Şimdi Ara

TCDD tren similatörü (159. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.299
Cevap
2
Favori
466.945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İki günlük yazılarınızla bir şeyler kanıtlamaya çalışmak saçma.
    Sizin yaptıklarınız yıllardır olan biten şeyler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Turkish Trains

    ama böyle basitçe hala daha eleştirilerini hiçbir kanıtla desteklemeden çamur atma amaçlı saldıran insanlara zerre kadar saygı duymayacağım.



    Kanıt konusu sizin dürüstlüğünüze bağlı. Ben bu konuda sizin dürüstlüğünüze güvenmiyorum.
    Çünkü eskiden yaptığınız gibi burda böyle konuşup, bizlerin göremediği yerlerde (mesela kendi sitenizde olabilir...) başka şeyler söylemediğinizden emin değilim.

    Neticede daha önce başka insanlar için bunu yapmış olmanız size güvenmemi engelliyor.
    Bir önceki mesajımda dediğim gibi, hiç bir şeye dokunmadan açabilseniz sitenizi her şey anlaşılacak.

    Ama geçen gün kendi söylediğiniz gibi tüm modelleri 3d dosyalarıyla beraber paylaşmayı göze alamıyorsunuz sanırım ki, bu riski alamıyorsunuz.


    Size zarar vermek gibi bir niyetim olsa, daha farklı şeyler söylerdim. Böyle bir niyetim yok.
    Sadece herkese açık platformlarda başka, belli bir kitlenin girebildiği yerlerde başka şeyler söylediğinizi; ve sizden başka şeyler yapanları küçümsediğinizi belirtiyorum ben.
    "HODRİ MEYDAN!" diyerek savaş çığırtkanlığı yapmaya da gerek yok.

    Neyse, çalışmalarınızda başarılar dilerim.




  • Niyetinizin ne olduğu gayet aşikar! Bir insanı eleştirmek için birçok yol varken herkese açık bir ortamda bu tarz yıkıcı eleştiriler son çare olmalıdır. Ha tekrar belirteyim, bu yaklaşımların bana bir zararı olmaz. Eğer SİZ diyebiliyorsanız; "bana böyle dedin, beni böyle aşağıladın!". O zaman çıkar herkesin içinde özürümü dilerim. Ama hiçbir kanıt HALA yokken, bana aynı sözlerle saldırmaya devam ediyorsunuz. Burada niyetinizin SADECE ve SADECE zarar vermek ve benim bilemediğim birşeylerin hıncını almak olduğuna da eminim.
    Forumumda gerekli düzenlemeleri yaptım. Misafirler de tüm forumları okuyabilsinler diye. Ama anlam veremediğim bir şekilde bugün tüm uğraşlarıma rağmen phpbb'deki bir sıkıntı nedeniyle izinleri aktive edemiyorum. İlk fırsatta bu sorunu aşıp forumu açtığımda ve siz girip tüm başlıkları (Toplam 13256 mesaj) okuduğunuzda bu savlarınızın (ÖRN: newform -> Çünkü eskiden yaptığınız gibi burda böyle konuşup, bizlerin göremediği yerlerde (mesela kendi sitenizde olabilir...) başka şeyler söylemediğinizden emin değilim.) arkasında nasıl duracaksınız? Hiçbir mesajın silinmediğine de sizi temin edebilirim, ha inanırsınız veya inanmazsınız, açıkçası pek de ilgilenmiyorum. Kimseye birşey kanıtlamakla yükümlü değilim. Ben çalışmalarıma devam edeceğim, bundan sonra da DAHA ÖNCE olduğu gibi ücretsiz ve herkesin ulaşabileceği mümkün olan en yüksek detayda model çalışmalarına devam edeceğim.




  • "KAPALI FORUMUMDA" diğer arkadaşlarla dalga geçmekten kalan az zamanımda yapmakta olduğum bir çalışmadan bahsedeyim biraz:

    TCDD WLA, WSPM tiplerinde, standart karoser yolcu vagonu modellemesi. Bu modelleme 4 farklı yüksek detayda kaplama, açılabilir orijinal kapılar, orijinal vagon yolcu görüntüsü ve seslerini içerecek.











