Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi ? Mühendislik Fakültesi ? (18. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
7
Favori
105.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bişey soracam selçuk üniversitesi makine mühendisliği teknoloji fakültesi nasıl acaba beni bir aydınlatabilirmisniz?
  • ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Temmuz 2015; 21:06:45 >
  • Kendimi küçük görmek mi? Sen böyle mi hissettin zamanında ki herkesi böyle sanıyorsun o zaman burda mühendislik fakültesini savunan herkes kendini küçük görüyor.

    Gerçekten ego sahibisin ve saçmalamakta çığır açıyorsun.Benden öğreneceğin çok şey var belli baksana halen hakaret ediyorsun sen edersen bende ederim o ayrı.

    herkesten de özür dilerim senin seviyene indiğim için.

    Şimdi daha iyi anlıyorum iş verenler neden mühendislik fakültesi öğrencilerinden bıkmış, kafası basmayan senin gibi insanlar yüzünden,sen 3 tane mühendisilik üzerine

    okul bitirip te benim yazdıklarımı anlayamıyorsan o diplomaları çöpe at gitsin.

    Sen kimsin be kafanız bassa filan diyorsun ben araştırdım teknoloji fakültesi daha mantıklı yazdım pişmanmıyım zerre değilim.

    Senin gibiler 2 sene önce böyle atıp tutuyordu yok mezun olunca sizi işe almazlar yok odaya kayıt olamazsınız yok imza yetkiniz olmaz diye

    ne oldu hepsi boş çıktı ki zaten öyle olacağı belliydi.

    Ben sana bir şeyi iddia etmiyorum olanı söylüyorum teknoloji fakülteleri mezun verdi adamlar odaya kayıt yaptırdı ve iş buldular iş verenlerde çok memnun.

    Yahu sen neden bir şey bilmeden burda yazı yazıyorsun daha mühendislik derslerinin belirli kurumlar tarafından belirlendiğinden haberin yok.

    Sen neye göre sadece adı değişti başına MÜHENDİSLİK konuldu diyorsun.Git bi önce derslere bak sonra konuş.Şuan bu fakültedeyim ve mühendislik fakültesinde okuyan

    arkadaşlarım var yalan söylediğini ben biliyorum.

    Teknoloji fakülteleri mühendislik bölümlerinin müfredatları ABET ve MÜDEKİN belirlediği derslere göre yapılır.Bunuda isteyen açıp karşılaştırabilir.

    Madem derslerde sıkıntı var o zaman TMMOB neden ders içeriğiyle ilgili değil de basit bir kuraldan dolayı dava açıyordu.Çünkü içerikte sıkıntı yok.

    Yine diyorum kontenjan konusu hakkında bir şey demiyorum ben o farklı olay.


    Şuan piyasada büyük şirketlerde çalışan hemde kitap dahi yazmış tanınan mühendislere sordum bu konuyu hepsi diploman da mühendis yazıyorsa zaten içerik ona göre

    ayarlanmıştır dedi ve bir tanesi senin gibi teknoloji fakültelerini eleştirmedi.Her şey kendini geliştirmede bitiyor dedi hepsi.


    Tabi ki insanlık adına bir şeyler yapmak amacım.Ama senin gibi insanlar olduğu sürece ne bu ülke nede insanlık bir şey yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 4 Temmuz 2015; 14:27:05 >




  • .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Temmuz 2015; 21:06:14 >
  • Sen neden sürekli kendi özeliklerini benmiş gibi gösteriyorsun.

    Zaten bu konuyu ben açmadım.

    Sen olayları hep istediğin gibi anlamaya çalışıyorsun tabi ki burda sizin gibilere meydan vermeyeceğim o kadar adam var mühendislik fakültesini savunan demek onların burda yorum yapmasının nedeni kendilerini tatmin etmesi öylemi bu kadar komik duruma düşme.

    Bir konu hakkında yorum yapmak için illa 10 yıl çalışman gerekmez,konuyu araştırırsın görürsün.

    Yahu sen hep dediklerinle ne den ters düşüyorsun sen yukarıda yazmadın mı bu konuyu araştırman gerekiyordu ona göre tercih yapman gerekiyordu diye eee araştırdım

    işte araştırırken forumu da gördüm.Mantıken artık anlamadıysan yapacağım bir şey yok.

