Şimdi Ara

TCL PLEX [ANA KONU] (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
4
Favori
26.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Onu da sorunu anlatan notu hazırlarken ilave ettim aslında. Eğer değişim yaparlarsa yazarım. Telefonun kutusu ve belgeler İzmir'deki evimdeydi, dün kargolattım bugün elime geçer ama sanırım telefonu ancak haftaya kargolayabileceğim. Onarım bitince tüm detayları paylaşırım mutlaka.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,


    Sub board değişimi yapılmış telefonumda. Kablo takılı iken sürekli şarj bağlantısı kesiliyor ve hızlı/yavaş şarj yazısı belirip duruyordu.

    Batarya değişimi için de not yazmıştım ama müşteri hizmetlerinden öğrendiğim kadarıyla yaptıkları testlerde sorun olmadığı için batarya değişimi yapılmamış. Yani bataryada sorun yokmuş. Ayrıca batarya garanti kapsamında mı diye sordum evet dediler. Belki sadece batarya değiştirmek için gönderecekseniz önceden arayıp onay alarak gönderebilirsiniz.


    Telefonumu ilk aldığımda tcl desteğin gönderdiği e-postadaki bilgilere göre Ouno Servis'e gönderdim telefonu.

    Telefonumu 7 Aralık'ta gönderdim 8 Aralık'ta öğlen 12:00'de sistemde görünmeye başladı. İlk üç gün sadece müşteriden onay bekleniyor yazısı vardı. Her gün aradım ne onayı diye en sonunda 10 Aralık'ta akşam 18:00 gibi arayıp yazılım güncelleme onayı istediler. Tabi işlem yapılmadı araya haftasonu girdi. Gerçi ne zaman işlem yapıldığını takip edemiyorsunuz çünkü tarih sürekli 01/01/1970 02:00 olarak sabit kalıyor. Ertesi hafta Salı günü 14 Aralık'ta Son Test Onayı Bekliyor yazısı belirmeye başladı. 15 Aralık'ta da Kargo Out yazısı belirdi ve gün içinde kargoya verilecek mesajı geldi ama sayfada hala 1970 tarihi vardı. Ertesi gün aradım kargo bilgisi alırım diye ama öğrendim ki cihaz hala servisteymiş. Servis dosyayı kapatmamış. Eğer oradaki tarih değişirse yani güncel bir tarih olursa kargoya verilmiş olabilir anlamına gelecekmiş. 16 Aralık'ta orada tarih belirdi ama yazılar değişmedi tabi ki. Ben de yine aradım bu kargoya verildi demektir diye ama hala verilmediğini 22'sine kadar verilebileceğini eğer hala verilmezse 23 Aralık'ta arayabileceğimi söylediler. Her neyse, 17 Aralık'ta yani dün yurtiçinden mesaj geldi. Bugün öğlen de teslim aldım. Özetle süreç (iş yoğunluğu kısmını bilmem ki müşteri olarak beni pek ilgilendiren bir durum değil) onarım bir gün sürdü ama cihazı teslim almak 11 gün. Aynı ilde elden teslim etme şansınız varsa birkaç gün sonra alırsınız muhtemelen ama kargo gönder/al olayı süreci uzatıyor ve yapılan işlemin tarihini görmediğiniz için neler yapıldığını merak ediyorsanız her gün cihaz sorgusu yapıp saat saat takip etmeli ya da arayıp ne zaman ne yapıldı sormanız lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ettaL kullanıcısına yanıt
    Anakart komple mi değişti sadece güç bölgesi mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Sub board alttaki şarj soketinin de dahil olduğu mini kart. Onu değiştirmişler sadece.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ettaL kullanıcısına yanıt
    👍🖖

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vakti olmayan arkadaşlar için Sorumu sorayım:

    Koşulsuz-şartsız 15 günlük yasal iade/değişim hakkı süresi dolduktan sonra, Fabrika kusuru olduğunu düşündüğüm bir ürün için (cep telefonu) yetkili teknik servis raporu olmadan TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ'ne başvuru yapabilir miyim? Teknik servis raporu başvuru yapılması için gerekli midir?