    Model çalışmasında şu anda gövde çalışmalarını bitirmek üzereyim. Ardından iç detaylandırma, kaplama ve Alpha düzenlenmesi ve oyun içi fizik testlerini yapacağım. Model tamamlandığında ÜCRETSİZ olarak forumumda paylaşacağım. Ha bana saldıran arkadaşlar şimdi hemen "biz çalışmalara başladık ya, ondan bak ücretsiz vermeye başladı modelleri" diye heyecanlanmasın diye söyleyeyim, bu modeli Mart ayından beridir tasarlıyorum ve o zamandan beridir de ücretsiz olarak vereceğimi duyuruyorum.
    Ben geçmişte de, şimdi de laflarla, polemiklerle değil yaptığım çalışmalarla biliniyordum. Gelecekte de beni yine bunlarla hatırlayacak insanlar. Beni ben olduğum için sevmeniz veya saymanız gerekmiyor. Beni Türk tren simülasyonları ve bu camiada bir mihenk taşı olduğum için bilmeniz gerekiyor. Bu konuda son sözüm bu şekildedir. Yaptığım çalışmalar dışında da kendi başlığımız olan TCDD Tren Simülatörü başlığı altında hiçbir polemiğe girmeyeceğim. Bu konuyu devam ettirmek isteyenler, bana her türlü özelden ulaşabilirler. Orada konuşmaya devam edebiliriz.

    Saygılarımla...




  • Size zarar vermek bana bir şey katmaz. Çünkü egomun ayarı düşüktedir.

    Bunca mesaj yazdık, ettik; ama her mesaja farklı cevaplar verebilmeyi başardığınız için de ayrı bir tebriği hakediyorsunuz.
    En azından kendi sitenizdeki üyeler okuduysa belki bir şeyleri farketmişlerdir.

    Hala işin ücretinde olduğumu sanmanız talihsizlik. Sanırım, sizinle anlaşmak zor zanaat. Ücret, emek üzerinden tartışma yapacak olsam eminim buna verecek cevabınız dahi olmazdı. Çünkü çok ucu açık bir konu. Ama tercihinize saygılıyım. O nedenle bir tavrım yok. Ücreti hak ediyorsunuz da ayrıca. Vermeyi kabul edenler de varsa rahatsız olmak bana kalmaz.

    Neyse, yeni modellerinizde başarılar dilerim, majesteleri...
    Bir gün modelleme yaparsam, eleştirilerinizden beni de "mahrum bırakmayınız". Hepimizin size ihtiyacı var.




  • Farkındaysanız ben aynı anda iki tarafa da cevap vermeye çalışıyorum. Hem ücretli model verme konusuna, hem de diğer model yapmak isteyenleri hor görme konusuna cevap veriyorum. Her mesaja değil gerekirse her kelimenize cevap veririm, kendimi savunma hakkım var.

    quote:

    Neyse, yeni modellerinizde başarılar dilerim, majesteleri...


    Teşekkür ederim, olur da bir gün modelleme yaparsanız tabii ki "takipçiniz" olacağım sayın muhalefet lideri. Hepinizin bana ihtiyacı var mı? Bence yok ama şurasını da unutmayalım, oyun 2001'de çıktı ücretsiz modeller 2010'da geliyor! Keşke daha önce gelseydi, bu başlığın 53 sayfasındaki mesajları (3172 adet) okursanız daha önce de bana yardımcı olacak, beraber çalışabileceğim modelci diye bayağı bir yazım olduğunu görebilirsiniz. Ama o zamanlar kimse ne benimle, ne de bensiz MSTS için çalışma yapmamıştı. Yapamamıştı demiyorum çünkü isteseydi insanlar yapabilirlerdi. 2001 - 2010 süreci içerisinde benim dışımda MSTS için hiçbir model çalışmasının yapılmaması bence esas talihsizlik. Sonunda ciddi ciddi buna eğilen (benim burjuva modelci grubum! hariç)bir grup olması, her ne kadar benimle savaşmayı ana gaye olarak görmüş olsalar da bence olumlu bir davranış. Neyse buna da şükür. Bundan sonra da kapım ve desteğim yine tüm model yapmak isteyen insanlara açık olacaktır. Tüm demiryolu sever camiasını saygıyla selamlıyorum ve bana eleştirel yaklaşan arkadaşların da bir tren sever olduğunu bildiğim için beraber çalışırsak "demiryollarına ve demiryolu hobisine daha açık olacak bir Türkiye'de" bir gün onlarla da tanışmayı istiyorum.