    Peki sen neden o kadar kendinden memnunsan burada hakaret ediyorsun.

    Komik duruma düşme her yorumunda bir önceki düşünceni eleştiriyorsun.

    İnsanlarla konuşmayı öğren diyen sen bu kadar mı unutkansın bir yukarda yazdıklarına bak hiç olmasa, kim hakaret etmeye başlamış ilk olarak gör.


    İnsanlarla konuşmayı öğren diyen sen bana bu konuda en son laf söyleyecek kişisin.

    Ben özelde çalışmayı düşünüyorum emin ol kendimi de geliştirdim geliştirmeye de devam ediyorum şimdiden iş teklifi aldım.

    Senle aynı mesleği paylaşacağıma utanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 5 Temmuz 2015; 15:25:39 >




  • Hee hee öyle beynin nerede, gerçekler böyle, senin gibi düşünemeyenler çok olduğu için ülke bu halde, sidik yarışı yapan bir veletsin, teknoloji fakülteleri öğrencileri yeni buluşlar yapacak he.. Senin gibi düşüncesizler yüzünden ben üzülüyom İYİKİ AYNI MESLEKTEN DEĞİLİZ.....

    Sende şizofrenlik var galiba, kendi yazdıklarını görmüyon ya da unutuyon.. Senin gibilere bilgi verilmesi HATA zaten..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 5 Temmuz 2015; 21:23:40 >
  • Aslında haklısın ben senin gibi çakma bir mühendis olmayacağım işini seven ve insanlığa yararı dokunan bir MÜHENDİS olacağım o kadar yazı yazdım hiç birini anlamamıssın .Hakaret ederek başlaman ve devam etmen senin düştüğün durumu çok basit dışarı vurumu.

    "sidik yarışı yapan bir veletsin" sözünden senin karakterin ve insanlığının değeri ortada sen değil 3 1 tane okulu bile bitirememissindir.Eğer bitirmişsende belliki bütün kapasiteni oraya harcamsısın.

    NOT:Herkesten tekrar özür diliyorum bunun seviyesine indiğim için.


    Ben yazdıklarım ortada ilk kim ne yazmış belliydi ama bakıyorum da daha dediklerinin arkasında duramamıssın neden yorumlarını sildin?

    Kendi kendine hakaret ettiğini bir dediğinin bir dediğini kimse görmesin diye mi?


    Sen ve senin gibiler istediğinizi yapın ben olanı söylüyorum MÜHENDİS olarak mezun olduk oluyoruz. İş verenlerde bizden çok memnun.

    Ama sana teşekkür ederim insanlar hiç olmassa senin gibi insanların nasıl garip tipler olduğunu burda anladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 6 Temmuz 2015; 22:35:20 >




  • Senin gibisi ile uğraşmamak ve değerli bilgilerimi paylaşmamak için sildim. Seviyeni, kaliteni, cahilliğini gördük, görüyorlar. Kimsenin umurunda değil, senin ne olacağın. Sende takıntı olmuş bu, eziklik.
  • Arkadaşlar konuyu mahvetmissinİz.Anadolu lisesiyim puan teknolojiye yetiyor kendi şehrinde.Barajı geçen meslek lisesi öğrencisi ek puanla falan m.t.o.k denilen yeri tercih ederek anadolu lisesi öğrencisinino bi sene çalıştığı ve girdiği yerde aynı sınıfta ders görüyor olay bu mudur?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabikide mühendislik fakültesi millet kerizmi uzağa gidip okuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak9796

    Arkadaşlar konuyu mahvetmissinİz.Anadolu lisesiyim puan teknolojiye yetiyor kendi şehrinde.Barajı geçen meslek lisesi öğrencisi ek puanla falan m.t.o.k denilen yeri tercih ederek anadolu lisesi öğrencisinino bi sene çalıştığı ve girdiği yerde aynı sınıfta ders görüyor olay bu mudur?