    Vakti olanlar için: Hepsiburada.com'dan Efsane Kasım kampanyası dahilinde TCL marka bir cep Telefonu satın aldım, Android 11 sistem ve güvenlik güncellemelerini de kurdum. İlk 15 gün cihazı problemsiz kullanmama karşın, sonraki günlerde DÂHİLİ HOPARLÖRDE sesin bir süre sonra azaltarak kesildiğinde şahit oldum. An itibariyle harici hoparlörden hiç ses gelmiyor. Başlarda bu sorunun Yazılımsal olduğunu düşünmüştüm, fakat birkaç tüketicinin aynı problemle ilgili hem satın aldığım ürünün Hepsiburada sayfasında, hem de diğer platformlarda negatif yorum yazdıklarını görünce problemin donanımsal yani fabrika çıkışlı olabileceği sonucuna vardım.



    Konuyu Hepsiburada müşteri hizmetlerine bildirdim, onlar beni "TCL Türkiye Müşteri Hizmetleri"ne yönlendirdi. TCL müşteri hizmetleri de beni "KVK servisi"ne yönlendirdi (Kartal'daki servis).



    Bu teknik servise yepyeni cihazımı teslim etmek istemiyorum, çünkü benden kaynaklı olmayan bir kusurdan dolayı, değişim ve para iadesi yerine bana "Sadece tamir" seçeneğini dayatacaklarından, uçuk bir tamir ücreti talep edeceklerinden, kısaca işi yokuşa süreceklerinden adım gibi eminim. Ayrıca cihazı daha beter bir hale getirme ihtimalleri de var. Telefonu bana geri verip vermeyecekleri de meçhul, 1 sene sonrasına geri alacağım belki de.



    Cihazı Sirkeci'deki bir tamirciye götürsem, bu sefer de garantisi iptal olacak, ayrıca yedek parça bulma ve tamir etme garantisi de yok. Büyük risk almış olacağım.



    Tüketici Hakem heyeti tek seçenek gibi duruyor, ama servis raporunu görmeden ve 15 günlük yasal süreç dolduktan sonra başvuru alıyorlar mı, emin değilim.



    Açıkçası ne yapacağımı hiç bilmiyorum.



    Benzer bir olay yaşamış arkadaşlarımın yardımını bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • whosthatguy W kullanıcısına yanıt
    Yasal iade süresi bitti ise servise vermeniz gerekir.

    Serviste kusuru sizde bulup para talep ederlerse tüketici hakem heyetine elinizdeki servis raporu ile başvurmanız lazım.

    Tavsiyem yakınınız da tüketici derneği varsa gidip danışmanız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim cevap yazdığınız için.


    Burada asıl çıkmaz teknik servisin KVK olması ve bu beni endişelendiriyor. Ekşi sözlükte bu firma hakkında tek bir olumlu yorum bile yok, tüketicilerin bu firmayla yaşadığı problemlerin benzerini ve hatta daha kötüsünü yaşamak istemiyorum açıkçası.


    Alternatifler cözümleri duymaya her daim hazırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whosthatguy W kullanıcısına yanıt
    Sadece KVK mi yetkili?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki sadece KVK bakıyor bu tamir işine. Hepsiburada TCL'ye paslayıp işin içinden çıkıyor, TCL de inceleme için bu firmayla iletişime gecmemi ve belirtilen adrese cihazı göndermemi istiyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whosthatguy W kullanıcısına yanıt

    Ben telefonumu ilk aldığımda birkaç soru için iletişime geçtiğimde e-posta ile bana telefonda sorun varsa gönderebileceğim bir servis bilgisi vermişlerdi ve KVK değildi. 15 gün önce sorunumdan dolayı aradığımda yine aynı servis bilgisini verdiler ve ben de oraya gönderip tamir ettirdim. Ouno Service olarak geçiyor servis adı. TCL telefonların resmi servisi ayrıca. Ücretsiz gönderim kodu ile sorunu anlatan bir not eşliğinde telefonu kutusu, faturası ve aksesuarları ile göndermek yetiyor. İstanbuldaysanız elden götürün derim.


