Şimdi Ara

Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
8
Favori
89.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sabitlenmeli Sorunu olan kişi girse günde 5-10 konu tasarruf saglanır
  • Tek Komutla Windows XP tamiri
    Sırasıyla;

    Başlat => Çalıştır => sfc /scannow komutunu yazın ve cd-rom a Windows XP cdnizi takın ve tamam diyin. Windows sisteminizi ve sürücülerinizi hatalara karşı tarayacak eksik veya bozuk dosyaları düzeltecektir.

    sfc /scanboot komutuyla dosyalarınız her restartta gözden geçirilir.

    sfc /revert komutuyla da eklemiş olduğunuz gözden geçirmeleri iptal edebilirsiniz.
  • Windows’un Bilinmeyen Dünyası

    Bu yazıda Windowsun bilinmeyen yönlerini ve gizli komutlarını bulabilirsiniz.
    Windows’un herkes tarafından bilinen basit ve kullanışlı ara yüzünün gerisinde, parametrelere dayalı çok sayıda komut yatar. Bu nedenle, profesyonellerle amatörleri birbirinden ayıranın aslında çok ince bir çizgi olduğunu söyleyebiliriz. Sizlerden gelen mektuplar ve e-postalar da gösteriyor ki, Windows içerisinde sunulan birçok komut, gerçekte pek az kişi tarafından biliniyor ve bu nedenle çoğu basit sorunun çözümü, farklı firmaların geliştirdiği, hatta bazen bir hayli yüksek fiyatlarla satılan araçlarda aranıyor. Bu durumda ortaya çıkan tablo ise kullanıcıların bilinçsiz davranışları sonucu katlandıkları maliyetleri ortaya koyuyor: Geçtiğimiz yıl Avrupa’da büyük şirketler arasında yapılan bir araştırma, firmalarda sırf Windows içerisinde yer alan komutlardan haberdar olunmadığı için yapılan harcamaların yüz binlerce doları aştığını gösteriyor.


    Windows’un sadece uzmanlarca tanınan bu komutları arasında yerel ağda konforlu biçimde sohbet etmeyi sağlayan Winchat’ten tutun da, programlar arası özel iletişim kanalı sayesinde performans artışı sağlayan Ddeshare’e kadar çok sayıda kullanışlı araç yer alıyor. Profesyonelliğe uzanan yolda sizlere yardımcı olacak tüm Windows komutlarını bu yazıda sizler için bir araya getirdik.

    Programlar arasında veri alışverişi

    DDESHARE.EXE: Microsoft, Windows’un önceki sürümlerinde programlar arasında veri alışverişini sağlamak üzere Dynamic Data Exchange (DDE) tekniğini geliştirdi. Bu sayede programlar bir ya da daha fazla DDE kanalı üzerinden birbirleriyle iletişim kurabiliyor. İletişim için gerekli görülen tek şart ise programların aynı bilgisayar üzerinde çalışıyor olması. Çünkü ağ üzerinden iletişime önceleri izin verilmiyordu, ancak daha sonra Windows uyumlu bir araç yardımıyla buna da imkan sağlandı.DDE tekniğinin kullanımı, yeni geliştirilen programlar ile birlikte her geçen gün yaygınlaşıyor. Bu yüzden, Windows XP altında da ağ erişimi için DDE paylaşım araçlarına (DDESHARE.EXE) yer veriliyor. Programın başlatılmasının ardından, belirli programların aynı bilgisayar üzerinde veya ağ üzerindeki diğer bilgisayarlarda çalışan programlarla iletişim kurmasını ve dosyaları ortak kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Araç ile uzaktan erişim için güvenlik sınırlamaları oluşturabilir veya belirli kullanıcıların ya da kullanıcı gruplarının DDE paylaşımına katılabilmelerini sağlayabilirsiniz. DDE paylaşımı, başlı başına NETDDE hizmeti gibi çalışır. Paylaşım aracına ise sadece ayarlar için ihtiyaç duyulur.