    Değildir işte o MTOK denilen yere sadece meslek liseliler girebiliyor zaten.
    Ama meslek liseli olanlar MTOK tan girenler 1 sene hazırlık görüyorlar FİZİK-KİMYA-MATEMATİK sonra üniversitedeki sitemde vize ve final oluyorlar geçebilirler ise normal mühendislik müfredatında derslere başlıyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waleur5

    tabikide mühendislik fakültesi millet kerizmi uzağa gidip okuyor

    Keriz mi? Bana bak sen kaç tane teknoloji fakültesine gittin kaç tanesinin ders içeriğini biliyorsun da laf ediyorsun.
    3.sınıftayım teknoloji fakültesinde 3 yıl boyunca keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı da dersleri geçebilseydik.Hocalarımız maşallah o kadar kasıyor ki!!!!

    Acaba dedik biz mi zorlanıyoruz derslerden genel anlamda mı böyle? ister inanırsınız ister inanmasınız, benim ve arkadaşlarımın Türkiye'nin her yerinde gerek mühendislik fakültesi gerek teknoloji fakültesi olsun okuyan arkadaşlarımız var.Bizim sınav sorularını herkese gönderdik.

    Sonuç ne oldu biliyormusunuz arkadaşlarımızın hiç biri soruları çözemedi hemde bu dediğim kişiler İTÜ,ERCİYES,SAKARYA,SAMSUN,ANKARA üniversitelerinde okuyan kişilerdi.

    SİZİN BU YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ANTİ REKLAM KAMPANYALARINA MİLLETİN KARNI TOK O YÜZDEN MİLLETİ HER SINAV DÖNEMİNDE GELİP KANDIRMAYA ÇALIŞMAYIN.
    BEN MESLEK LİSESİ ÇIKIŞLI DEĞİLİM AMA GERÇEKTEN O BÖLÜMDEN GELEN ARKDAŞLAR BİZDEN DAHA İYİLER BUNU BİZZAT YAŞAYARAK GÖRDÜM.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 8 Temmuz 2015; 17:06:15 >




  • Senin değerli bilgi dediğin teknoloji fakültesinde okuyan arkadaşlara hakaret etmen mi?
    Daha ilk yorumunda başladın hakaret etmeye,herkes sana verdiğim ilk cevaba bakarak senin seviyeni,kaliteni, bilgini görebilirler.
    Ben yorumlarıma güvendim silmedim hepsinin arkasındayım senin gibi hakaret edip sonra yazımı silip sen yaptın demiyorum.

    Sen 3 tane okul bitirip burda bu kadar seviyesizce yorum yapmaya ilk olarak başlıyorsan vay Türkiye'nin haline,3 sene boyunca sana bir şey verememişler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 8 Temmuz 2015; 17:13:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: waleur5

    tabikide mühendislik fakültesi millet kerizmi uzağa gidip okuyor

    Keriz mi? Bana bak sen kaç tane teknoloji fakültesine gittin kaç tanesinin ders içeriğini biliyorsun da laf ediyorsun.
    3.sınıftayım teknoloji fakültesinde 3 yıl boyunca keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı da dersleri geçebilseydik.Hocalarımız maşallah o kadar kasıyor ki!!!!

    Acaba dedik biz mi zorlanıyoruz derslerden genel anlamda mı böyle? ister inanırsınız ister inanmasınız, benim ve arkadaşlarımın Türkiye'nin her yerinde gerek mühendislik fakültesi gerek teknoloji fakültesi olsun okuyan arkadaşlarımız var.Bizim sınav sorularını herkese gönderdik.

    Sonuç ne oldu biliyormusunuz arkadaşlarımızın hiç biri soruları çözemedi hemde bu dediğim kişiler İTÜ,ERCİYES,SAKARYA,SAMSUN,ANKARA üniversitelerinde okuyan kişilerdi.

