Şimdi Ara

Tecil uzatma hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Şuan 25 yaşımdayım. 2022 Temmuz ayında lisans eğitimimden mezun oldum, tecilim 2024 Temmuz ayında bitiyor. Şuan bedelli için para biriktirmeye başlasam Temmuz ayına kadar yetiştiremem, geri kalanı da kredi vermezler diye düşünüyorum. Acaba parayı toparlayana kadar Yüksek lisans ile vs bir sene daha uzatabilir miyim? Çok mu geç kaldım bir aksiyon almak için? Kendim şimdi biraz araştırma yapmaya çalıştım ama hiç anlamadığım askerlik terimleri kullanılıyor. Zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadım şimdi bir anda farkettim tecilimin bitmek üzere olduğunu. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cadenarch -- 1 Şubat 2024; 23:50:45 >



  • https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/a21ffd41faaf4dfaa85faafd90eda658
    1. Maddeyi okuyunuz. Eğer daha önce ASAL yoklama başvurusu yapmadıysanız veya aile hekimine askerlik muayenesi olmadıysanız 31 Aralık 2024e kadar yoklama yaptırmak veya yüksek lisans kaydı ile tecil almak için süreniz olacak.

    Eğer yıl sonuna kadar parayı toparlarım diyorsanız yüksek lisansa gerek yok. Yoksa yazın kayıt dönemine yetişirsiniz sıkıntı yok. Tezsiz kayıtları da ucuz değil.

    Yalnız şuan bedelli 182 bin ve 1 temmuzda da zam gelecek. Rahat 200 bini devirecektir, ona göre hazırlık yapınız.




  • Benim de kasım ayında tecilim bitiyor. O zamana kadar atanırsam yüksek lisans yaparım diye düşünüyorum olmazsa askere gideceğim. Tezsiz yüksek lisans da maliyetli, iş güç yoksa sırf tecil uzatmak için değmez gibi ama tezli veya istenen bölümse ayrı tabi. Bu yüksek lisans tarihlerine baktığımda kendimi, kayıt ve başvuru yapmak için Temmuz-Ekim ayları arasına ayarladım, yıl sonuna kadar süremiz olacaksa ayrı tabi ya da tezsiz bölümlere yılın belli zamanları dışında kayıt yaptırabiliyor muyuz bilmiyorum araştırmadım hiç.

  • Şabobey kullanıcısına yanıt

    Tezli yapmak hem akademik açıdan hem de askerlik açısından daha avantajlı.

    Tezsiz yl: 1 yıl 6 ay

    Tezli yl: 3 yıl 4 ay tecil hakkı verir.

  • sirreddot kullanıcısına yanıt

    Benim niyetim de tezli yapmak inşallah, önümüzdeki güz dönemi kayıtlarını bekliyorum ama işi bıraktıktan sonra artık insanların gözüne batmaya başladık kredimiz azaldı, öncelikle atama beklemekteyim... Tecil sürelerini de araştırmamıştım bilmiyordum hocam, bilgilendirme için teşekkürler.

  • Şabobey kullanıcısına yanıt

    Rica ederim.

    Ben de yl için uğraştım olmadı atandım borç harç 7 gün sonra gidiyorum askere.

  • sirreddot kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam. Hayırlı tezkereler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.