    Sürücü doğrulama yöneticisi
    VERIFIER.EXE: Çoğu zaman sistem çökmelerinin veya programların sorun çıkarmasının başta gelen nedeni hatalı sürücülerdir. Windows altında çalışan “Sürücü Doğrulama Yöneticisi” (VERIFIER.EXE) yardımıyla, sorunları analiz ederek üstesinden gelebilir ve hatalı sürücüleri silebilirsiniz.
    Dikkat! Sürücü doğrulama yöneticisi ile çalışırken Windows’un derinliklerine etki edebileceğinizi unutmayın.

    Yerel ağda dahili sohbet aracı

    WINCHAT.EXE: Yerel ağınızda dahili e-posta alt yapısı kurulu bulunmasına rağmen, XP ağ üzerinden iletişim kurulması için gerekli araçları da sunuyor. Bu gibi durumlarda, pek çok kullanıcı tarafından bilinmeyen sohbet aracı (WINCHAT.EXE) yardımınıza koşuyor. Başlat / Çalıştır penceresi üzerinde komut satırına “winchat.exe” yazıp Tamam’a tıklayarak programı başlatın.
    Programın çalıştırılmasının hemen ardından, ekrana iki adet boş ve farklı alandan oluşan program penceresi gelir: Pencerenin üstündeki alanda kendi yazdığınız metinler, altındaki alanda ise iletişim kurulan diğer kullanıcının yazdığı metinler görülür. Çevirmeli tuş takımı simgesine tıkladığınızda ise, ağ üzerinde mevcut tüm bilgisayarların sıralandığı bir liste karşınıza gelir. Bağlantı kurulmasını istediğiniz bilgisayarı seçip Tamam’a tıklayın. Karşı yöndeki bilgisayar kullanıcısının iletişim kurması için, aktif hale gelen Gelen bir aramayı yanıtla simgesine tıklaması gerekir. Artık ağ üzerindeki kullanıcılarla daha hızlı iletişim kurabilirsiniz. Sohbeti sonlandırmak içinse en sağdaki simgeye tıklamanız yeterli olacaktır.

    Windows’un bilinmeyen sistem kilidi

    SYSKEY.EXE: Windows XP, NT4 veya 2000 gibi NT tabanlı diğer işletim sistemleri, nispeten “basit” Windows olarak adlandırılan Windows 95, 98 veya Me’den farklı olarak, kullanıcının mutlaka oturum açmasını gerektiriyor. Bu durumda bile, örneğin dizüstü bilgisayarınız çalındığında sisteme kayıtlı parolaların güvenliğinden şüphe edebilirsiniz. Çünkü bu bilgisayara erişimi olan kötü niyetli biri, NT sisteminin güvenliğini aşabilir. Windows NT ve 2000 altında bu parolalar Security Managers (SAM) veritabanında saklanır.
    Parolalar %windir%\System32\Config klasöründe yer alan SAM dosyasında, karışık değerler halinde yer alır. Bu nedenle Windows XP, 2000 ve Windows NT4’ün Service Pack 3 güncellemesinden itibaren sistem güvenliği için yenilikler gündeme geliyor. SAM veritabanını şifreleyen SYSKEY.EXE programı, sistem için kilit oluşturur.
    Programı başlattıktan hemen sonra Güncelleştir üzerine tıkladığınızda, SYSKEY.EXE üç farklı güvenlik seçeneği sunar:
    Başlatma Parolası altında bir parola belirleyebilirsiniz. Bu sayede, sistemin açılışı sırasında oturum açma parolasından önce Syskey parolanızın girilmesi gerekir. Buna karşılık Sistemin ürettiği parola alanında yer alan Başlangıç Anahtarını Yerel Olarak Sakla” seçeneği, yüksek konfora rağmen düşük güvenlik sunar. Burada Syskey tarafından parola sorgulaması yapılır, doğru yanıt alındığında SAM dosyası otomatik olarak deşifre edilir ve oturumun açılması sağlanır.
    Diğer seçeneklere kıyasla, Başlangıç Anahtarını Diskette Sakla seçeneği daha güvenlidir. Bu seçenek işaretlendiğinde, Syskey, SAM şifresini bir diskete kaydeder. Anahtar, 16KB boyutundaki STARTKEY.KEY dosyasından oluşur. Ancak ileride PC’nizin açılışı için bu dosyanın yer aldığı diskete ihtiyaç duyulur. Güvenlik açısından, bu disketin bir kopyasını oluşturun ve güvenilir bir ortamda saklamalısınız. Bu, unutkan kullanıcılar için büyük bir risk: Eğer Syskey disketinizi evde unutursanız, yolculuk sırasında dizüstü bilgisayarınız sizin için büyük bir yükten başka bir şey olmayacaktır.

