Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.021
Cevap
21
Favori
136.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben bu yıl önlisans bölümünden mezun oldum dgs girdim tercih yaptım şehirdışıda var yazdıklarımda ama gelirse 1 yıl gidemiycem ailevi nedenlerden acaba ben şehirdışı gelirse kayıt yaptırıp dondursam 2 yıllık mezun olduğumda 2 yıl tecil verildi 2025 e kadar onu bozar mı bu durum ..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar aklıma takılan çoğu şeyi açıklamışsnız .24 Eylülde tecilim bitiyor tecilim biter bitmez Askeriyeye gitmem gerekiyormu daha önce yoklama başvurusu yapmadım anladığım kadarı ile Aralık sonuna kadar hakkım oluyor yoklama yapmakta bir sorumda şu .Tecil tarihim geçtikten sonra Şehir değiştirmekte bir sakincam varmı sorun
    olur mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Merhabalar aklıma takılan çoğu şeyi açıklamışsnız .24 Eylülde tecilim bitiyor tecilim biter bitmez Askeriyeye gitmem gerekiyormu daha önce yoklama başvurusu yapmadım anladığım kadarı ile Aralık sonuna kadar hakkım oluyor yoklama yapmakta bir sorumda şu .Tecil tarihim geçtikten sonra Şehir değiştirmekte bir sakincam varmı sorun olur mu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Selimcan ırmak -- 9 Eylül 2022; 18:31:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Daha önce yoklama yaptırmadıysanız o tarih 31 aralık 2022ye atacaktır. Eğer tecilsiz veya yoklamasız 1 ocak sonrasına kalırsanız yoklama kaçağına düşersiniz. Onda da sadece para cezası çıkıyor.

    Yoklama Başvurusu ve hizmet tercihi işlemleri edevletten yapılabiliyor. Herşey yolunda giderse şubelik işiniz olmuyor. Edevlette hata aldığınız veya bir sonraki adıma geçemediğiniz yerde şubeye gidersiniz.

    Tecil bitse bile ertesi gün yoklama kaçağı falan sayılmayacaksınız. İsterseniz yurtdışına bile gidebilirsiniz. Zaten yoklama kaçağı veya bakaya olsanız bile çevirmede tutanak tutup bırakıyorlar.



    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim 🙏🏽

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam selamlar asal yoklama başvurusu yaptım sağlık ocağından elverişlidir yazısı aldım.Hizmet tercihini yaptım ama sonra iptal ettim.Bu hizmet tercihini ne zamana kadar yapmam gerekiyor? Bir de tecilim şubat 1 2023te bitiyor.Tecil bitmeden mi yapmam gerekiyor tercihleri yoksa 31 aralıa kadar mı? Bir de tercih yaptıktan sonra ne yapmam gerekiyor.Yanıtlarsanız çok sevinirim.

  • Veqabond V kullanıcısına yanıt

    Önceden hizmet tercihini yapmayınca bir celp öteleme durumu oluyordu. Ama son zaman hizmet tercihini yapmadım ama Kasım celbine tabiiyim (Eylül başı olan nitelik güncellemesi sonrası) bir yorumda gördüm. Belki de o açığı düzelttiler.

    Şuan şubat 2023 celbine tabii gözüküyorsunuz. Aralık başı gibi o 1 şubat 2023 tarihinde bir değişim olmazsa ocak sonuna doğru sınıflandırmanız belli olur.

    Yedek subaylık / astsubaylık kovalıyorum diyorsanız 30 kasıma kadar (şubat celbi muhtemel son başvuru tarihi, şubat celp duyurusu çıkınca netleşir) hizmet tercihini yapınız.

    Ne çıkarsa çıksın, yeter ki askerlik aradan çıksın kafasında iseniz böyle de kalabilir. Yine de bir askerlik şubeyi arayıp durumunuzu sorgulatınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 11 Eylül 2022; 14:46:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 02.12.2022 tarihinde tecilim bitiyor, bir daha tecil yaptırma şansım yok. Başvuruyu yaptıktan sonra en erken mayıs celbine mi tabii olurum ve böyle olsa bile ilerde (mart nisan gibi) bedelliye başvuru yapabilir miyim?

  • Stone1005 kullanıcısına yanıt

    1-31 aralık arası yoklama işlemlerini tamamlarsanız mayıs 2023 celbine tabii olursunuz.

    Daha sonra bedelliye çevirme hakkınız var. Forumda er çıkarsa bedelliye çevirme diye konu vardı ona bakarsınız.

    13 temmuz 2022de resmi gazetede yayınlandı, artık yoklama kaçağı ve bakayalar da bedelliye çevirebilir. Ama kaçak geçen her bir ay için fark ücreti ödemek kaydıyla.