    Atilla İlhan Cd. No:20, 34750 Ataşehir/İstanbul

    Yurtiçi Kargo:399789646

    08505020800


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ettaL kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim bu değerli bilgi için. Talihsizlik bu ya, Telefonun kutusundan çıkan bilkom kitapçığının içinde de -ismi lazım değil- k ile başlayıp k ile biten servisin telefonu var, açıkçası bahsettiğiniz yer bunu kabul eder mi bilmiyorum, fakat buraya ve tcl müşteri hizmetlerine bir mail atıp şansımı deneyeceğim. En azından şu an elimde "sıfır" seçenekten fazlası var, diğer kullanıcıların da fikirleriyle çözüme daha da yaklaşacağıma inanıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TCL.mobile.care@tcl.com dan gelen epostanın bahsettiğim kısmı burası. Yani satıcı kim olursa olsun resmi olarak yönlendirdilikleri yetkili teknik servis bu şekilde geçtiği için ücretsiz garanti hizmetinden bu servis üzerinden yararlandım.

    Üst mesajda yazdığım müşteri hizmetleri numarasından aklınızdaki soruları netleştirmek için arayıp bilgi alın bence. Bol şans.

    TCL PLEX [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ettaL kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim tekrardan, bugün mail atıp öğreneceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim ama servis firmasına mail ile ulaşmaya çalışmayın çünkü cevap vermiyorlar. En azından ben mail dönüşü hiç almadım onlardan. Sadece müşteri hizmetleri numarasından ulaşabildim. Bu arada ararsanız otomatik konuşmaları dinlemeden direkt 9'u tuşlayın operatör görüşmesi için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaza bildirim gelmiyor(du). Ne kadar zamandır böyleydi bilmiyorum(Telefonu babam kullanıyor). Şebeke üzerinden telefon ve sms bildirimleri geliyor lakin WhatsApp, Telegram gibi internet kullanan(Hem wifi hem mobil veri) mesajlaşma uygulamalarında uygulamaya girmedikçe bildirim gelmiyor. WhatsApp'dan görüntülü/sesli arıyorum mesela. Telefonda hiç tepki yok. WhatsApp'a girince anca aradığım görünüyor. Türlü şeyler denedim. Ne yaptıysam olduramadım. En sonunda pes edip fabrika ayarlarına sıfırladım(Şu herşeyin silindiği seçenek🙂). Anca öyle sorun düzeldi. Umarım tekrarlamaz🙂.

  • hacı1992 kullanıcısına yanıt

    Selamlar, settings--->notifications menüsünden tüm bildirimleri açıp kapatınca sorun çözülür diye tahmin ediyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • whosthatguy W kullanıcısına yanıt

    Sanmıyorum ama bir daha olursa denerim🙂. Komple sıfırlamadan önce sadece ayarların sıfırlandığı bir seçenek var. Onu da denedim. Fayda etmedi.

  • hacı1992 kullanıcısına yanıt

    Biz TCL telefon kullananların talihsizliği şu: yurtdışında tcl çok popüler bir cihaz olmadığı için yabancı forumlarda destek anlamında tatmin edici bir cevap bulmak imkansıza yakın.


    Mesela google'ın Pixel için Google community help'te sürüyle soru-cevap başlığı var, android forumlarını saymıyorum bile.


    Sizinki en azından hard reset ile çözülebilmiş, benim sorunum donanım ile alakalı olduğu için servise vermek gerek, ama yukarıda bahsettiğim handikaplar sebebiyle bunu da yapamıyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihazın fiyatı uçmuş ya...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.