Şimdi Ara

Teknosa sıfır diye Teşhir Macbook Pro vermeye çalıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
2.959
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Macbook Pro md101 modeli için Teknosa'ya gittim. Fiyatı 2700tl gibi bir şeydi, haftasonu turuncu indirimi beklemeye karar verdik.
    Bu arada orada çalışan arkadaş bize yardımcı olmak için numarasını verdi. Cumartesi günü kendisni arayıp fiyat sordum, anlaştık,
    bana elinde sıfır ürün olmadığını merkez depodan kesin alıcaksanız ödemeyi yaptıktan sonra getirtebiliceğini söyledi. Bende kabul edip ödemeyi yaptım.
    Dün tekrar telefon geldi ürününüz geldi gelip alabilirsiniz diye. Aynı gün gittim teknosaya ürünü almak için bana cihazın kurulumunu yaptığını söyledi.
    O an anladım zaten niyetini. Kutuyu yanımda açtı. Jelatini, ekranın önündeki o beyaz süngerimsi koruyucu buruşuktu. Ben ürünü incelemeye koyuldum
    Ürünü inceledim arka kapağında pek belli olmayan beş parmak izi. Cd driverın yanındaki küçük bölümde teşhir ürünlerin çalınmasını engelleyen zımbırtının
    çok belirgin izi, altında cihazın kaymasını engelleyen siyah yerlerinde aşınma, touch padin sol tarafında aliminyunum üzerinde küçük bir hasar vardı.
    Kaç kere sorum bu ürün sıfır mı diye, bana deponun kullanılmış ürün getiremeyeceğini ürünün sıfır olduğunu söyledi.
    Bu izleri ona gösterdikten sonra kendi de ikna oldu ve başka ürün isteyeceklerini eğer yoksa para iadesi yapabiliceğini söyledi.

    3gündür teknosa ile uğraşırıyorum. Resmen teşhir (kaç kişinin ellediği belli olmayan) ürünü bana sıfır diye vermeye çalıştılar.
    Gelicek yeni üründen de umudum kalmadı bu akşam arıyıcak satıcı ama pek umutlu değilim.

    Teknosa hakkında ne gibi bir işlem yapabilirim? Resmen beni dolandırmaya çalıştılar. Tekrar eğer ürünü bulduk gelin alın diye ararlarsa
    nelere dikkat edebilirim, ne gibi haklarım var yardımcı olursanız çok çok sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dippas -- 20 Ağustos 2013; 11:15:46 >







  • Kutunun dış jelatinini açmamalarını, kendinin açacağını söyle. Bir de Teknosa genel merkezi, müşteri hizmetlerini arayıp şikayet ki yanlarına kâr kalmasın.
  • fiyat olarak ne kadara anlaştınız?
  • Bugünde iade filan yapmak isterlerse arayıp şikayet edicem ama Merkezi teşhir ürünü gönderen bir şirketi kendine şikayet etsem neye yarar?

