Şimdi Ara

Tecrübeli Şoförler Bakabilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi akşamlar.

    ehliyeti alırken dizel arabada ders gördüm.Debriyaj kavrama noktasına gelince frenden ayağını çekiyosun ve araba rahatça kalkıyordu ancak bu her arabada olmuyor ve doğru bir sistem değil.Ayda 1 kere falan arkadaşım aracıyla bana 15 dakika veya yarım saat tur attırıyor.Debriyaj gaz ilişkisi yaparken araba kalkıyor ama bu kalkış çok seri oluyor zor toparlıyorum arabayı.Yani trafik olsa öndeki arabaya çarparım yumuşak bir kalkış yapamıyorum.patinaj cekiyor ve balata kokusu geliyor.Yumuşak kalkış için gaza hafif basıncada stop ediyor araç.Bunun ayarını nasıl yapabilirim ?

    Ayda 1 kere toplamda 8 kere falan 15-30 dakika çıkıyorum ancak arada 1ay vs olduğu için direksiyon başına geçtiğimde bi yabancılıyorum normal mi bu ?

    Artık cidden özgüvenim kırıldı ? Sorun gerçekten bende mi yoksa bol pratik olmadığı için mi olmuyor moral sıfır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu işin çözümü bol pratik. Ayağını debriyajdan hızlı çekersen araba patinaj çekmeye çalışır, eğer kavrama noktasını kaçırırsan da stop eder. Dengeyi sağlaman lazım. Kavrama noktasını iyice ezberle oraya gelince gaza hafifçe dokun.
  • her arabanın kavraması aynı olmaz kendini ona göre ayarlayacaksın, debriyaja bastığında sertliğini anlarsın zaten ona göre çekeceksin ayağını
  • Her arabanın kavrama noktası farklı olur. Zaten o noktaya gelince araba kendini belli eder. Tam o noktada yavaşca gaz verip hareket edeceksin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanırım kendine ait araban olmadıkça öğrenmek zor dostlar.Boyle yarım saatle olcak iş değil bu.2 hafta boyunca hergun 1 saat cikabilsem öğrenirim sanırım.kursda herşey güllük gulistanlikti 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel arabalarda kolay kalkarsın sebebi ise dizel motorlar yüksek torklu olduğu için bayılma olmaz, patinaj edecek kadar çok gaza basmayın yani dizel araçlarda 1500 deviri benzinlilerde 2500deviri geçirmeyin kalkarken(tabi bu rakamlar çok dik yokuşlarda biraz daha artabilir), birde debriyajın kavrama noktasına alışmanız lazım, kalkarken motorun sesini dinleyin ona göre kavramayı arttırın yada azaltın, burada satırlarca anlatırım ama her şey pratikte öğrenilir, tavsiyem bunları öğrenirken çok sık araba değiştirmeyin sabit bir arabayla öğrenmeye çalışın.

    bu video yardımcı olabilir sizehttps://www.youtube.com/watch?v=8DzOYGzgnm4




  • Aynı arabada bile debraj balatası eskitikçe kavrama noktası değişiyor zamanla alışırsın tavsiyem kursta öğren.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurs bitip ehliyet alalı 9 ay oldu hocam:) kursta sadece sınavı geçmeye hazırlıyorlar.Ayagini frenden çek ilerlicek araba diye öğrettiler.Ezbere iş anlayacaginiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.