    Tüm karakterlerin görüntülenmesi

    CHARMAP.EXE: Trademark simgesinden Ohm işaretine, Peseta’dan Euro ve Yen para birimi işaretlerine kadar birçok karakter, çoğu zaman klavye üzerinde direkt olarak erişim tuşları bulunmadığı için yazılamayabilir. Ancak Windows, yazı tipleri içerisinde yer alan bu karakterlerin kullanılması için basit bir araç sunuyor. Karakter Eşlem aracı, yazı tipleri içinde yer alan tüm karakterlerin görüntülenmesini ve kopyalanarak farklı metinlerde kullanılmasını sağlar. Gelişmiş Görünüm tuşuna tıklayarak karakterlerin gruplanmasını kolaylaştırabilirsiniz. Grupla menüsünden Unicode Alt aralığı’nı seçin. Bu sayede ekrana gelen Grupla penceresinden, örneğin yazı tipini oluşturan karakterler arasından sadece Latin harflerinin, genel noktalama işaretlerinin, para birimlerinin, üst/alt simgelerin, sayı biçimlerinin, matematik işlemlerinin, sembol ve dingbat’lerin, Yunanca veya Arapça harflerin görüntülenmesini sağlayabilirsiniz. Ayrıca seçilen karakterin tanımı, pencerenin altındaki bilgi satırında görülebilir. Aradığınız karakteri listede bulduktan sonra üzerine tıklayarak seçmeniz ve Kopyala tuşuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bu menüye Başlat > Tüm Programlar > Donatılar > Sistem Araçları > Karakter İşlem ‘e tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

    Pano Defteri Görüntüleyicisi

    CLIPBRD.EXE: Kullanıcılar Windows panosunu çoğu kez farkına varmadan kullanırlar. Buna rağmen CLIPBRD.EXE komutu ve CLP dosyaları pek bilinmez. Oysa Windows Gezgini veya uygulamalar üzerindeki Düzen / Kopyala ve Düzen / Kes komutları tamamen Windows panosu üzerinden gerçekleştirilir. [Print Scrn] tuşuna basılarak alınan ekran görüntüleri de yine bu panoda saklanır. Windows, bu araç sayesinde aynı zamanda hafızaya kopyalanan içeriğin, ileride kullanılmak üzere CLP uzantılı dosyalar biçiminde saklanmasına da olanak sağlar. Örneğin [Ctrl] + [C] tuşlarına tıklayarak kopyaladığınız içeriği sonradan kullanmak üzere bir dosyaya kaydetmek için Başlat / Çalıştır üzerinden “clipbrd.exe” komutunu çalıştırmanız ve Pano Defteri Görüntüleyicisi penceresinden Dosya menüsünden Farklı Kaydet üzerine tıklamanız yeterlidir.
    __________________




  • Bazı web sitelerinin zaman zaman açılmaması ve mail iletişiminde sunucu bulunamadı şeklinde hatanın dönmesine neden olan ve Türk Telekom DNS serverlarının hatalarından kaynaklanan problemin giderilmesi hakkında bilgi

    Bu sorun özellikle ADSL, Kablonet ve TTnet Dial-up kullanıcılarında yaşanmaktadır. Türk Telekom dns serverları zaman zaman sorun çıkardığı için websitesinin hangi sunucuda olduğunu bulamamaktadır. Bu problem zaman zaman herhangi bir sunucu veya kritere bğalı olmaksızın bazı sitelere erişimde sorun çıkarmakta bir süre sonra kendiliğinden düzelmektedir.

    Bu problemi düzeltmek için network ayarlarında dns server olarak farklı bir dns server kullanımı seçerseniz sorun çözülecektir. DNS değişikliği ile ilgili işlem aşağıda açıklanmıştır.

