Şimdi Ara

TCL, dünyanın ilk 1000 Hz 4K monitörünü sergiledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TCL, dünyanın ilk 1000 Hz 4K monitörünü sergiledi
    TCL, dünyada bir ilke imza atarak 1000 Hz yenileme hızına sahip 4K bir panel duyurdu. Şirket, yeni paneliyle oyun deneyimini bambaşka bir seviyeye çıkarmayı hedefliyor.



    Kaliforniya'daki DisplayWeek 2024 konferansında yeni teknolojilerini sergileyen TCL'nin yeni paneliyle ilgili henüz bir basın bülteni yayınlanmadığı için detayları henüz bilmiyoruz ancak heyecan verici olduğu kesin. Daha önce Asus, ROG Swift PG248QP monitörüyle ve BenQ, ZOWIE XL2586X monitörüyle 540 Hz yenileme hızına çıkmayı başarmıştı.






    TCL'in diğer yeni teknolojileri



    Konferansta TCL CSOT, HVA, HFS, MLED, MLCD, FMM OLED ve IJP OLED gibi çeşitli ekran teknolojilerini sergiliyor. Dünyanın ilk 7,85 inç Tandem Üç Katlı Ekranı ve 2,8K Inkjet Baskı Hibrit OLED ekran gibi son teknoloji ürünler göze çarpıyor. Diğer öne çıkan ürünler arasında, dünyanın en yüksek çözünürlüklü 16 inç 8K dizüstü bilgisayar ekranı ve dünyanın ilk 6,9 mm kalınlığında 57 inç MLED monitörü yer alıyor.



    Ayrıca Bkz.Monitörlerinize küsebilirsiniz! "MSI MAG 341CQP QD-OLED incelemesi"



    Modern GPU'ların özellikle AAA oyunlarda 4K 1000 Hz standardına ulaşabilecekleri şüpheli. Ancak üst seviye GPU'larla çözünürlüğü 1080p'ye düşürerek 1000 fps görüntü elde etmek mümkün olabilir. Counter Strike 2 gibi Espor oyunlarında en yüksek donanım ile 1000 fps'nin üzerine çıkmak mümkün. Dolayısıyla eSpor oyuncuları bu monitörün yüksek tazeleme hızından yararlanabilir.




    Kaynak:https://wccftech.com/tcl-showcases-worlds-first-4k-1000-hz-panel-for-next-gen-gaming-monitors/







  • Güzel

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çok güzel ama 4k zorbe 1000 fps fhd okeyde

  • RTX 10090da kullanırız artık....

  • İnsan gözü saniyede kaç Hz üzerini artık farkedememeye başlar?

    Yani diyelim ki X Hz yenileme hızına sahip bir monitör olsun. Bu X değeri nedir ki, dünyanın en keskin gözlü adamını da getirsek, artık X Hz ile X+50, X+100 Hz yenileme hızlarına sahip monitörler arasındaki farkı kesinlikle anlamaz?

    Bana göre sanki 480 gibi geliyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi V4LKyR -- 17 Mayıs 2024; 9:51:31 >
  • Bu TCL'in ortaya çıkması ve pazar payını artırması çok iyi oldu. Yoksa piyasadaki dinozorlar bu özellikleri bir 15-20 sene daha getirmezlerdi. 4K bile hala yalnızca üst segmente özel, pahalı bir kategori olurdu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • O sırada benim 60 hz

    Şaka maka 1000 hz ne 540 hz neyine yetmedi

  • Onvo markada 4K 1000Hz çıktığından beri var diye biliyorum. Ya da dümenden mi özelliklere ekledi Onvo?

  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt

    144den sonrası sanki görüntü akıcılığı anlamında anlamsızlaşıyor.

  • cinayet13 kullanıcısına yanıt

    Katılmıyorum, şahsen ben 120 - 144 - 165 - 240 Hz arasındaki farkı hissedebiliyorum.

  • Benim 75 Hz monitör ile bir bakıştık.

  • -Apeiron- kullanıcısına yanıt
    Hala 4k ekran alamıyoruz fiyatlar hiç düşmüyor

  • cinayet13 kullanıcısına yanıt
    240 hz ile bariz anlaşılır akıcılık farkı var hocam.. 240 dan sonrasında o anlaşılır fark çok minimal seviyede.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tamamen gövde gösterisi. 4K 1000 Hz destekleyen arabirim ve GPU olmadığı için basın gösterimi olmaz tabi. Fuarda monitör var ama görüntü yok o zaman yaptıkları reklam tamamen uydurma oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer4141 -- 18 Mayıs 2024; 14:50:37 >
  • V4LKyR V kullanıcısına yanıt
    insan gözünün kare hız hesabı yoktur, algılama durumu vardır. Özellikle oyunlarda ekran kartının üretebildiği max kare hızı ile performansı anlamaya çalışırız. İşin detayına gelirsek:

    Büyük bir ekranda küçük bir nesnenin hareket ettiğini hayal edin; mükemmel derecede pürüzsüz görünmesi ve tüm takılmaları ortadan kaldırması için, her karenin görüntüyü, insanların algılayabileceği en küçük açısal değişiklikten daha fazla hareket ettirmemesi gerekir.

    “Bir sinema salonunda ön kısmına yakın ortalarda oturduğunuzu varsayalım. Yani bu ekran görüş alanınızın 55 derecesini kaplıyor. Ekranın bir köşesinden diğerine giden küçük bir noktanız olsaydı, bu noktanın ekran boyunca bir saniye içinde mükemmel şekilde düzgün hareket ediyormuş gibi görünmesi için saniyede 3300 kareye ihtiyacınız olurdu; 55 derece bölü 1/ Derecenin 60'ı. Yarım saniyede [mükemmel akıcılıkta] hareket ettirmek istiyorsanız, bunu ikiye katlayarak saniyede 6.600 kareye çıkarmanız gerekir." Teorik olarak bir üst sınır yok ancak saniyede 20.000 fps hızın bu noktanın ekranda mükemmel akıcılıkta hareket etmesi için neredeyse tüm olası senaryoları kapsayacaktır.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.