Şimdi Ara

TECHNICS 'SBT-200' KOLON İÇİN STEREO AMFİ ÖNERİLERİNİZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,
    Evde kullandığım Technics kule tipi SBT-200 tipi 3 yollu kolonlar için Stereo amfi tavsiyeleriniz nelerdir ?
    ( Kolon değerleri = 8 OHM, 200W max, 100 W DIN )

    Arkadaşlar, Elektronik cihazlardan pek anlamam aslında...
    Benim sormak istediğim, bu kolonlar için kaç W gücündeki amfilere bakmalıyım ? Kanal başına 100 W veren bir amfi mi yoksa kanal başına 200W veren bir amfi mi bakmalıyım. Toplamda 4 kolon bağlayacağımı da ayrıca belirteyim.
    Mesela, "Harman Kardon" - HK980 modelini (2x80W) bayağı beğendim ama fiyatı bana yüksek geldi... Buna benzer neler tavsiye edersiniz ?

    Bir de şunu sorayım : Kolonlarımı şu an Technics SA-DX-940 sinema receiver ile kullanıyorum. Receiver 5x100 W desteklemesine rağmen yüksek seslerde aşırı yüklenmeden ötürü alet kendini korumaya alıyor. Bunun sebebi ne olabilir ? Receiver mı zorlanıyordur, yoksa kolonlar mı ?

    Yardımlarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum, şimdiden çok teşekkür ederim.







  • kolonlar hakkında bilgi vermek istiyorum. Pioneer SA-950 8 ohm da 70wattlık bir amfi ile kullanıyordum. fakat tizlerini pek beğenmedim. kabinlerde mid olmadığı halde orta ses iyi. baslar güçlü. ama yine de stereo performansını pek beğenmedim. ses kalitesi biraz düşük bana göre. 450 tl ye de sattım. 90-100 wattlık amfılerle daha ıyı bass performansı alabilirsiniz. (örn. pıoneer reference a-676) iyigünler.
  • Merhaba, SBT-200 kullanıcısıyım. Bende sizin düşüdüğünüz gibi 4 kolon bağladım ama önlere jbl e 90 ve biraz daha iyiler.
    İlk sizinde kullandığınız Technics 940 ile kullanıyordum aynı sorunları yaşadım ve daha sonra sırasıyla daha iyi anfilerle SBT-200 leri kullandım.
    Şu anda Pioneer vsx 920 ile kullanıyorum ve çok mevnunum ama Technics SA TX 50 ile aldığım ve duyduğum sesi hiç bir cihazdan alamadım.
    Buna Pioneer dahil. Anfiniz güçlüyse SBT-200 ler iyii kabinlerdir ve sesi yükselttikçe ses te bozzulma boğulma olmaz, tabiiki güçlü bir cihazla ama 940 gibi cihazlar sesi açtıkça boğulma gibi bozulma gibi bir durum ile karşı karşıya kalırsınız. Bence 940 ı değiştirebiliyorsanız değiştirip daha kuvvetli bir cihaz alın SBT-200 lerden mevnun kalırsınız. "Harman Kardon" - HK980 modelini bir mağzada görmüş ve test etmiştim gayet güzel bir cihazdı ama ben tercihimi Pioneerden yana yaptım HDMİ çıışlarından dolayı ve güncel bir cihaz olarak Pioneer in orta ve biraz üst segmentinden alabilıyorsanız alın derim.
    Olurda Technics SA TX 50 modelini bir yerlerde görüp test etme şansınız varsa sakın deneyin derim. Tabiyki cihazın temiz ve kurcalanmamış olması gerekiyor. Hoşçakalın...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.