Şimdi Ara

Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Benim tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak, Arch tabanlı linux hep övüldüğü için merak edip test etmek istedim kurulum konusunda en zahmetsiz olan Manjaro yu seçtim yükledim güzel gözüküyor.. Lmde (Cinnamon) ye kıyasla işlemci sıcaklığı yaklaşık 10 derece daha düşük çalışıyor. Bu masaüstü nün xfce olmasından dolayı mı acaba ?

    Manjaro Xfce - işlemci sıcaklığı ortalama 44c
    Lmde Cinnamon ise ortalama 54c

    Bu konunun işlemci fanının temiz olması gibi faktörleri değil de masaüstü araçlarının etkisi ile değerlendirerek cevap verirseniz memnun olurum.







  • Dostum daha az görsellik demek daha az bellek ve işlemci tüketimi demektir. Sistem kaynaklarını takip ederek aslında farkın sebebini görebileceğini düşünüyorum. Cinnamon sonuçta görsellik açısından çok daha iyi. Bir de üstüne dock vb. görsel araç eklersen daha fazla kaynak tüketilecektir doğal olarak. Mesela cinnamonda bir işlem yaptığım zaman işlemcimin ortalam %8'ini kullanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XGregorianX

    Dostum daha az görsellik demek daha az bellek ve işlemci tüketimi demektir. Sistem kaynaklarını takip ederek aslında farkın sebebini görebileceğini düşünüyorum. Cinnamon sonuçta görsellik açısından çok daha iyi. Bir de üstüne dock vb. görsel araç eklersen daha fazla kaynak tüketilecektir doğal olarak. Mesela cinnamonda bir işlem yaptığım zaman işlemcimin ortalam %8'ini kullanıyor.

    bilgilendirme için teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.