Şimdi Ara

TeknoSA Hakkındaki Yorumlar Ve Sorunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Silinmiştir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fine_life -- 21 Mayıs 2006; 8:34:56 >



  • Tedarikçi firmalar bunları size zorla sattırmıyorlar herhalde.Sorunlu çıkan 2045 serisinden sonra nice fujitsu siemens kampanyaları düzenleyen teknosa çalışanı kardeşim.Yıllar önce Beymen'in bir sloganı vardı.Koşulsuz müşteri memnuniyeti.Bu cümle ve arkasındaki düşünceyi teknosa ve benzeri zincirlerde aramıyoruz.Ama biraz da insaf.Bakın siz bir çalışan olarak ne kadar sıkıldığınızdan bahsediyorsunuz.Peki yöneticileriniz bu sıkılganlıktan nasıl bir çıkarım yaparak, biz kar etmeye devam edelim millette ağlayıversin sonucuna varıyorlar.Merak etmeyin onların çıkaramadığı sonucu biz her türlü kanuni süreçte bireysel olarak çıkarmaya çalışıyoruz.Hiçbir şey olmasın,herkesin bir çevresi var ben en azından kendi çevremi teknosa ve zihniyetinden korumaya çalışıyorum.Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki hakikaten imaj çok önemli ve bozulan imajı düzeltmek için bence tv reklamlarına para harcamak yerine,insanımıza kaliteli ürünleri kalifiye elemanlarla sunmak (Mesela müşterileri cins olarak nitelendirmeyecek elemanlar eğitilerek başlanabilir) belki bozulan imajı düzeltebilir.Ama zannedersem teknosa reklamlara devam edecek.Çünkü böylesi hem daha ucuz hem de daha kolay.Zaten amaçta bu değil mi ?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: koolandgang

    Tedarikçi firmalar bunları size zorla sattırmıyorlar herhalde.Sorunlu çıkan 2045 serisinden sonra nice fujitsu siemens kampanyaları düzenleyen teknosa çalışanı kardeşim.Yıllar önce Beymen'in bir sloganı vardı.Koşulsuz müşteri memnuniyeti.Bu cümle ve arkasındaki düşünceyi teknosa ve benzeri zincirlerde aramıyoruz.Ama biraz da insaf.Bakın siz bir çalışan olarak ne kadar sıkıldığınızdan bahsediyorsunuz.Peki yöneticileriniz bu sıkılganlıktan nasıl bir çıkarım yaparak, biz kar etmeye devam edelim millette ağlayıversin sonucuna varıyorlar.Merak etmeyin onların çıkaramadığı sonucu biz her türlü kanuni süreçte bireysel olarak çıkarmaya çalışıyoruz.Hiçbir şey olmasın,herkesin bir çevresi var ben en azından kendi çevremi teknosa ve zihniyetinden korumaya çalışıyorum.Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki hakikaten imaj çok önemli ve bozulan imajı düzeltmek için bence tv reklamlarına para harcamak yerine,insanımıza kaliteli ürünleri kalifiye elemanlarla sunmak (Mesela müşterileri cins olarak nitelendirmeyecek elemanlar eğitilerek başlanabilir) belki bozulan imajı düzeltebilir.Ama zannedersem teknosa reklamlara devam edecek.Çünkü böylesi hem daha ucuz hem de daha kolay.Zaten amaçta bu değil mi ?


    +1
    bu zamana kadar bir kez, teknosadan pil almak zorunda kaldım. Umarım bir daha başka birşey almak zorunda kalmam, iki adet pilde bile 2 ytl geçirmişlerdi. Yani 11 ytl'ye aldım, piyasada aynı marka aynı amper pil 9 ytl idi. Ama o gün mecbur kalıpta aldım.




  • Konunun fazla uzamamasını diliyorum.

    Teknosa, büyük olmasının cezasını çekiyor olmalı. Belki fine_life bu bilgiye sahiptir, Teknosa'ya günde kaç kişi girer?

    Eğer bir yerden çok alışveriş yapılıyorsa memnun olanların sayısının çokluğu gibi memnun olmayanların sayısı da çok olacaktır. Dolayısı ile şikayt sayısı da artar. Şu istatistiği bilmek lazım; şikayet/satış oranı. neden mi?

