Şimdi Ara

Tecrübeli overclockçu arkadaşlardan YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar arkadaşlar…
    Garip bir durumla karşı karşıyayım ve ne yapacağımı şaşırdım…
    Maximus Formula Anakart
    Q9650 işlemci
    4 GB ocz ddr2 1066 mhz ram
    4X500 GB seagate hard disk Raid 0
    4870 OC Club 3d ekran kartı
    700 watt ocz gamexstream power supply
    Sistemim bu…
    Gerçekten ne gerek var diyeceğinizi bile bile yazıyorum bunu… İşlemcimi 4 ghz ye çekmek istiyorum. Kesin stabil 3.92 ghz yakalayabildim. 9X434 FSB ile. FSB yi 445 yapmaya kalktığımda ise asıl sorun başlıyor…
    Gereken voltajları girip sistemi 445X9 fsb de çalıştırdım. 4ghz işlemci tam isteğim gibi. 2 saat civarı prime 95 de test ettim ve sorun çıkmadı. Garip olan ise bilgisayarı kapatıp tekrar açtığımda vistaya giremiyorum. Reset cmos tuşuna basıp biosu sıfırladığımda ve tekrar ardından aynı değerleri girip sistemi çalıştırdığımda ise yeniden vistaya girip stabil bir şekilde kullanabiliyorum sistemimi. Ama bilgisayarı kapatıp açmaya kalkarsam tekrar vistaya giremiyor. Mavi ekran da almıyorum sadece ekran kapkara kalıyor. Load line calibration, spread spectrum, gelişmiş CPU özellikleri falan hepsini kapatıp açmayı denedim ama bir türlü sonuç alamadım. Sanki işlemci ve anakart benle dalga geçiyor gibi. Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.
    Anakartın en yeni biosunu yüklemeyi denedim olmadı, anakarta rampage biosu yükledim hatta rampage bioslarının en başarılılarını seçip yükledim yine olmadı…
    Not: Overclock sırasında ramleri işe katmıyorum. Hatta sorun çıkarmasın diye kendi voltajında düşük hızda çalıştırıyorum….







  • arkadaşım kolay gelsin anakartın ne marka ve modeli öncelikle bunu bilmemiz lazım. vista x64 ise bunu yapabilir eğerki deneye bilirsen windows 7 x64'u dene bende xp ile çıktığım ve sorunsuz çalıştığım hızlara vista x64 ile çıkamamıştım aynen senin ki gibi bir açıp bir açılmıyordu yada yavaş çalışıyorudu. bu arada aklıma şuda geldi kusey ve güney köprülerine giden voltajı kademeli olarak artırarak bir dene sonucu merak ediyorum kolay gelsin.
  • konu taşınmalı bence
  • Venom kardeş

    Anakart modelini ve markasını ilk mesajıma yazdım zaten anakart maximus formula (Rampage formula biosu yüklü). İşlemcimde q9650, önemli tüm bileşenler ilk mesajda alt alta sıralı.

    Şu anda 440fsbX9 olarak işlemcimi 3.96GHz de çalıştırıp 5.5 saat prime 95 de stabil tutabildim. North bridge e 1.61 volt işlemci ye 1.3 volt ve PLL voltajı da 1.54 olarak belirledim. South bridge voltajları autoda zaten overclock sırasında bütün iş north bridge bittiğinden pek de önemsenmeyecek bir durum gibi duruyor. Bi de onu arttırıp voltaj manyağı yapmasak ortamı Anakartın orijinal macununu soğutucuyu temizleyip değiştirdim yerine ocz freeze sürdüm ki bu harika bir macun, testlerde falan çok başarılı AS5 ve MX'den de daha iyiymiş. north bridge üzerinde anakartla beraber gelen fan takılı ayrıca bir fanda gri olan bölmeye taktım, o da north bridge soğutmasına katkıda bulunuyor. Zaten 50 derece hiç görmedim north bridge de.

    İşlemci soğutucum ise TR ultra-120 extreme, altı zımparalı dümdüz ve üzerinde 2 tane FM123 fan takılı, Kasam ise HAF 932. Kasanın stok fanlarına ek olarak kasanın alt tarafına bi tane daha 12 cm lik fan taktım egsoz görevi gören.

    İlk mesajımda bahsettiğim gibi 4 ghz de 2.5 saat prime 95 çalıştırabildim ve sonunda hata vermedi ben yanlışlıkla kasanın fişini çektim. Tekrar aynı değerleri girip açmaya çalıştığımda ise windows açılmadı ekran kapkara kaldı. Reset cmos yapıp tekrar değerleri girdiğimde yine 4 ghzde çalıştırabiliorum. Bi ara hayvanlık yapıp north bridge voltajını 1.71-1.73 bile yaptım tabi ozamanda boku çıkar yani, 1.71 in kesinlikle altında olması gerekir o voltajın. Zaten 1.75 den itibaren kırmızı yazıo yazıları voltajın. Dediğin gibi kademe mantığıyla voltaj veriyorum. önce bi yüksek soora bi alçak soora o voltajlar arasındaki değerleri deniyorum yavaşca.

    440X9 da stabilim çok bişey istemiyorum 445 olsun istiyorum, evet 5 fsbden alacagım performans farkı bilgisayarımı hızlandırmak için ekleyeceğim bi home computerden bile daha azdır tabi ki de, hiç 4ghz işlemci kullanmadım heves ettim böle ucunda kalıncada kafayı yiyorum gördüğünüz gibi Vista 64 bit e alıştık artık, windows 7 ye geçmek sağlammı pek emin değilim açıkcası... Daha ne service pack var ortada ne de yama.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.