Şimdi Ara

Tek Kablo Üzerinden Çift Hat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apartmandaki ankastreden daireme yeni kaliteli bir CAT6 kablo döşettim ve gördüğüm kadarıyla 8 farklı kablo var CAT6da ve sadece 2'sini kullanıyorlar hem aşağıda ankastrede hem de evde modeme gelen kabloda. Şimdi sorum şu : ben hali hazırda Türknet kullanıyorum ve bu interneti iptal etmeden veya kapattırmadan, millenicomdan da bir abonelik açsam aşağıdaki ve evin içindeki CAT6da hala 6 adet kullanılmayan kablo var bunlardan sorunsuz bir şekilde bir internet hattı daha olabilir mi ? Bunu yapmak isteme sebebim ise şu : Türknette eski aboneyim ve 75 mbps tarifem var ama YAPA altyapısında değilim bu yüzden eğer iptal edip geçersem ve millenicomdan memnun kalmazsam geri Türknete dönmek istersem sadece 35 mbps veriyorlar bildiğiniz üzere. Yani kısacası sorum şu : Bir CAT6 kablo üzerinden birden fazla telefon/internet hattı olur mu ?



  • Olur. Boşta ki 6 damarın 2 sine verebilirsin. Yedek hat zaten o malum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben cat5 kablodan iki hat aldım farklı isslerden, bölgemde sadece adsl olduğu için hızım yeterli gelmiyordu. Load balance yaparak 20 megabit civarı bir hıza ulaşabildim. Bunu yaparken dikkat edilmesi gereken husus, bazı iss ler kuruluma gelirken eski hattın kablosunu kesip atıyor, kendi kablosunu bağlamak için, ondan sonra bulmak dert oluyor. Ankastreden bağlantı yapılmamasını, sadece kablonun işaretlenmesini isterseniz sorun olmaz.
  • ben türk telekom hattımı iptal etmeden türknette yeni bir abonelik açtim türk telekomda kullandiğim cat5 kablonun 2 damarını direk bağlamışlar aynı kablo üzerinden 2 tane internet kullanabiliyordum sorunda çıkmıyordu rahatlıkla kullanabilirsin sorun olmaz
  • Çok teşekkürler cevaplar için. O zaman millenicoma başvurucam eğer ping değerleri güzel olursa daha sonra türknet hattını iptal ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.