    Kafanızda bedelli varsa bu sene başvurun. 2023te de askerliği yaparsınız aradan çıkar. Seneye bırakırsanız hem 2024te askere gideceksiniz (1 sene daha bekleyeceksiniz) hem de 1 ocak zammıyla belki 100 bin ödeyeceksiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim. Sonradan yoklama kaçağı olanlar da bedelliye çevirebiliyor mu yoksa önceden yoklama kaçağı olan/bakaya kalanlar için mi geçerli resmi gazetedeki değişiklik? Sanki ben geçmişte bakaya/kaçak durumuna düşenler için çıkarılan bir af diye hatırlıyorum.

  • Stone1005 kullanıcısına yanıt

    Kalıcı değişiklik, geçmiş - gelecek dahil. Bundan sonra olanları da karşılıyor.

    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/07/20220713-1.htm


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014'de bakaya kalmıştım. Tekrar kaldığımda da sorun teşkil etmiyorsa güzel bir haber hocam bu. İsterdim ki Aralık ayında kredi çekip yapayım ama maalesef kredi notumu düzeltmek için en az 6 aya ihtiyacım var bankalar kredi vermiyorlar şu an. Kamuda çalışıyorum 5 aydır. Yeni kanun uzun vadede geçerliyse en azından mart-nisan gibi kredi çekebilirsem bedelli başvurusu yaparım. Bu arada seneye ücreti yatırdığımda kesinlikle 2024'de mi gidiyorum direkt 1 yıl mı atıyor, söylediniz ama bedellide celp dönemlerinin bu kadar uzun olmasına şaşırdım.

  • Stone1005 kullanıcısına yanıt

    Bedellide başvurular 1 ocak - 31 aralık arası alınıyor, ertesi yıl askere gidiliyor. Süreç bu şekilde.

    2023te başvuranlar 2024te askere gidebiliyor. Ocak ayında sınıflandırma sonuçları açıklanıyor. Yıl boyunca peyderpey askere alımlar oluyor.

    Bu yılın bedelli tarihleri bunlar:

    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-bedelli-askerlik-celp-ve-sevk-duyurusu-712022


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Ben tezli yüksek lisans yapmaya hak kazandım ve aynı zamanda tecili bozdum ,bedelli askerlik parasını yatırdım. Yüksek lisansa başladıktan sonra muhtemelen askere gitmem gerekecek. Sorum şu ki : Bedelli askerlik için gidip geldiğim sürede aktif öğrenci olarak görünebilir miyim ; hocalar razı gelirse askere gidip ardından dönem kaybı yaşamadan lisansüstü eğitimime devam edebilir miyim ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samrul98 S kullanıcısına yanıt

    Celp tercihini boş olduğunuz bir zamana (temmuz - ağustos - Eylül, ilk 3 sıraya bunları koyabilirsiniz) göre yaparsınız yüksek lisansta da kaybınız olmaz. Muhtemelen bu 3 aydan biri çıkar.

    Ders dönemine denk gelirse hocaların farklı uygulamaları olabiliyor. Mesela vize yerine geçecek ödev / proje / sunum veriyor. 1 ay yokken nasıl olacak?

    Bunları ayarladıktan sonra istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Askerlik, öğrenci olmaya engel değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Anladım çok teşekkür ederim. Sağolun.

  • @a-f-h hocam özelden mesaj attım size, müsait olduğunuz bir vakit bakabilir misiniz?

  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar benim askerlik tecilim bitti gecen sene yoklama yaptırıp askerlik yerim belli olduktan sonra tecil ettirdiydim şimdi benim tecilim bitti bu ayın 15 inde fakat askerlik hizmet tercihine tıkladığımda geçen senenin yoklaması gözüküyor en yakın celp olarakta Eylül 2022 yazıyor çünkü diğer celp dönemleri geçti sanırım ben Şubat'ta gitmek istiyorum bunun için izlemem gereken yol nedir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    hocam benim 30.09.2022 tarihinde tecilim bitecek biter bitmez muayeneye askerlik şubesine gitmem gereklimi yoksa bende 31 aralık tarihine kadar muaf durumda olurmuyum sınavlardan dolayı soruyorum ? birde eğer 31 aralığa kadar muaf olursam 31 aralıkta gidip muayene olduktan sonra ne zamana giderim acaba ? merakla bekliyorum cevabınızı hocam

  • benim 30.09.2022 tarihinde tecilim bitecek biter bitmez muayeneye askerlik şubesine gitmem gereklimi yoksa bende 31 aralık tarihine kadar muaf durumda olurmuyum sınavlardan dolayı soruyorum ? birde eğer 31 aralığa kadar muaf olursam 31 aralıkta gidip muayene olduktan sonra ne zamana giderim acaba ? merakla bekliyorum cevabınızı hocam

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.