Şimdi Ara

Tek noktadan 11 Priz’e İhtiyacım Var. Akım Koruma, Regülatör, UPS ne almalı, ne yapmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
255
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Oturduğum salonda maalesef TV ünitesinin olduğu yerde tek bir priz var. Ayrıca evde kablonet bulunduğundan uydu kutusundan gelen kablo da yine salonda. Dolayısıyla ben aynı prizden 1 TV, 1 TV Ses sistemi, 1 Digiturk Kutusu, 1 KabloTV, 1 Apple TV, 1 PS4, 1 Modem, modem orada olduğu için modeme ethernetle bağlı Cloud sistemi, 2 konsola gömülü spot ışık, 1 de ayaklı lamba için elektrik almak durumundayım.
    5’li prizlerden 2 adet birbirine bağlayarak kullanıyordum fakat hiç güvenli gelmiyor. Bir arkadaşım akım korumalı priz almamı önerdikten sonra biraz araştırmaya başladım; fakat baktığım hiçbir akım korumalı prizde 10 çıkıştan fazla yok. Olsa bile yine sağlıklı olmayacağını söyleyenler var. Ayrıca regülatör önerenler var; fakat regülatörlerde de max. 3-4 çıkış oluyor.

    Ne yapmalıyım, nasıl bir birbirine bağlama yapmalı? 2 adet 6’lı akım koruma priz ile 6+6 mı yapmalı, tek bir 10’lu priz mi yapmalı, başka bir cihaz gerekli mi?

    Dipnot: ev benim olmadığı için kırdırıp döktürme, yeni priz açtırma işlerine giremiyorum. Bilginize.







  • çok sevdiğim bir IT'ci abimiz 6'lı prize 6'lı takarak çoğaltmak yerine, 2'li akım korumalı priz alıp, bu 2'liye 6'lılerı takmayı önerdi. Bana da mantıklı geldi. Bilginize.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funstay -- 28 Mayıs 2020; 16:5:17 >
  • Bu işin ustası değilim ama bana kalırsa çekilen akım hattın kaldıracağı kadar olduktan sonra kaç tane cihaz taktığınız fark etmez. Zaten sigorta kusunda eve gelen hat 1 tane. Tüm kablolar duvarların içinden geçip bir noktada birleşiyor. Tabi sigortalar ve kaçak akım rölesi var ama burada güvenlik zaafiyeti oluşturacak nokta ark yapmaya sebebiyet verecek gevşek bağlantılar ve kablonun kaldırabileceğinden fazla akım çekmek. Bağlayacağınız aletlerin tamamı 2500 watt altında kalıyorsa soru yok. TSE belgeli olarak satılan tüm uzatma kabloları bu güce dayanır. Akım korumalı priz kullanmak bir güvenlik önlemidir ve mantıklıdır da. Arkadaşınız güzel bir öneri sunmuş. Bahsettiğim iki noktaya dikkat ettiğiniz sürece bir sorun olmayacaktır diye düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • zwanzig kullanıcısına yanıt
    Yanıtınız için çok teşekkür ederim
  • Ben elektirikçi değilim elektronikçiyim ama bir pirize akım korumalı pirpizde taksanız anun arkasına 5li 6lı da taksanız sonuçta hepsini bir pirizden besliyorsunuzu piriz netice fiş takılan bir yer nekadar akım çekebilisinizki sonuçta ısınır.
    Bence en mantıklısı ki ben hep öğle yapıyorum direk buhattan kablo çekmek sonuçta bağlantıları kok sıkı olması lazım ki ısınma olmasın pirizde bahsettiğiniz şekilde ısınma olur.
    Gerekli bölgeye en yakın yera duvarı delip piriz kasası koyuyorum hattı en uydun en kısa ve en görunmez bir şekilde çekiyorum gerekirse 2 yada 3 priz yapıyorum duvara gayet sağlıklı oluyor.Tek noktadan 11 Priz’e İhtiyacım Var. Akım Koruma, Regülatör, UPS ne almalı, ne yapmalıyım?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.