  • Şafak abicim, bizler senelerdir kimin, neyi yapmış olduğunu açık ve net bir şekilde görüyoruz. Bu kişiler var oldukça senin ne kadar değerli biri olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Senin bizlerin arkamızda olduğunu bildiğimiz sürece çok daha başarılı işler çıkaracağız hep birlikte buna inanıyorum. Bu kişiler her kimse bu konunun 1. sayfasından itibaren okusunlar. Kimin neyi ilk kez yaptığını ve ÜCRETSİZ olarak yayınladığını görsünler. Zaten 4-5 ay sonra herkes unutacak bu kişileri. Ama bizler her zaman olduğu gibi birlikte olmaya devam edeceğiz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erkan_35

    Şafak abicim, bizler senelerdir kimin, neyi yapmış olduğunu açık ve net bir şekilde görüyoruz. Bu kişiler var oldukça senin ne kadar değerli biri olduğunu çok daha iyi anlıyoruz. Senin bizlerin arkamızda olduğunu bildiğimiz sürece çok daha başarılı işler çıkaracağız hep birlikte buna inanıyorum. Bu kişiler her kimse bu konunun 1. sayfasından itibaren okusunlar. Kimin neyi ilk kez yaptığını ve ÜCRETSİZ olarak yayınladığını görsünler. Zaten 4-5 ay sonra herkes unutacak bu kişileri. Ama bizler her zaman olduğu gibi birlikte olmaya devam edeceğiz...


    Erkan Abi Ben Galiba Sert Çıkıştım Biraz..




  • Arkadaşlar

    Destekleriniz için teşekkür ederim. Ama lütfen yazarken çok sert ifadelerle yazı yazmayın. Bizim bir kalitemiz var, eleştirirken bile saygımızı korumamız gerekiyor. Bizi 3-5 kişiden oluşan basit bir grup sanıyor olabilir belki bazı insanlar, ama bizim sayımızı da benim ekibimin arkasında olanları da hepimiz çok iyi biliyoruz (Bu başlık 213.774 kez okunmuştur!). Yarın, bir ay sonra veya birkaç yıl sonra bu yazılanlar aynen dediğiniz gibi unutulacak, ama yaptığımız çalışmalar hala ortada olacak ve beni eleştiren insanlar bile bu çalışmalardan yararlanacaklar. Ben kimseyi rakip olarak görmüyorum, sonuçta Türkiye ve Türk halkı için çalışmalar yapan insanlarız. Benim kim olduğumu, neler yaptığımı şu geriye dönük 53 sayfadaki 3176 mesajı okuyan insanlar çok iyi biliyorlar. 2001 yılından beridir, bu şekilde yargılamaya ve beni ezmeye çalışan insanları fazlasıyla gördüm ben. Sonuç mu? Adlarını bile hatırlamıyorum. Ben hala buralardayım, hala bu işi yapıyorum. Onlar nerede hiç bir fikrim yok!. Bana güvenmeyen insan sayısı 3 veya 4 kişidir. Güvenip bu zamana kadar bana maddi/manevi destek olmuş insan sayısı, bugün itibariyle 2.200 ün üzerinde kişi! Yorum yapmaya gerek yok sanırım... Yapmakta olduğum çalışmaları, hedeflerimi sizlerle paylaşmak yerine şu 2-3 gündür hala daha kendimi savunmaya çalışıyor olmaktan esef duyuyorum
    Forumda oluşan teknik sıkıntı nedeniyle forumu ziyaretçilere açamıyorum 2 günden beridir. Gerekirse phpbb yi yeniden kuracağım ama bunu mutlaka yapacağım. Şu anda da otomatik aktivasyon sistemine geçtim, yani kayıt olan kullanıcılar mümkün olan en kısa sürede otomatik olarak aktive oluyorlar. Malesef forumu direkt açamıyorum ama beni eleştirip dürüstlüğümden şikayet eden insanların bir zahmet foruma üye olup içeriğini gezmelerini ve benim dürüstlüğüme karar vermelerini istiyorum.

