Şimdi Ara

TCP PORT NUMARALRININ AYRINTILI ACIKLAMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bana tcp ve udp port larının detaylı acıklaması lazım.internetten arattım cıkan her sonuc sadece adını yazmıs mesela tcp 3246 portu cc:mail/lotus tur denmiştir. ama bnım istedıgım cc:mail nedır nezaman kullanılır?

    bu bilgiye ulasabılecegım bir link bılen yada bana yardım edecek olan varsa sevınırım..

    Zeynep



  • o
  • http://www.networksorcery.com/enp/protocol/ip/ports00000.htm

    Bu site işinizi görür herhalde. Her bir servisi link şeklinde yapmışlar. Tıklayınca manual sayfası açılıyor. Mesela FTP ye tıkladım ben ftp komutları da dahil olmak üzere bir ton bilgi getirdi.
  • Güzel bi site yararlı bilgiler var.
  • cok tesekkur ederım ama bna aslında her port için lazım açıklamalar.sanırım bıraz fazla zor bişey istıyorum ama bı network monitorıng programı kullanıyorum ve bu portlarda (mesela ilk msjda da yazdıgım cc:mail/lotus vb.) paket alısverisi gosteriyo.bunları yorumlamak ve programın dogru calısıp calısmadıgı test etmek yada dogru calısıyorsa bu portların neden kullanıldıgını bulmam lazım.

    bu sekılde bildiginiz dah ayrıntılı siteler varsa yardımınızı beklıyorum..

    şimdiden tesekkurler..
  • selamlar
    @zeyem arkadaşım istediğin çok mantıklı bir olay ama onca port olduğunu düşünsen bi okadarınıda test etmeleri gerektiğini düşünsen bence hepsini test eden adam zaten kafayı sıyırmıştır.Döküman felan hazırlayamaz . :))
    Eğerki sen portları takip etmek istiyorsan öncelikle TCP/IP , IPSEC , NETBEUI vs.vs.vs. gibi ağ bileşenlerinin çalışma mantıklarını araştırmalısın hangisi hangi protokoller veya paketler yardımıyla alışveriş yapıyor kim kime ne ve nasıl gönderiyor belki daha sonra portlar sana daha kolay gelebilir.Bu arada benimki sadece bir tavsiye ?
  • Tek yer var sana cevap verecek oda bu işin kıralı olan CISCO SYSTEMwww.cisco.com.tr burayla yazış. Dediğim gibi bu işin kıralı onlar
  • quote:

    arkadaşım istediğin çok mantıklı bir olay ama onca


    Portlar için tanımlanmış standart işlevler yoktur. Bu programcının insiyatifine kalmış Ama tabi temel portlar belli.80 iexploer için 21 ftp bağlantısı için 23 telnet için gibi.
    bilginize



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratAtasci -- 16 Mart 2006; 8:27:16 >
  • Benden önceki arkadaşın dediği gibi bir programın hangi portu kullanacağı programcının inisiyatifinde. Artık standart hale gelmiş bazı portlar var. Bunlara "Well Known Ports" deniliyor. Toru topu birkaç yüz tane port bunlar. Bunun dışında kalan portlar ise belirli bir standarta sahip değil ve uygulamayı yazan programcının tercihleri önemli. Mesela 10568 numaralı portu internette arayın istediğiniz kadar. Bu port ile ilgili bir standart olmadığı için istediğiniz şekilde bir bilgi elde edemezsiniz.

    quote:

    bı network monitorıng programı kullanıyorum ve bu portlarda (mesela ilk msjda da yazdıgım cc:mail/lotus vb.) paket alısverisi gosteriyo.bunları yorumlamak ve programın dogru calısıp calısmadıgı test etmek yada dogru calısıyorsa bu portların neden kullanıldıgını bulmam lazım.


    Bu portları kullanma nedeni programcının programı yazarken o portu seçmiş olması :) Başkaca bir nedeni yok. Servisin doğru çalışıp çalışmadığını gelen giden paketlerden değil server üzerindeki incelemelerden anlayabilirsiniz. Sanırım siz windows kullanıcısısınız (sadece tahmin :) windows un serverları test etmek için araçları kesin vardır. *nix ve *nix benzeri işletim sistemlerinde ise bu tip analizleri süreçleri kontrol ederek, dinlenen portları görüntüleyerek görebilirsiniz.

    Sonuç olarak öğrenmeye çalıştığınız şeyin pratik anlamda bir yararı yok bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CYSTEIN -- 16 Mart 2006; 8:55:53 >




  • toplamda 65536 (0-65535) tane port vardır ve sadece bunlardan 1024 tanesi iyi bilinen porttur yani senin istediğin bilgini tümüne ulaşırsan bizede haber ver burada bir çok portun bilgisine ulaşabilirsin
    http://www.iana.org/assignments/port-numbers
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.