Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
997
Cevap
21
Favori
131.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, ben de bir soru sormak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Ben de yeni mezunum ve yedek subay olarak görevimi gerçekleştirmek istiyorum. Tecil en son bozdurma tarihi 31 ağustos olarak biliyorum. Bu sürede bozarsam Kasım ayında da gideceğim.

    Şimdi sormak istediğim iki şey var.

    Birincisi, tecili erken ya da geç bozmanin bir önemi var mı? Mesela şimdi e-devletten bozup işlemleri yapmakla 1 ay sonra yapmanın bir farkı var mı?

    İkincisi de, yedek subay güvenlik soruşturması var mi? Varsa sadece bize mi bakılıyor yoksa aileye de mi bakılıyor? E-devletten işlem yaparken tüm aile bireylerinin tcsini istiyormuş diye duyduğum için aklıma takıldı.

    Teşekkürler.
    |
    |
    Charlie Chaplin bu mesajı paylaştı
  • Yedek subay seçilme kriterleri olarak buna bakınız
    https://eksisozluk.com/yedek-subay-secilme-kriterleri--7059000

    (eğer daha önce yapmadıysanız) 31 ağustosa kadar aşağıdaki videolardaki işlemleri sırayla yaparsınız. Bu şekilde Kasım celbine tabii olursunuz.



    Aile hekimi hastaneye sevk etmezse birkaç güne işlemler hallolur. Hastaneye sevk ihtimalini de göz önünde bulundurup son 10 güne falan bırakmayınız. Malum randevu vs zor bulunuyor.

    İlk gün başvurmanız ile son gün başvurmanız arasında hiçbir fark yok. Her celp aday havuzu oluşturulup ihtiyaca göre oradan seçim yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 7 Temmuz 2022; 17:48:46 >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Harika cevap emeğine sağlık teşekkür ederim.

  • Merhaba bana da SMS geldi. 31 Aralık 2022'ye kadar yoklama yaptırmam gerekiyor şeklinde. Yoklamayı şimdi yaptırırsam celp dönemi hemen arkasından mı gelecek? Yani erken tarihte yoklama yaptırmanın ya da 31 Aralık tarihine kadar bekletmemin bana bir faydası var mı geç gitmek açısından?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil8585 -- 11 Temmuz 2022; 5:19:2 >
  • darkdevil8585 D kullanıcısına yanıt

    Bedelli yapacaksanız bir fark yok, şimdi de aralıkta da başvursanız 2023te askere gideceksiniz.

    Ama normal askerlik yapacaksanız geç gitmek için aralık ayına kadar bekleyebilirsiniz. Aralık ayında işlemleri tamamlarsanız mayıs 2023 celbine tabii olursunuz.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    hocam son bir sorum daha olacak. ben yüksek lisans ile tekrar tecil etmek istiyorum. ancak YL yaparken tecil sürecindeyken üniversiteye devam etmeme, kalma ya da yüksek lisansı herhangi bir sebeple tamamlayamama gibi durumlarda o tecilin bitimini bekler miyim yoksa üniversiteyle alakam kalmadığı anlaşılırsa direkt yoklamaya mı çağırırlar? teşekkür ederim şimdiden.

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. 2019 yılında liseden mezun oldum ve 3 senelik tecil hakkımı kullandım. 01.01.2023 de sonlanıyor tecilim fakat yine ertelemek istiyorum bu yüzden sınava gireceğim sizce 2023 sonuna kadar tekrar erteleyebilir miyim? Veya kaçak kalsam olur mu? En azından üniversite tutturanekadar.
  • @darkdevil8585
    Başıma gelmedi ama benim görüşüm okul kaydınızı düşürürse yoklamaya çağırırlar yönünde.

    @LBRTN
    Geçenlerde özelden bir forumdaş da yazmıştı. Onun da 1.1.2023 tarihi vardı, şubeye sormuş 31 aralık 2023e kadar sıkıntı olmaz demişler. Olmadı bir şubeye sorunuz.

    Ayrıca yoklama kaçağı veya bakaya halde bir okula kayıt olsanız bile tecil talebi şubeden reddedilir. Ya yoklama kaçağı veya bakaya olarak okulu bitirirsiniz ya da okulu dondurup askere gidersiniz.

    Yoklama kaçağı veya bakaya olmanın para cezası dışında yaptırımı yok. Günlüğü 9-10 TL mi ne cezası var.
  • Merhaba, 2020 lisans mezunuyum. Askerlik tecilim 13.07.2022'de sona erdi. Benim gibi size soru yönelten herkesin yorumlarını ve yanıtlarınızı okudum. Bu minvalde sizi yormadan, sadece bir "onay" alma arzusuyla şunu soruyorum: Şu ana kadar (18.07.2022) yoklama yaptırmadım, 31.12.2022 tarihine kadar yoklama yaptırma sürem mevcut mu-daha önceki ifadelerinize istinaden-ve 31 Aralık'ta bunu yapmam (yoklama yapmam) durumunda Mayıs 2023'te mi askere gideceğim? Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bybiri -- 18 Temmuz 2022; 10:12:36 >
  • Selamlar bir kaç sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim;


    29.01.2023 tarihinde erteleme hakkım bitiyor. Ben polislik mülakatlarına hazırlanıyorum. Polisliğin sonucu ise tahminim 2023 Haziran ayında anca açıklanır.

