Şimdi Ara

TE.MÜC.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI / ISPARTA MERKEZ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
8
Favori
41.255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ben temmuz celbinde gideceğim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CaptainErturan kullanıcısına yanıt

    Temmuz celpleri için bir grup kurup önden tanışılabilir aslında şuan için kimse yok ama numara yazan olursa bir selamlaşır yabancılığı atarız nede olsa 26-28gün birlikte vakit geçirmemiz gerekiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mayıs ayında yaptım ben de. Sorusu olan varsa cevaplayabilirim bu arada.

  • Dreandes kullanıcısına yanıt

    Hocam ortalama olarak gün içinde neler yaptırılıyor. Fiziki veya sportif olarak yorucu işler bulunmakta mıdır? Sağlık sorunu olan insanlar için zorlama var mı yada ona göre mi görevlendirme veriliyor

  • Stewie G. kullanıcısına yanıt
    Hocam çok duymuşsunuzdur ancak maalesef genelde tören yürüyüşü üzerine askerlik. Sadece atış yapılacağı için silah eğitimine 3-4 gün ayırıyorlar. Onun dışında farklı bir şey yok, hep yürüyüş üzerine.

    Fiziksel olarak çok yormuyorlar ancak ayakta bekleme durumu fazlaca yaşandığı için bazen ayaklarınıza kara sular inebiliyor. Artık bir süre sonra temizlik falan umurunuzda olmayıp direkt yere oturuyor moda geliyorsunuz. Bu da elbette gaz sorunları, ishal vs. gibi durumları tetikler. En azından soğuk havalarda.

    Sağlık sorunu olan insanlar bunun raporunu gösterirse sadece yürümüyorlar ancak bu sefer o arkadaşları farklı şekilde değerlendirebiliyorlar. Bu sebepten tapor alırım koğuşta yatarım durumu çok mümkün olmuyor.

    Bizim koğuş 10 kişiydi ve bazı günler koğuşta bir tek ben yürüdüm. Diğerleri rapor, sevk vs. alarak katılmak istemediler ancak ben diğer işlerle uğraşmaktansa yürümeyi tercih ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dreandes kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam cevabınız için teşekkür ederim. Diğer değerlendirilen işler ne olmakta acaba? Benim sorma amacım koğuşta yatmaktan ziyade bacağımda bulunan bazı sorunlar neticisinde temel şeyler bile benim için zor olabiliyor. Çömelmek, merdiven inmek, çıkmak vesaire. Daha önceden doktordan aktif sportif faaliyetlerde bulunması uygun değildir raporu da almıştım, hala da bulunmakta. Bunu komutana bildirirsem, benim eğitimden muaf tutup başka bir iş verirler mi? Ayrıca bu konu ile ilgili vermek istediğiniz başka bir tavsiye, öğütünüz var ise çok sevinirim.

  • Stewie G. kullanıcısına yanıt

    Valla hocam eğer raporunuz var ise zaten onu da ilk gün doktorlar kontrol ederken gösterirsiniz. O belgeyi de mutlaka yanınızda taşımaya özen gösterin. İhtiyacınız oldukça gösterirsiniz. Bazen beyan etmek olmuyor çünkü o yüzden belge sizin işinizi görür.


    Extra öneri olarak ise sık sık söylenen şeyleri söylemek istemem ama;


    -Termal İçlik (Eğer kışın gidiliyorsa)

    -Güneş Kremi

    -Koğuş İçin Üçlü Priz

    -Ayak Pudrası

    -Radyolu Mp3 Çalar

    -Tabanlık ve Vatka


    Bunlar en öncelikli aklıma gelenler. Olmazsa olmaz diyebilirim. Ama farklı bir konuda merak ettiğiniz bir detay olursa sorabilirsiniz yine.

  • Dreandes kullanıcısına yanıt

    Kasım ayında Isparta'dayım, MP3 sokun demişsiniz. Böyle birşey buldum, sokarken sorun yapmıyorlardır herhalde, değil mi?

  • Aralık celpleri için kurulan bir grup var mı?

  • 10 Aralık'ta teslim oluyorum bakalım. Forumdan gidecek arkadaşlar varsa haberleşelim  .

  • ben de geçen sene burada yaptım sorusu olan varsa cevaplayabilirim

  • hundredeyes H kullanıcısına yanıt

    Merhaba benim de şubat ayı bedelli askerliğim buraya cıktı telefon sorun oluyor mu ve kaç çift Tshirt boxer götürmem lazm sence mutlaka götürmen gereken şu dediğin bişey var mı genelde yemek seçen biriyim kantinden yiyebilir miyim sıra beklermiyim kaç günde bir duş alabilirim çamaşırlarımı yıkayabilir miyim ve en önemlisi Fenerbahçe’nin maçını izleyebilir miyim bazı yerler de okudum birliklerde tv var ordan maçları izlediklerini okudum aklıma gelenler bunlar sizin ayrıyetten söyleyeceğin birşey olur mu şimdiden teşekkür ederim derim cevaplarınız için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • feneronline F kullanıcısına yanıt

    selamlar , oradayken bize 5 çift boxer ve atlet vermişlerdi gerisi sana ait.En soğuk ayda gidiyorsun kesinlikle içlik al. 1 kişi hasta olunca herkes hasta oluyor ama revire çıkmaya pek hoş bakılmıyo çok suistimal eden var . Gitsen de aferin yazıyolar zaten o yüzden mutlaka bavulunun en altında pastil koy 3-4 paket.