    SİZİN BU YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ANTİ REKLAM KAMPANYALARINA MİLLETİN KARNI TOK O YÜZDEN MİLLETİ HER SINAV DÖNEMİNDE GELİP KANDIRMAYA ÇALIŞMAYIN.
    BEN MESLEK LİSESİ ÇIKIŞLI DEĞİLİM AMA GERÇEKTEN O BÖLÜMDEN GELEN ARKDAŞLAR BİZDEN DAHA İYİLER BUNU BİZZAT YAŞAYARAK GÖRDÜM.



    kbma bende meslek mezunuyum 2 senedw orjinal iyi bir uninin bolumunu kazandim sendw yapabilirsin cok mwzun var mtoklara deAvantaj bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: waleur5


    quote:

    Orijinalden alıntı: e.e.m

    quote:

    Orijinalden alıntı: waleur5

    tabikide mühendislik fakültesi millet kerizmi uzağa gidip okuyor

    Keriz mi? Bana bak sen kaç tane teknoloji fakültesine gittin kaç tanesinin ders içeriğini biliyorsun da laf ediyorsun.
    3.sınıftayım teknoloji fakültesinde 3 yıl boyunca keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı da dersleri geçebilseydik.Hocalarımız maşallah o kadar kasıyor ki!!!!

    Acaba dedik biz mi zorlanıyoruz derslerden genel anlamda mı böyle? ister inanırsınız ister inanmasınız, benim ve arkadaşlarımın Türkiye'nin her yerinde gerek mühendislik fakültesi gerek teknoloji fakültesi olsun okuyan arkadaşlarımız var.Bizim sınav sorularını herkese gönderdik.

    Sonuç ne oldu biliyormusunuz arkadaşlarımızın hiç biri soruları çözemedi hemde bu dediğim kişiler İTÜ,ERCİYES,SAKARYA,SAMSUN,ANKARA üniversitelerinde okuyan kişilerdi.

    SİZİN BU YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ANTİ REKLAM KAMPANYALARINA MİLLETİN KARNI TOK O YÜZDEN MİLLETİ HER SINAV DÖNEMİNDE GELİP KANDIRMAYA ÇALIŞMAYIN.
    BEN MESLEK LİSESİ ÇIKIŞLI DEĞİLİM AMA GERÇEKTEN O BÖLÜMDEN GELEN ARKDAŞLAR BİZDEN DAHA İYİLER BUNU BİZZAT YAŞAYARAK GÖRDÜM.



    kbma bende meslek mezunuyum 2 senedw orjinal iyi bir uninin bolumunu kazandim sendw yapabilirsin cok mwzun var mtoklara deAvantaj bu

    Ben meslek mezunu değilim kardeşim meslek liseliler bizden daha iyi dedim.Ayrıca benim mf4 puanım İTÜ,ODTÜ gibi 2 3 üni hariç bütün mühendislik ve teknoloji fakültelerine yetiyordu.
    İşte demek istediğim bu fark yokken teknoloji fakültesini haksız yere eleştirmeyin.
    Şunu deyin desteklerim "hangi fakülte daha iyi bilmem ama bi taraf mağdur olacaksa tek fakülteye dönüştürülsün" ama siz hemen okuyan bütün iyi puanlı,iyi bilgili,iyi eğitim alan insanların emeklerini yok sayıyorsunuz.

    Mesela ben her yerde dedim çünkü benimde mühendislik fakültesinde okuyan arkadaşlarım var.Adamlar şimdi kafayı yiyor "siz 4.sınıfta staj yapcaksınız deneyimli olacaksınız eee biz ne olacaz" diye.
    Şöyle bir şey de var bütün mühendislik fakülteleri iyi eğitim vermiyor.Böyle fakültelerde eğitim gören arkadaşların iş bulması iyice zor olacak.
    O yüzden ben iki fakültede okuyan arkadaşlar için diyorum inşallah kimse mağdur olmaz.





  • e.e.m E kullanıcısına yanıt
    inş dostum itü odtü dısında eğitimler kötü cidden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: waleur5

    inş dostum itü odtü dısında eğitimler kötü cidden

    Aynen dostum.
  • gazi m.t.o.k ingilizce dersi var mı?
  • Teknoloji fakültesi öğrencisi olarak söylüyorum;

    Herkes sağdan soldan duymuş konusuyorlar.Teknoloji fakültesinin dersleri genelde uygulama ağırlıklı falan diye.Yahu saçma sapan bir şey bilmeyen adamlar yorum yapmış.Teknoloji fakültelerinde iki bölüm türü var ya MTOK olarak giresin yada genel lise kontenjanından giresin bu eskiden %60 mtok %40 genel liseydi,artık%70 genel lise %30 mtok tan öğrenci alacak.