    Saygılarımla




  • Bugün demiryolportali.com forumundaki arkadaşlara yazdığım mesajı aynen buraya da yazıyorum. YORUMSUZ:

    Arkadaşlar

    Ben Şafak Aktaş. Beni hemen hepiniz MSTS için 2001 yılından beridir yapmakta olduğum TCDD
    lokomotif, vagon, obje ve hat çalışmalarım ile tanıyorsunuz. Daha önce kendime ait forumda da
    belirttiğim gibi, MSTS'in artık hem eskimesi hem de bazı yönlerden yetersiz kalması sebebiyle son
    2 senedir başka bir tren simülasyon yazılımında devam etmeyi düşünüyordum. Fakat bu zamana kadar
    ne TRS serilerini, ne de Rail Simulator/RailWorks oyunlarını yeterince kaliteli ve başarılı
    bulmadığım için MSTS üzerine çalışmaya devam ettim. Fakat bu senenin başından beridir detaylı
    olarak incelediğim Trainz Simulator 2010:EE'de özellikle üretici harici kişilerin yaptığı
    çalışmaların (vagon içinde gezebilme, gerçekçi ışık ve duman efektleri, kapı/cam açabilme, çok
    daha gerçekçi sesler vs.) çok güzel olduğunu farkettim. Bunun üzerine yaptığım araştırmalar
    sonucunda bu özellikleri daha da geliştirip kendimize uygun hale getirebileceğimizi öğrendim.
    Bu sebeple, kendim ve benimle birlikte çalışan Turkish Trains 3D Team ekibimdeki modelci
    arkadaşlarımla beraber sizlerin bilgi ve deneyimlerini birleştirerek TS2010'da çalışan, yüksek
    kalite ve detaylara sahip, mümkün olan tüm özellikleri barındıracak TCDD modellerini hazırlamak
    istiyorum.
    Bu konuda öncelikle aşağıdaki hususları özellikle vurgulamak istiyorum:

    * Yapacağımız tüm çalışmalar, BEDELSİZ olarak dileyen arkadaşlarımızla paylaşılacak.
    * Hazırlayacağımız modeller demiryolportali ve trenlerindunyasi haricinde başka platformlarda
    paylaşılamayacak şekilde şifreli bir sistemle korunacak.
    * Modellerle ilgili yapıcı eleştiriler dışında, daha önce Gökçen ve Babür'ün belirttikleri gibi,
    "nerede kaldı bu modeller, ne kadar yavaşsınız, bir türlü bitiremediniz" gibi eleştirilerde
    bulunan kişilerle KESİNLİKLE model paylaşımı yapılmayacak.
    * Ekibe dahil olacak kişiler, ciddi bir şekilde bu konuya eğilecek ve kendi üzerlerine düşen
    işleri layıkıyla yerine getirecek.

    Bu oluşumda bulunmak ve ciddi bir çalışma yaparak sonuçta ortaya güzel birşey çıkarmak isteyen
    arkadaşların, bu başlık altında görüş ve önerilerini belirtmelerini rica ediyorum.




  • Foruma giremiyorum kimseye ulaşamıyorum.Çok uzun süre ayrı kaldım , giremedim ilgilenemedim.Giriş yapıyorum yetkiniz yok diyor.trenlerin dünyasından admin arkadaşlar burayı okuyorsa ilgilenebilirmi.Kullanıcı adı Styricon

    Edit:Neyse adımız soyadımızla yeni üyelik açmalıyız galiba.Açalım bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorod -- 7 Temmuz 2010; 17:48:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Falkenbach54

    Foruma giremiyorum kimseye ulaşamıyorum.Çok uzun süre ayrı kaldım , giremedim ilgilenemedim.Giriş yapıyorum yetkiniz yok diyor.trenlerin dünyasından admin arkadaşlar burayı okuyorsa ilgilenebilirmi.Kullanıcı adı Styricon

    Edit:Neyse adımız soyadımızla yeni üyelik açmalıyız galiba.Açalım bakalım.