    Bu işlem internet erişiminizde herhangi bir soruna yol açmaz. İstediğiniz taktirde DNS sunucu adresini otomatik olarak al seçeneğini seçip tekrar eski haline getirebilirsiniz. Aşağıda anlatıldığı gibi kalmasının genel olarak bir sakıncası yoktur sürekli bu şekilde kalabilir.

    1. Denetim masasınnda ağ bağlantılarına iki kez tıklayıp özelliklerine giriniz
     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular


    2- Gelen ekranda kullandığınız internet bağlantısına ait bağlantıya sağ tuş ile tıklayıp özelliklerine giriniz. (genel olarak resimdeki gibidir)
     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular


    3- Yerel ağ bağlantısı druumu na ait bir pencere gelecektir. bu pencerede alt kısımda bulunana ÖZELLİKLER butonuna basalım.

    4- Aşağıda görüldüğü gibi gelen pencerede yer alan İnternet İletişim Kuralları TCP/IP yazısına iki kez tıklayıp özelliklerine girelim.
     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular


    5- Aşağıdaki şekilde gelen pencerede alt bölümde standart olarak DNS sunucu adresini otomatik olarak al seçilidir. Bunun bir altındaki seçenek olan Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan seçeneğini seçelim. Ve resimde görüldüğü şekilde 212.57.1.17 ve 66.98.220.12 ip adreslerini girelim. Tamam tuşuna basıp pencereleri kapatalım. Bu işlem sonucu yaşadığınız problem sona erecektir. (Dikkat ! Burada sadece dns ayarını değiştirin. eğer sizin bilgisayarda IP adresi tanımlıysa onu değiştirmeyin)

     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular


    burada sadece dns ayarını değiştirin. eğer sizin bilgisayarda IP adresi tanımlıysa onu değiştirmeyin







  • ellerine sağlık,çok güzel bi çalışma olmuş.ayrıca bi şey sormak istiyorum.PC min şifre girilmeden "kesinlikle " açılmasını nasıl engelleyebilirim?yani telefonlarda ki pin kodu mantığı gibi...
  • Güvenlik verisi ayarlanamıyor ! Bu güvenlik kimliği, bu nesnenin sahibi olarak atanmamış olabilir. Hatası nasıl düzelir ya int. bişey indirdim rar dan cıkartırken bu hatayı veriyor.Fakat çıkartıyor.Hatayı bütün dosyalarda veriyor tek bir dosyada değil.
  • EneRGy. dostum eline sağlık süper bir konu olmuş süper yararlı bilgiler...

  • quote:

    Orjinalden alıntı: renzokuken

    EneRGy. dostum eline sağlık süper bir konu olmuş süper yararlı bilgiler...


    Teşekkürler.
  • bende asus m5a97 2.0 anakart var ve her sistem açılışında 7-8 kez bi-bi-bi-bi-bip bi-bi-bi-bi-bip ...... şeklinde ses geliyor ve en kötüsü ise kornaya basmışcasına biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip sesi pc açıldıktan 5-10 dk sonra başlıyor ve kapanana kadar susmuyor . kapatıp açıyorum 10 dk daha çalışmıyor ve sonra yine aynı . Nasıl düzeltebilirim bu durumu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark-Tower

    bende asus m5a97 2.0 anakart var ve her sistem açılışında 7-8 kez bi-bi-bi-bi-bip bi-bi-bi-bi-bip ...... şeklinde ses geliyor ve en kötüsü ise kornaya basmışcasına biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip sesi pc açıldıktan 5-10 dk sonra başlıyor ve kapanana kadar susmuyor . kapatıp açıyorum 10 dk daha çalışmıyor ve sonra yine aynı . Nasıl düzeltebilirim bu durumu ?