    Köşedeki bilgisayarcı ayda diyelimki 30 tane dizüstü satar. Teknosa gibi çok şubeli mağazalar 300 satsın. Her ikisinde de hatalı ürün oranımız %3 olsun. Köşedeki bilgisayarcı 1 adet hatalı ürünle karşılaşır, belki de o kişi şikayetini burada duyurmaz. Teknosa gibi çok satış yapan ise 10 tane hatalı ile karşılaşır. Bunların 3-4 tanesi şikayet etse yeter zaten.

    Yani şikayet edenler kadar memnun olanlar da vardır. Ki ben önceki dizüstü lerden birini Teknosa'dan aldım. Son 3 taneyi Bimeks'den. Bir tane de indirek olarak Koyuncu'dan. Hepsi de sorunsuz. Belki de şanslıyım.




  • BURADA TEKNOSANIN DA SUÇU VAR DİYEBİLİRDİKİ SİEMENS SEN BU SORUNLARI ÇÖZMEDEN BU LAPTOPLARI SATMIYORUM BURADAN GELECEK KAR GELMESİN HİÇ DİYEBİLDİMİ HAYIR. ÇÜNKÜ PARA TATLI GELDİ NE OLDU SONUÇTA ŞİMDİ TEKNOSANIN ADI FORUMLARDAN DÜŞMÜYOR. TEKNOSA GİBİ DİĞER FİRMALARDA SATMASAYDI BU ÜRÜNLERİ BU KADAR İNSANIN BAŞI AĞRIMAYACAKTI.
  • teknosa dan bir laptop aldım arızalı çıktı.değiştirdiler oda bozuk çıktı.en sonunda aleti verdim parayı aldım zar zor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gurol

    Konunun fazla uzamamasını diliyorum.

    Teknosa, büyük olmasının cezasını çekiyor olmalı. Belki fine_life bu bilgiye sahiptir, Teknosa'ya günde kaç kişi girer?

    Eğer bir yerden çok alışveriş yapılıyorsa memnun olanların sayısının çokluğu gibi memnun olmayanların sayısı da çok olacaktır. Dolayısı ile şikayt sayısı da artar. Şu istatistiği bilmek lazım; şikayet/satış oranı. neden mi?

    Köşedeki bilgisayarcı ayda diyelimki 30 tane dizüstü satar. Teknosa gibi çok şubeli mağazalar 300 satsın. Her ikisinde de hatalı ürün oranımız %3 olsun. Köşedeki bilgisayarcı 1 adet hatalı ürünle karşılaşır, belki de o kişi şikayetini burada duyurmaz. Teknosa gibi çok satış yapan ise 10 tane hatalı ile karşılaşır. Bunların 3-4 tanesi şikayet etse yeter zaten.

    Yani şikayet edenler kadar memnun olanlar da vardır. Ki ben önceki dizüstü lerden birini Teknosa'dan aldım. Son 3 taneyi Bimeks'den. Bir tane de indirek olarak Koyuncu'dan. Hepsi de sorunsuz. Belki de şanslıyım.


    iyide arkadaşa belirtmiş zaten,
    satılan 100 üründen 60'ı arızalı diye.
    yani arıza oranı %60,
    bu bence küçümsenemez bi oran.




  • Bundan sonra Carrefour ve Teknosa'dan hiçbir elektronik cihaz almam,
    Benim için bunlar kara listeye girmiştir.