    Askerliğimin ertelemesi bittiği için Ocaktan bu yana geçen sürede kaçak gezme durumu mu oluyor boşta mı oluyorum bilmiyorum.

    Polisliği kazanırsam askerlik açısından sorun yok. Polis akademisi ertelemeyi yapacak ama kazanamazsam bedelli askerliğe gitmek istiyorum.

    5 veya 6 ay boşta geçen süre de bedelli yapmamı engeller mi?

    bedelli askerlik ücretini şimdi yatırsam haziranda polisliği kazanırsam geri alabilir miyim?

    Bedelli askerlik ücretini polislik kazanamadığımı öğrendiğim haziran 2023 ayında yatırabilir miyim ?

    Askerlik şubesine gittiğimde 2023 Aralık ayına kadar yoklama yaptırmalısın dedi. O süreye kadar bir sorun olmaz dedi. Bulunduğum yerde Bedelli memuru yokmuş ekime kadar.

    Çok uzun oldu cevap verenler için şimdiden teşşekkürler





  • @Bybiri
    Askerlik durum belgenize bakabilirsiniz, 13 temmuzu geçtiği için güncellenmiştir. Yoklama yaptırmadıysanız 31.12.2022 tarihi olması lazım. Yoklamayı Aralık ayı içinde tamamlarsanız mayıs 2023 celbine tabii olursunuz.

    @muratusanmaz
    Şubeden de demişler Aralık 2023e kadar yoklamanızı yapmak için süreniz var diye. Acele etmenize gerek yok. Polisliği kazanmanız durumuna göre hareket edebilirsiniz. Ola ki yoklama kaçağına bile düşsseniz bedelli hakkınız var. Askerlik yasası 13 temmuzda değişti.

    Ocak ayında bir zam daha gelecek ona yakalanmamak için şimdiden bedelliye başvurayım diyorsanız bilemiyorum.

    Bildiğim kadarıyla sevk belgesini alana kadar bedelliden vazgeçme hakkı var. Olmadı Askeralma Genel Müdürlüğü'nü arayıp sorabilirsiniz.

    quote:

    İletişim
    Millî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü
    Devlet Mahallesi Merasim Sokak No:4/A, 06550 Çankaya/Ankara
    Tel: +90 (0) 312 410 60 00




  • Yanıtınız için tekrar teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi, e-devletten bakındım, 31.12.2022'ye kadar askerlikle ilişiğim olmadığı belirtilmiş... Son olarak şunu sormak isterim: Şu anda bir şirkette eğitim alıyorum ve her ay sigortam ödeniyor. Bir aksilik olmazsa Mart 2023'te yurt dışında çalışacağım. Bu durumda sigortamın Mart 2023'e kadar yatması askerlik için bir sıkıntı oluşturur mu? Yani şu an (Temmuz 2022) da dahil sigortamın yatması, hala bir kurumda çalışıyor olmam sıkıntı olur mu? Çalışmaya hala devam ediyorum ve şirket sigortamı yatırıyor.

  • Bybiri B kullanıcısına yanıt

    Askere gidene kadar (sevk tarihine kadar) çalışıyor görünebilirsiniz. Sevk tarihinden itibaren TSK'nın sorumluluğundasınız.

    Er veya bedelli gidiyorsanız askerlik süresi boyunca sağlık sigortanızı (GSS gibi);

    Yedek subay / astsubay gidiyorsanız, eğitim birliğinde GSS; rütbeyi taktıktan sonra askerlik bitene kadar 4C emekli sandığı priminizi

    TSK karşılıyor.

  • Yanıtınız için tekrar teşekkürler.

  • Merhaba, Tecilim 21/07/2022 tarihine kadardı bende dün yani 19/07/2022 tarihinde tecilim bozdurup yoklama başvurusu yaptım e devlet üzerinden, bana aile hekimim den muayene olmamı istedi sistem, ben de bugün gidip muayene oldum ve doktor onayladı raporumu.
    Aklımdaki sorular şunlar;
    E devlet üzerinde Aile Hekimi muayene işlemi onaylanmış görünüyor. SS koydum Aşağıya.
    Askerlik şubesi başkanlığı işlemleri henüz tamamlanmadı yazıyor, ne zaman onaylanır?
    Benim askerlik şubesine gitmeme gerek varmı?
    Yarın tecilim bittiği için kaçak sayılır mıyım?
    En erken ne zaman Askere çağrılırım?
    Atandığım yer ne zaman açıklanır?
    Şimdiden itibaren hangi adımları izlemeliyim?
    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancancan53 -- 20 Temmuz 2022; 16:37:37 >




  • cancancan53 C kullanıcısına yanıt

    Şimdi tekrar baktım da sistem de böyle yazıyor 10/11/2022 ye kadar asker ile ilişiği yoktur yazıyor neden böyle oldu.


