arkaya doğru gönderin.Muhtemelen aggro onlarda olacaktır.A'ları hemen tauntlayıp ortaya getirin.Raidin onun etrafında dağılması lazım yalnız oyuncularınızın tüm odayı kontrolleri altında tutup heryeri iyi görmeleri gerekiyor.Add kesme bölegesine çok yaklaşmadığınızdan emin olun ve patchlerden kaçmaya çok dikkat edin.Her zaman ayrık durun bir bölgeye patch atarsa sadece 1 kişi dmg yesin.Eğer Meteor kafanıza düşerse hemen ordan uzaklaşın.A'lar orda spawnlanıp sizi öldürcektir. Tankların tauntlamaya hazır beklemesi lazım.Melt Armoru görür görmez bossu üzerineze alın

    Addleri yine phase 1 deki gibi aggrolayın.Raid oldukça fazla dmg alacağı için add healerınızın etrafında aggro çekmek için heallayacak bir çok oyuncu olacak.Paladin tank rahatlıkla 2 veya daha fazla addi tanklayabilir.Addler gerektiği hızda ölmeyecektir telaşa gerek yok.Ranged dpsin A'lara dps ye devam etmesi lazım.eğer meele dps den kayıplar verdiyseniz bir kaç rangedi oraya kaydırabilirsiniz.Phase 2 de her add öldüğünde boss %3 hp kaybedecek.

    A'lar gerçekten zevkli ve eğlenceli bir encounter.Phase 2 de her oyuncunun dikkatli olması ve ne yapacağını bilmesi lazım.Item dan çok tecrübe önemli.O yüzden ne kadar iyi giyinmiş olursanız olur bu boss üzerinde biraz zaman harcamanız lazım.

    Sadece 1 boss umduğumdan çok daha uzun sürdü.Diğer tüm SSC ve TK bosslarını 3-4 günde ekleyeceğim.


    SMV: Shadowmoon Valley
    TK: Tempest Keep
    SSC:Serpentshrine Cavern
    BT:Black Temple



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killer of bodom -- 27 Ekim 2007; 11:31:08 >







  • Dostum gusel olmus eline saglikta bilmeyenler icin basi kisaltmalartini acsan iyi olur SMV : ? SSC:? ilk kes okuyanlarda olucak .

    Tecrubelerini paylastigin icin tekrar tesekkurler.
  • Eline sağlık süper çalışma

    devamını bekliyoruz
  • eline sağlık gerçekten güzel bir çalışma.
    devamını bekliyoruz
  • tesekkurler cok aciklayici olmus
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.