    İlk önce MTOK tam olarak nedir onu açıklayayım.

    MTOK nedir?

    MTOK sadece meslek liseli arkadaşlarımın tercih edebildiği bir yer.Fen liseli,anadolu liseli,öğretmen liseli,düz liseli yani meslek lisesi haricinde orayı kimse tercih edemiyor.
    O yüzden teknoloji fakültesindeki MTOK puanları düşüktür.Şimdi bazıları diyecek o kadar düşük puanla mühendislik olur mu?
    Bakın arkadaşlar ben meslek liseli değilim ama adamlar 4 sene boyunca lisede işin uygulamasını alıyor sonra gelip bide hem uygulama hemde teoriğini alıyor.
    MTOK tan gelmiş bir arkadaş zaten direk mühendislik derslerine başlayamıyor normlade mühendislik 4 seneye biterken onlar 5 sene okuyor minimum oda.
    Çünkü 1 sene boyunca bizim lisede gördüğümüz FİZİK,KİMYA,MATEMATİK derslerini alıyorlar.Eğer geçebilirler ise MÜHENDİSLİK müfredatına geçiyorlar.


    Sadece uygulama varmış gibi bir algı oluşmuş saçmalamaya gerek yok


    Her hangi bir lab dersi alabilmek için ilk önce onun teorik dersini görürsünüz.Zaten teorik dersi bilmessen uygulamasını yapamazsın.
    Dahada açıklamak gerekirse örneğin Elektrik elektronik mühendislerinden örnek vereyim.Elektronik dersi vardır teorik birde elektronik lab dersi vardır.
    Burda yanlış anlaşılan şu sanki öyle bir anlatılmış ki sağda solda mühendislik fakültesi öğrencileri bu elektronik dersinin teoriğini,teknoloji fakültesi öğrencileri ise elektronik dersinin labını yani uygulmasını alıyor.Hayır arkadaşlar teknoloji fakültesinde okuyan arkadaşlarım ve mühendislik müfredatından anlayan akademisyenlerinde bildiği gibi teknoloji fakültesi iki dersi de alıyor yani teorik(en az mühendislik fakültesi kadar)+uygulama(mühendislik fakütesinden epeyce fazla)
    Arkadaşlar mühendis dersleri bellidir onları almak zaten zorunludur.Teknoloji fakültesinde okuyan biri olarak ve Türkiye'nin her köşesinden arkadaşımla dersleri karşılaştırmış biri olarak söylüyorum.
    Evet arada fark var ama teknoloji fakültelerinin lehine bir fark var aldğımız teorik dersleri,girdiğimiz sınavları(soruları) her şeyi karşılaştırdık.Sadece teknoloji fakültelerinin uygulama dersleri mühendislik fakültesinden fazla teorik ders olarak bir fark yok.Yahu zaten devletin çivi çakacak,sadece uygulama yapacak adama ihtiyacı yok onları zaten teknikerler yapıyor onların sayısıda bir hayli fazla zaten.O yüzden kimse sağda solda teknoloji fakültesi sanki sadece lehim makinasının nasıl kulanıdığını öğretiyorlamış gibi "hep uygulama yapıyorlamış" demesin komik duruma düşüyorlar.Zaten EMO'nun bile belirlediği dersleri almadan ister mühendislik fakültesi istersen teknoloji fakültesi mezunu ol imza atamıyorsun özelliklede elektrik bölümü için diyorum.




    En önemli fark ise 4.sınıfın 1.dönemi iş yeri stajı var.Yani biraz daha deneyimli olarak mezun veriyor.


    İYİ GÜNLER LÜTFEN YAZDIĞINIZ VEYA KONUŞTUĞUNUZ KELİMELERE DİKKAT EDİN


    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknobarış -- 1 Ağustos 2015; 17:09:01 >




  • Mühendislik bu ise, bence gerçek mühendislik fakülteleri kapatılmalı.. 2 tane olması dahi ülkedeki bu sistemi oluşturan kişilerin MAL olmasıdır.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.