    Üyelik onayı verildi. Giriş yapabilirsiniz.
  • Kimler kimin fedaisi,kimler kimi kıskanıyorda modelleri bedelsiz dağıtıyor ve model yapıyor,kimler kimin yalakası çok belli oluyor neyse sizinle daha fazla kavga yada ağız dalaşına girmeye gerek yok Şafak bey özelden sormuş ismimi cismimi Forumumuzda yazıyor bendeniz Murathan soyadımı çok merak ediyorsanız zaten forumda görmüş olmanız gerekirdi şuan forumun bazı konuları deaktif sizinle fazla diyalog kurupta modellerimizin üretimini yavaşlatmak istemiyoruz size bedelli modellerinizde başarılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rendering

    Kimler kimin fedaisi,kimler kimi kıskanıyorda modelleri bedelsiz dağıtıyor ve model yapıyor,kimler kimin yalakası çok belli oluyor neyse sizinle daha fazla kavga yada ağız dalaşına girmeye gerek yok Şafak bey özelden sormuş ismimi cismimi Forumumuzda yazıyor bendeniz Murathan soyadımı çok merak ediyorsanız zaten forumda görmüş olmanız gerekirdi şuan forumun bazı konuları deaktif sizinle fazla diyalog kurupta modellerimizin üretimini yavaşlatmak istemiyoruz size bedelli modellerinizde başarılar.


    Ben senin kim olduğunu çok iyi biliyorum. İstersen kim olduğunu buradan yazayım ne dersin? Senin için bu kadar yaptığım şeylerden sonra bana bu ithamları yapıyor olman beni çok şaşırttı. Neyse, artık bu konuda birşey demeyeceğim. Sana da TCDD modelleme çalışmalarında başarılar. Aslında modellerimi bedelli verdiğim için mutlu olmalısın, ya BEDELSİZ verseydim siz ne yapacaktınız??





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rendering

    Kimler kimin fedaisi,kimler kimi kıskanıyorda modelleri bedelsiz dağıtıyor ve model yapıyor,kimler kimin yalakası çok belli oluyor neyse sizinle daha fazla kavga yada ağız dalaşına girmeye gerek yok Şafak bey özelden sormuş ismimi cismimi Forumumuzda yazıyor bendeniz Murathan soyadımı çok merak ediyorsanız zaten forumda görmüş olmanız gerekirdi şuan forumun bazı konuları deaktif sizinle fazla diyalog kurupta modellerimizin üretimini yavaşlatmak istemiyoruz size bedelli modellerinizde başarılar.


    Hiç kimse, hiç kimsenin ne fedaisi, nede yalakası. Eğer ağız dalaşına girmek istemiyorsan adam gibi kelimeler yaz. Zaten bu yazdıklarına bakılırsa nasıl bir tip olduğun gayet net ve açık bir şekilde ortada...
  • Belliydi bu adamın çıkacağı zaten Şafak abi..
  • Bu arada

    Ender arkadaşımın (MagnaFlux) 2 günlük yoğun çabaları sonucunda forumdaki ziyaretçilerin forumu görememesi sıkıntısını gidermiş bulunuyoruz. Üye olmadan da forumun TÜM kısımlarını ziyaret edebilirsiniz artık. İlgilenenlere duyurulur.
  • Bakın ne buldum özellikle son satırlar(acaba nekadar doğru?)

    quote:

    Orijinalden alıntı: TCDDelisi

    berbbat iki ay geçirdim o yüzden kusuruma bakmayın biliyorum çok şey kaçırdım yeni arkadaşlar geldi okadar modeller elimde hala bekliyor sakın aklınızdan birşey geçmesin işte öğrendi gitti ditye ben arkadaşlarımı satmam...
  • Umarım mutlu olmuşsunuzdur tebrikler bildiniz,mesajınızda yer alan soyadımı silerseniz daha çok mutlu olurum size kolay gelsin.
  • Caner