    Telefonu bence alma , kalabalık saatte gidenler sokabildi telefonu ama şöyle bir durum oluyor, saat 5 ten sonra telefon serbest olyuor ve herkes ailesiyle arkadaşlarıyla telefonda konuşabilirken akıllı telefon sokanlar çarşafın altında gizli gizli konuşmak zorunda kalıyor.Bir de şarj olayı sıkıntı koğuşlarda tek priz var , ben tuşlu götürdüğüm halde sıkıntı çektim akıllı telefon götürenler neredeyse kullanamadı bile.

    Bir de bölükten biri yakalandı ve sıkıntı yaşadı çocuk.


    Maç olayı hangi bölüğe düşeceğine göre değişir bazı bölüğün kantinlerinde tv var. Bizde tv yoktu. Biraz şans işi. Bir de ormanlık alanda olduğu için akıllı telefon getirenler de internet çekmediği doğru düzgün bişey izleyemedi zaten.Sadece haberler canlı skor o kadar.


    Kantinde pide , lahmacun tost vs satan yerler var. Yemek yemek istemeyen oraya gidiyor. Sıra beklemek 1 ay boyunca yapacağın en çok şey olacak. Aklına gelebilecek heryerde sıra var. Sigara içen biriysen kapalı paket götür 2-3 tane çünkü ilk günler kantinde inanılmaz yığılma oluyor. Yemekler seçici biriysen çok iyi değil ama kötü de değil 28 günün 20sinde beğenmişimdir ben. Kahvaltıda sabahları poğaça börek satan arabalar oluyor onlardan almanı tavsiye ederim . Kahvaltı pek doyurucu değil çünkü.


    Taksi paran haricinde nakit para götürme hiçbir yerde geçmiyor. Sadece kredi kartı. (en fazla 300 lira falan götür) .Yedek kredi kartın varsa mutlaka al çalışmazsa veya bozulur bişey olursa çok sıkıntı çekersin.


    Bizde duş P ile başlamayan günlerde vardı. Yani salı çarşamba cuma cumartesi. Ama sabah 04:00-04:30 arası isteyen hergün alabiliyor.

    Çamaşırlar için her hafta özel bir şirket geliyor para ile yıkatabiliyorsun . (bu nakit olabilir galiba ben hiç yıkatmadım bilmiyorum)


    Otomatlarda sıcak çikolata , çay kahve , ice tea , kola bisküvi gibi şeyler var.


    Mükemmel bi tatlıcı var arabayla geziyor o adam bulur zaten sizi :)) Soğuk baklava , trileçe , kazandibi falan var baya güzel.


    Komutanların %99'u çok iyi , orası bir komanda birliği ve oradaki bütün komutanlar operasyonlarda görev almış kişiler. Bize çok yardımcı oldular her zaman.Tabii sertler ama kimseye haksız yere kızdıklarını görmedim.

    Hak yememeye çok özen gösteriyorlar. Yemin töreni komando marşı ile oluyor. Tabi diğer bedelli yerlerine göre biraz daha zor o da erken kalkma , daha fazla yürüyüş gibi.

    Koğuşlar sadece ıspartada 10 kişilik ki bu inanılmaz düşük bi sayı. Normalde diğer illerde 80-100 lere çıkıyor.


    Bunların haricinde diş fırçası diş macunu , tıraş malzemeleri ve bence en önemlisi pişik kremi veya pudra. Ayakkabı için vatka , yara bandı, TUVALET KAĞIDI !!! çünkü yok ve satılmıyor. Bunu da bavulunun en altına sıkıştır yatay şekilde ve mutlaka pastil ve içlik.Spor ayakkabı götür saat 5 ten sonrası için. Asma kilit götürme çünkü dolabını kilitlemek yasak.


    İlk 3 gün sürekli birşeyler dolduruyorsun form imza vs. o yüzden tükenmez kalem götür.



    Bunun haricinde başka soruların varsa yine sorabilirsin .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuada0306 -- 4 Şubat 2024; 3:51:51 >




  • çamaşır yıkatma da kredi kartı ile çalışıyor kışla içerisinde nakit çalışan hiçbir yer yok

    bir de şubat-mart aylarında gidecek bile olsanız güneş kremi götürün çünkü ıspartanın güneşi 1 derecede bile sizi bronzlaştırır. mart ayında gittim geldim şapka taktığım için çenem ve yanaklarım siyah alnım şapkadan dolayı beyazdı

  • Nuada0306 N kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim yazdıklarınız o kadar önemli ki benim için sayenizde bilgi edinmiş oldum son olarak kuzenim de bedelli askerlik yaptı istnabulda saçını kestirm diyor bana o kadar önemli değil diyo 6 numara yap git diyor sorun olur mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rica ederim , sorun olursa orada kesiyorlar zaten bizim bölükte şapkaları çıkartıp kontrol etmişlerdi , ama bence almaya değer bi risk. 3 numara ile 6 numara arasında 1-2 ay oynuıyor. Ben tekrar gitsem 5-6 numara yapardım. En kötü ihtimal zaten orada 3e vuruluyor.Ama yanlara çok dikkat ediyorlar yanları 1-3 yapabilirsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nuada0306 -- 5 Şubat 2024; 0:50:31 >
  • 20 Nisanda oradayım.  

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.