Şimdi Ara

Tekerlek sert şekilde kaldırım köşesine çarptı. eğildi. yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
37.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dar bi sokakta sağa doğru dönerken arabaların sıkıştırması ile sağ arka teker köşesi sivri olan dönemece çarptı. epey sarsıldık. daha sonra tekerleğin yukarı doğru az yamuldugunu farkettik. direksiyon simidide biraz yan duruyor. acaba arka sağ tekerleğin yamuk durması dingilde bi eğilmenin olmasındanmı? acaba sorun biraz masraflı olarak mı çözülür. ne yaptırmam gerekcek. yardımcı olursanız sevinirim.

    99 passat bu arada araba. jantlarda çelikti. jantta bi eğiklik gözükmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralarslan -- 5 Mayıs 2007; 23:40:57 >



  • Ben de ön taraftan kaldırıma vurmuştum sağ amortisör 2mm açıldı sol amortisör 6 mm kapandı. Direksiyon benim de yan durdu da o sorun değil düzeldi. Rot ayarı yapıldı yinede araç hafiften sola çekiyor. Dingilimde bi sorun yoktu ama sizde olabilir
  • Buyuk ihtimalle az da olsa Rot kollarini egmissiniz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lammez11

    Ben de ön taraftan kaldırıma vurmuştum sağ amortisör 2mm açıldı sol amortisör 6 mm kapandı. Direksiyon benim de yan durdu da o sorun değil düzeldi. Rot ayarı yapıldı yinede araç hafiften sola çekiyor. Dingilimde bi sorun yoktu ama sizde olabilir



    bu sorun bendede olmuştu rot ayarları vs tam yapıldı ama yine biraz sola çekme vardı.düzlüklerde farkediliyodu bu.daha sonra bunun tam düzelmediğini servise bildirdiğimizde gelen cevap şuydu lastiğin teki diğerine göre daha fazla aşınmıştı bitarafı vede o nedele hafif çekmesi normaldi.eğer yeni lastik alırsanız sorun gidecektir dendi daha sonra başka bikaç lastikçiyede gösterdik onlarda aynı şeyi sölediler ufak bişey olduğu için pek anlamadım bidahaki rot ayarındada sıfıra inmiş kadar azdı. bu şekilde 20bin daha gittik 45bindde sattık yeni alanda sıfır lastik takmış hiç sorun yok abi dedi ama sizinm durum biraz farklı gibi yinede baktırmanız gerekli




  • cantın yamulduysa büyük olasılıkla yarın sabah lastiğni sönmüş olark bulacaksın
  • öncelikle arka lastiklerde öndekiler gibi rot-rotil bağlantısı olmadığından sorun rot ile alakalı değildir..lastiğin çarpması nedeniyle eğrilmesi arka lastikler için jant yamulmasından(özellikle jantın iç kısımındaki yamulmalar),arka disklerin eğrilmesinden veya disk-arka aks bağlantısının yamulmasından,amortisör eğrilmesinden ve arka süspansiyon sisteminin hasarlarından kaynaklanır..
  • disk vs nin takılı olduğı ve lastiği söktüğümüzde ortaya çıkan yuvarlak ksıımda bir eğilme kasılma olmuş olabilir.. rot ayarını bunu dikkate alarak amortisörlere bu ayarı yaparak yapacaklar dostum benimde başıma gelmişti kaldırıma çıkmıştım sona bu yamukluktan dolayı hep rot ayarını bunu anlatarak yaptırdım ustaya.. eğer lastiğinizin telleri dağılmışsa içerden ben ce iki ön lastiği yenilenenizdede fayda var ayar tutmaz ve sğrekli titeme yaparlar havalar ısınıyo parşalanabilirler s.a.
  •  Tekerlek sert şekilde kaldırım köşesine çarptı. eğildi. yardım lütfen...


     Tekerlek sert şekilde kaldırım köşesine çarptı. eğildi. yardım lütfen...


    akşam gözüyle görememiştim. ama gündüz gözüyle baktım tekerleğin arka tarafına. tekerin içeri doğru eğik olan kısmı sürtünüyor. tekerlek sol üst tarafa doğru hafif içeri göcük gibi duruyor. tekerleğin yarısı yere basıyor diğer kısmı havada gibi yerle birleştiği yer gözüküyor. acaba bunun bana çıkaracağı masraf çok olurmu? hemen giderilebilcek bi sorunmu? yoksa epey uğraştırırmı?