    PSU nun bağlantıları tam olarak sağlanmamış olabilir. Veya anakartla ilgili bir sıkıntı olabilir. Her iki parçayı da denemek gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EneRGy.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dark-Tower

    bende asus m5a97 2.0 anakart var ve her sistem açılışında 7-8 kez bi-bi-bi-bi-bip bi-bi-bi-bi-bip ...... şeklinde ses geliyor ve en kötüsü ise kornaya basmışcasına biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip sesi pc açıldıktan 5-10 dk sonra başlıyor ve kapanana kadar susmuyor . kapatıp açıyorum 10 dk daha çalışmıyor ve sonra yine aynı . Nasıl düzeltebilirim bu durumu ?

    PSU nun bağlantıları tam olarak sağlanmamış olabilir. Veya anakartla ilgili bir sıkıntı olabilir. Her iki parçayı da denemek gerek.

    bu anakartı servise gönderdim yani aldıgım yere orada denemişler iade aldılar ve yenisini verdiler. bunda sorun yok dediler . ayrıca denemeye gönderdiğimde benim ram işlemci psu ve tabi anakartla beraber verdim. yeni verdikleri kartta da aynısı oluyor. acaba bu kartların bu serisinde sorun olabilirmi ? yarın bu kartı iade alıp başka bir kart vermelerini talep edeceğim . bakalım ne diyecekler .




  • Hafıza kartından yüklü bir dosyayı kopyalamaya çalıştığımda

    Sağlanan veri yanlış türde.

    diyor ne yapmam gerek ?
  • s.a yeni üyelik yaptım derdimi nasıl anlatacm diye mesaj yazacak bölüm bile açamadım umarım doğru yere açılım yapmışımdır.. bana yardımcı olursanız mutlu olurum. öncelikle bu şekildeki çabalarınızdan dolayı sizi tebrik ederim çok yararlı bilgiler var burda. benim sıkıntım pc ya bağladığım aıwa marka müzik setimden tek taraflı ses almam çift tarfalı ses alamıyorum alsamda aux çıkışından değil md denilen yerden alıyorum bu da sesi fazlasıyla bölüyor bana yardımcı olurmusunuz ....
  • ★WİNDOWS 7 (ANA KONU)-SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR ★

    http://forum.donanimhaber.com/m_82410686/tm.htm

     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular



    ♦WİNDOWS 7 SÜPER & DEV TEMA ARŞİVİ & YÜKLENİMİ RESİMLİ ANLATIM♦


    http://forum.donanimhaber.com/m_82424959/tm.htm


     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular




    ★WİN8-8.1 (ANA KONU) - SORULAR & İPUÇLARI & RESİMLİ ANLATIMLAR ★

    http://forum.donanimhaber.com/m_68174390/tm.htm


     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular




    ♦WİNDOWS 8 DEV & SÜPER TEMA ARŞİVİ YÜKLENMESİ RESİMLİ ANLATIM !♦

    http://forum.donanimhaber.com/m_72294312/tm.htm


     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular






  • yararlı konu teşekkürler
  • Arkadaşlar Windows 8.1 Pro kullanıyorum.. Son 3-4 gündür herhangi bir program kurmaya çalıştığımda "Gereken ayrıcalık istemci tarafından sağlanmıyor." hatasını alıyorum.. Nette baya bi aradım ama bulduğum çözümlerin hiçbiri işe yaramadı Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum..

    https://store.donanimhaber.com/7e/7d/36/7e7d36f40fb6c343dd5b05e2e479f6c7.png
     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular




  • klasör açmak istediğimde şu hatayı veriyor
     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular
    yardımcı olursanız sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 46and77 -- 31 Ağustos 2015; 16:24:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 46and77

    klasör açmak istediğimde şu hatayı veriyor
     Teknik Yardım İle İlgili Faydalı Konular
    yardımcı olursanız sevinirim



    Bilgisayarı virüs taramasından geçirmenizi tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EneRGy. kullanıcısına yanıt
    ilgilendiğiniz için çok teşşekkür ederim combofix eset ve malwarebytes programlarıyla tarattım virüs bulmadı
  • Bilgisayarı güvenli kipte açıp, öyle taratın bilgisayarı bir de hocam. Veya imkân varsa, kasanızda takılı olan hard diski, temiz bir bilgisayara takıp oyle taratın. Ayrıca Scandisk yapın hard diske.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.