    Bana saldırıp, orada burada yalan yanlış mesajlar yazdıranın kim olduğunu araştırdığımda altından senin çıkacağına ihtimal vermiyordum, sonuca o kadar şaşırdım ki! İstediğin gibi model yapmakta özgürsün, benim için artık sen YOKSUN! Bana yalan yanlış ithamlarla saldıracağına adam gibi adını belirtip, bu çalışmaları ücretsiz yapıp paylaşacağını söyleseydin ne kaybederdin? Şimdi ne kazandığını sanıyorsun?
    O çok takıldığın ÜCRETLİ MODELLERİMİ sana ÜCRETSİZ GÖNDERMİŞTİM. Sadece sana destek olup, çalışmalarına yardımcı olmak için yapmıştım.

    Kanıt olması için örnek mesajların:
    quote:

    Orijinalden alıntı: TCDDelisi

    arkadaşlar routenin tabelelalaryla oynuyorum bakın >>>>>>>sol taraftaki tabelaya





    quote:

    Orijinalden alıntı: TCDDelisi

    işte bitti plakete bakın de24000 süper oldu şimdi e52500e geçiorum ordanda e43015e




    quote:

    Orijinalden alıntı: Turkish Trains

    Merhaba arkadaşlar

    Öncelikle, TCDDelisi E14050 çok güzel olmuş. Emeklerine sağlık, bu çalışmalarını gönülden desteklediğimi bilmeni isterim. Ben vakit bulamadığım için, E14000'leri Vol 3.0 olarak henüz yapamadım. Ama yakın zamanda yapmayı planlıyorum.



    quote:

    Orijinalden alıntı: Turkish Trains

    Diğer bir konu ise, arkadaşlar ben çok sık sizlerle olamıyorum ama benim adıma Tarık Bey(HERCAİ01), Caner(TCDDelisi) ve Çetin Bey(Makinist71) tam yetkilidir. Onlara da her konuda danışabilirsiniz. Çalışmalarınız çok güzel arkadaşlar, yardımcı olacağım konular varsa lütfen sorun. Kendinize iyi bakın, görüşmek üzere...



    quote:

    Orijinalden alıntı: Turkish Trains

    Arkadaşlar, özellikle Çetin, Caner, Tarık Bey ve birçok arkadaşımın, TCDD modelleri üzerinde değişiklik yapıp, sürekli geliştirme çalışmaları yapmaları, beni çok mutlu ediyor. Ben yakında sizlerle daha aktif olarak birlikte olacağım, ama bu arada bu çalışmalara devam edin ki, Rail Simulator çıktığında vakit kaybetmeden modellerimizi aktaralım ve Ankara-İstanbul hattına başlayabilelim. Şimdilik bu kadar, görüşmek üzere...

    Not: Ya, bir süredir TCDDelisi nickli Caner kardeşimizden ses seda yok, bilmem fark ettiniz mi? Caner, nerelerdesinz yahu? Özletme kendini bu kadar E52500'i gönderecektin, kayboldun...


    Bunlar gibi onlarca örnek var, sana nasıl davrandığım ve senin için neler yaptığımla ilgili. Hani ben model yapmaya çalışan herkesi aşağılayıp eziyormuşum ya! Eh işte artık ezilmeden çalışmalar yapabilirsiniz. Sana ve senin yanında çalışacak arkadaşlarına başarılar diliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByGookhan

    yaa sayın abiler merak ediorum acaba bu oyuna nie 21 000''lik makinayı koymadınız yada programda nie DE 21 000 lik makinayı tasarlamıosunuz mevcut olan TCDD msts vol3 de de yok o makinada orjinal kornası ve motor sesiyle oyunda olsa daha eğlenceli olmazmı lütfen biriniz yanıtlayın 22,24,33,.....tamamda lütfen onuda tasarlayın n'olur cevaplayın bu sorumu Şafak abi rica ediorum yapın bi güzellik bu trenci kardeşinize

    Merhaba
    Gökhan Bey,Microsoft Train Simulator Turkish Trains için DE21500 modelini hazırlıyorum.Bitince sizlerle olacaktır.
    http://img825.imageshack.us/my.php?image=30773716.jpg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan0403 -- 26 Temmuz 2010; 16:49:05 >




  • 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.