    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?
  • Süreç normal ilerliyor. Şube onayından sonra askerlik hizmet tercihini de yapıp ekim sonundaki sınıflandırma sonuçlarını bekleyeceksiniz. Kısmetse Kasım celbi ile askere gidersiniz. 10.11.2022 yazması Kasım celbine tabii olduğunuzu gösterir.
  • Tercihi ne zaman ve nasıl yapacağım acaba yardımcı olur musunuz.

  • cancancan53 C kullanıcısına yanıt

    Bu video yardımcı olur. 31 ağustosa kadar hizmet tercihini tamamlarsınız. Yalnız edevlet mobil uygulamada hizmet tercihi çıkmıyordu (son hatırladığım). Tarayıcıda turkiye.gov.tr üzerinden giriş yaparsınız.

    Mehmetçiğin Sesiyoutube
    Trendyol Asker Paketleri : https://ty.gl/xudkppirk Linke tıklayarak sizler için hazırladığımız asker paketlerine bakabilir ve bütçenize uygun paketi seçebilirsiniz. Arkadaşlar merhaba, bu videoda ; Askerlik Başvurusu Nasıl Yapılır 2020 ? Askerlik celp dönemi tercihi nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi asal nasıl yapılır ? Celp dönem tercihinde ay sıralaması nasıl olmalıdır ? Hizmet tercihi nedir detayları nelerdir ? Askerlik hizmet tercihi yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi e devlet ? Askerlik hizmet tercihi başvurusu nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihi ne zaman yapılmalıdır ? Askerlik Yedek Subay Başvurusu E Devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik yedek astsubay başvurusu e devlet üzerinden nasıl yapılır ? Askerlik hizmet tercihinde sorulan ikinci 6 ay ve komando olmak istiyor musunuz sorularının önemi nedir ? Askerlik hizmet tercihi yedek subay başvurusu yapılmazsa ne olur ? Askerlik hizmet tercihi yedek astsubay başvurusu yapılmazsa ne olur ? sorularının ve daha fazlasının yanıtını bulabilirsiniz. Askerlik hizmet tercihini yapabilmeniz önce yoklama işlemini yapmalısınız. Yoklama işleminin nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz. Yoklamanızı yaptıktan sonra aile hekiminizden muayene olacaksanız. Yaklaşık 2 3 gün içerisinde askerlik şubesi yoklama işleminizi onaylayacaktır. Bu süreçlerin hiçbirinde şubeye gitmenize gerek yok. Yoklamanız onaylandıktan sonra e devletten asal hizmet tercihi kısımlarından tercihlerinizi yapabilirsiniz. Unutmayın, son iki yıl içerisinde yoklamanızı yaptıysanız tekrar yapmanıza gerek yok. E devletten celp ve hizmet tercihlerinizi yaptıktan sonra işlemleri tamamladığınız tarih hangi celp grubuna giriyorsa o celp ile gidebilirsiniz. Askerlik celp tarihleri ile askerlik celp dönemlerine kanalda bulabilirsiniz. Askerlikle ilgili tüm gelişmeler için kanala abone olmayı unutmayın. Videoyu daha çok arkadaşımızın görüp bilgilenmesi için beğenmeniz yeterli. 00:00 Askerlik Hizmet Tercihi Nasıl Yapılır ? Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet | Mehmetçiğin Sesi 01:15 Askerlik Hizmet Tercihi E Devlet Uygulamalı Anlatım 02:45 Yedek Subay ve Yedek Astsubay Başvurusu E Devlet 05:45 Askerlik Hizmet Tercihi Ay Sıralaması Nasıl Yapılmalı ? 07:30 Askerlik Hizmet Tercihi Erteleme İptal Sebebi 09:00 Askerlik Hizmet Tercihi Yapılmazsa Ne Olur ? ASAL Yoklama Nasıl Yapılır ? : https://youtu.be/_w1ShPjMBhM Mehmetçiğin Sesi Abone Ol : https://www.youtube.com/c/Mehmet%C3%A7i%C4%9FinSesi Mehmetçiğin Sesi İnstagram : https://www.instagram.com/mehmetciginsesi1 #mehmetçiğinsesi #askerlikhizmettercihiedevlet #askerlikhizmettercihinasılyapılır #hizmettercihi #hizmettercihiyedeksubaybaşvurusu #hizmettercihiyedekastsubaybaşvurusu #yedeksubaybaşvurusu #yedekastsubaybaşvurusu #askerlikhizmettercihi
    https://www.youtube.com/watch?v=n1nhU5kyJcQ&feature=youtu.be

    Edit: ekleme




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 20 Temmuz 2022; 19:12:2 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.