    Hatırlarsınız,
    forumda bi arkadaş carrefour'dan laptop alıyor,
    eve geliyor ve açıyor mutlu bi şekilde,
    sonra ne görsün, başka birilerinin belgeleri var laptop'ta,
    hemen arıyor görevliye söylüyor,
    görevlinin cevabı = "Arkadaşlar format atmayı unutmuş!!"
    Bu ne yüzsüzlüktür.
  • iyi diyorsun hoş diyorsunda nasıl değişim yapamıyorsunuz anlamadım pcdepo 15 gün içinde ürün arızalı çıkarsa 12 saat içinde birebir değişim yapıyor ithalatçıya da direkt iadesini yapıyor günde 100 e yakın notebook satıyorlar bu küçümsenecek bir rakkam değil muhakkak problem çıkıyordur müşteri memnuniyeti dediğin öyle olur onlarda bilişim firması sizde bilişim firmasısınız taki sizin arkanızda sabancı var.Ayrıca böyle yürekli bir şekilde konu açabildiğin için tebrik ederim. Umarım kendini bilmez birkaç kişi seni sanki teknosanın sahibiymiş gibi ukalaca cevap yazmaz.
  • Sabancı türkiyede en sevmediiğim firmalardan biridir zaten.. Zorda kalmadıkça sattıkları hiçbir ürünü almamaya da gayret gösteririm.. Neden derseniz türkiyenin en büyük holdinglerinden biri olduunu iddaa etmesine ve türkiyeye dewamlı yatırım yaptıklarını söylese de yaptıkları ithalattan başka bir şey deil ve yarar yerine zarar, halkımızın üzerinden para kazanmaktadır.. Söz gelimi milka çikolatayı burda fabrika açarak deil yurtdışından getirerek satmakla türkiyeye nasıl yatırım yapmış bulunmaktadır?? Ya da toyota araba fabrikası gibi bi şey açmadıkça, alın size yatırım teknosa, son çıkan ürünler ile türkiyeye hizmet edioruz demekle, sizi kazıklıyoruz demek arasında bi fark yoktur..
  • Ya işte böyle fine life kardeşim.Biz boşuna demedik önünden bile geçmiyoruz diye.Sen kalkmış sanki burası özgür bir platformmuş sen de özgür bir insanmış (firmanın bir çalışanı olarak kastediyorum yanlış anlaşılmasın tabi ki özgürsün diğer hayatında) gibi teknosayla ilgili topic açmışsın.Netice --silinmiş--
  • merhaba arkadaşlar, sizlere başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum.

    iki gün önce çarşamba günü toshiba s8 projeksiyon cihazı satın almak için izmit carrefour'daki teknosa'ya gittim. cihazın ellerinde olmadığını fakat perşembe sabah 12 gibi ellerine ulaşacğını söylediler. satış işlemlerini yapıp parasını aldılar. daha sonra perşembe akşamüstü saat 5 gibi toshiba s8 projeksiyonu almaya gittiğimde daha ellerine ulaşmadığını cuma sabahı geleceğini söylediler. cuma sabahı cihazı alıp eve geldim perdeyi kurdum, bilgisayara bağladım ve sonuç tam bir fiyasko idi. perdedeki siyah alanlarda, daha doğrusu 16:9 film izlerken alt ve üst'deki siyah bantlarda sanki karıncalar yürüyordu. bu rahatsız edici karıncalanma ekranın siyah her bölgesinde oluyor. mesela filmin karanlık bir shnesinde bütün ekran karıncalanıyor sanki. hemen telefona sarılıp toshiba müşteri hizmetlerini aradım, telefona çıkan yetkiliye derdimi anlatınca beni biraz bekletip teknik servise danıştıktan sonra bana teknik servis yeri ve telefonu vermek istedi, ancak cihazı alalı daha 1 saat bile olmadığını söyleyince, ozaman aldığınız yere geri götürün dedi. bende bunun üzerine cihazı aldığım izmit carrefour teknosa ya gittim. teknosa dakiler bana birşey yapamayacaklarını cihazın servise gitmesi gerektiğini belirttiler. daha alalı 2 saat olmuş bir cihazın servise gönderilmek istenmesi açıkçası moralimi çok bozdu. cihazı geri almalarını taleb ettiğimde, mağaza sorumlusu "geri alamam, bu cihazın lambası 400 dolar, ben nerden biliyim içinden lambayı sökmediğini" diyerek geri verme talebimi reddetti.

    birdaha teknosa 'dan birşey almaya tövbe ettiğim bu günlerde cihazı istanbuldaki toshiba'nın merkez teknik servisine götürmeyi düşünüyorum. tecrübemin sizlere faydalı olması dileği ile.




  • merak etmeyin şu askerden geleyim ankarada sırf şu çektilerimden notebook showrom açıcam şerefsizim koyucam her modeldende birer örnek gelen baksın denesin ,her makineninde bütün test prog. sonuçlarınıda koyucam sonra size satacaaam şaka değil öle bir projemiz var reklam amaçlı değil zaten daha isim de yok daha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.