  • aks yamulmuş veya kırılmış gibi duruyor..biraz masraf çıkaracaktır..ayrıca aracı bu şekilde kullanmanız da sakıncalı..
  • peki çabuk çözülebilcek bi sorunmu. parça değiştirme falan gibi bişey mi söz konusu. maddi olarak çok masraf çıkabilirmi ? rakamlara dökersek kırılmış bi aksın değişimi tamiri ne kadar mal olur. bu konularda biraz bilgisizim. bilgilendirirseniz çok sevinirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: attractivegipsy

    Buyuk ihtimalle az da olsa Rot kollarini egmissiniz.

    muhtemelen...
  • Hocam çok geçmiş olsun. Benim tek tavsiyem bir oto kurtarıcı çağırıp, aracı yükletip ya kendi VW servisinize ya da kendi özel servisine götürtüp baktırmanız. Bayağı fazla yamukluk var. Böyle kullanırsanız çok büyük sorunlara yol açacaktır muhtemelen.
  • dostum ne kadar hızla çarpınca oldu bu sonuçta ara sokaktayım demişsin merak ettim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tniaskrad

    dostum ne kadar hızla çarpınca oldu bu sonuçta ara sokaktayım demişsin merak ettim


    çok hızlı değildi sonuçta sağa doğru dönüyordum. ama döndüğüm yerdende arabalar benim geldiğim yere doğru dönüyorlardı. sanki biraz sıkışıktı biraz içten almış gibi olduk. köşe çok sivri gibi duruyordu. bu yüzden sert çarptı sarsıldık. biraz daha oval olsaydı sürtünürdü belkide.



    joushkun dostum teşekkür ederim. araba yavaş hızda sürülüyor. bugun pazar kapalı oldugu için servise götürmedim. yarın mutaka götüreceğim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kralarslan

    peki çabuk çözülebilcek bi sorunmu. parça değiştirme falan gibi bişey mi söz konusu. maddi olarak çok masraf çıkabilirmi ? rakamlara dökersek kırılmış bi aksın değişimi tamiri ne kadar mal olur. bu konularda biraz bilgisizim. bilgilendirirseniz çok sevinirim.


    şimdi komple aks kaç lira bilmiyorum ama 2 sene önce broadway için 100 ytl ödemiştik yan sanayi parçaya..ki burada passattan bahsediyoruz..zaten aks kırılmışssa da yamulmuşsada(ki yamulma gibi duruyor..kırık aksta tekerlek açısı daha fazladır) değiştirmekten başka çare yok..daha önceden dediğim gibi arka tekerleklerde rot-rotil sistemi yoktur..o yüzden komple aks değişimi gerekir..eğer servisin elinde parça varsa 2-3 saatlik iş..
  • ben de bugün sol ön tekeri çok feci kaldırıma vurdum.lastik anında indi,çekici çağırdım lastikçiye kadar gittik Allahtan lastiğk yarılmamş sadece sac jant eğrildiği için havası kaçmış.stepnedeki jantla değiştirdik hava bastık devam ettik ama arabayı sürünce fark ettim araç fena halde sola çekiyor..Direksiyonu belli bir açıyla sağa kırarak ilerlemem gerekiyor.sanırım rot ayarı kaçtı,yarın gidip bir baktırıcam.yalnız o çarpmaya rağmen lastıik nasıl yarılmadı anlamadım,kaldırımın sivri köşesine çarptıydım.Lassa sağlam lastikmiş.
  • Tekerlek içe ya da dışa doğru eğildiyse/ yamulduysa kamber deniliyor buna) Veya çarpmanın etkisiyle tekerlek öne ya da arkaya doğru yerinden oynadıysa şahsi kanaatim düzen tutmaz. Hiç ellemeyin o şekilde binin. Şasici düzeltiyor tekrar eski haline geliyor 67TT aracım vardı bu mesele araç sattırdı bana geçen ay piyasanın 50 bin altına sattım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.