    Turuncu indirimle 2500'e inmişti. 2500'den 2300'e indirim yaptılar öğrenci olduğum için. Öğrenci kimliğimin fotokopisini filan çektiler. Yani kesinlikle teşhir olarak indirim almadım.
  • Dippas D kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen oradaki çalışanların işgüzarlığı, o yüzden ben arayıp şikayette bulunmanı önerdim. Bu arada Apple bilgisayarlardaki şu öğrenci indirimi olayı her yerde geçerli mi?
  • İndirim konusunda bilgim yok. Ben anlamıyorum teşhir ürününü sattım diye amirlerinden aferin mi alıcaklar anlamadım.
  • Dippas D kullanıcısına yanıt
    Arkasını sakın bırakma. Şikayet Var'a falan da yaz. Hatta şöyle bir şey yapabilirler bak: Sana paranı geri vermezler de hediye çeki falan vermeye kalkarlar, kesinlikle kabul etme.
  • Kesinlikle kabul etmem zaten öyle bir şeyi. 11 taksitle almıştım bunun geri iadesi konusunda araştırdım sıkıntılar varmış. Limit açılmıyormuş filan. Şu olay çözülmezse zaten kesinlikle bırakmıyıcam arkasını.
  • Dippas D kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal nakit değil de direk kredi kartına geri ödeme yapacaklar. Bu da demek oluyor ki, 11 ay boyunca kredi kartına taksit taksit yollayacaklar. Sen iyisi mi, ürünün sıfırını getirttirmeye çalış.
  • Yardımların için çok teşekkür ederim. Teknosa'yı ben büyük mağza sorun çıkmasın, almışken güvenilir bir yerden aliyim diye tercih etmişim anladım ki hata yapmışım.
  • Dippas D kullanıcısına yanıt
    Ne demek, birbirimize yardımcı olmak için varız. Sen dediğim gibi özellikle belirt: Kutusunun bile jelatinini ben açmak istiyorum diye. Zaten normal satılanların jelatinleri açılmamış bir şekilde geliyor. Sıfır olup olmadığını dışından her türlü anlarsın.
  • Gerek donanim forum haberde gerekse bir ürünü arastırırken bır cok teknolojı uzerıne forumlarda okudugum standart olaylardan, bır cok kısıde ya boyle durumdan sıkayetler var ya alındıktan sonra garantı sartlarında gerı donuldugunde ilgilenilmediğinden ama en çokda aşırı pahalı olmasından.... Evet isim yapmış bir yer olduğu için insanlar bu güven için alışveriş yapıyor fakat ürünlerin büyük çoğunlunu ne üreten bir firma hatta hemen hemen hepsi, KOMİSYONCU yada ARACI gibi birşey benım gözümde TEKNOSA, birde üstüne üstlük böyle bir durumla karşılaşıyorsun...

    Keşke o ürünü ilk gördüğünde bu kadarda nazik kalmakla bırakmasaydın işi, o personele o ürününü teşhir olduğunu gösterip kanıtladıktan sonra bildiğin kadarıyla "AYIPLI ÜRÜN" durumunu ilgilendiren bir tutanak yerine geçen formu istetip o anı belgelendirseysin... Bir ikinci ben o ürünün anlattıkların kadarıyla AYIPLI URUN olarak merkezden yada depodan geldıgını sanmıyorum. Özellikle satısını sana yapmak ıcın senınle ılgılenen numaranı almak ıcın caba harcayan arkadas oradakı o magazadakı urunu paketleyıp sana satarak elden cıkarmaya calısmıs... Depo mepo hikaye yani, dırek kurgulayan elden cıkarmaya calısan o magazada calısan o personel yada ona bu aklı veren oradakılerden bırı... Etiler Yalçınlar Şubesinden Profesyonel Fototgraf makınası alırken aynı durumu bızzat bende yaşadım.




  • Dippas D kullanıcısına yanıt
    ilk önce geçmiş olsun panik yapmana hiç gerek yok fatura tarihinden itibaren 7 gün içerisinde sorgusuz sualsiz ürünü geri iade edebilrisin bu senin yasal hakkın bu arada aynı ürünü bende kullanıyorum teknosa da çalışmama rağmen ben ürünü vatan bilgisayardan almıştım 2400 liraya :) Dikkat edilecek konuya gelirsek eğer apple ürünleri iki kutu içerisinde gelir bu çok önemli açılmamış olmasına dikkat etmek lazım üstte koyu kahverengi kutuda gelir ve onun içerisinde beyaz macbook pro kutusu mevcuttur. başka kafana takılan soru olursa cevaplıyabilirim
  • karako-c K kullanıcısına yanıt
    Türkiye'de yokmuş benim cihazım "koskoca" Teknosa'da. Büyük ihtimal bana bu fiyata vermek istemiyorlar diye düşünüyorum.
    Bilkomdan istekte bulunucaklarmış ondan cevap bekliyorlarmış. Olumsuz cevap gelirse iade olucakmış. Yani beni kazıklamayı denedikleriyle kalıcaklar. Bu konu hakkında yapabiliceğim başka bir şey yok mu?
    Benim bu konuda zoruma giden ordaki elamanın beni saf yerine koyup kurulumu ben sizin için yaptım demesi. Düzgünce bu teşhir ürünü dese belki anlayışla karşılıyıcam ama şuan bir yaptırım istiyorum acaba bununla alakalı bişey yapamaz mıyım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dippas

    Türkiye'de yokmuş benim cihazım "koskoca" Teknosa'da. Büyük ihtimal bana bu fiyata vermek istemiyorlar diye düşünüyorum.
    Bilkomdan istekte bulunucaklarmış ondan cevap bekliyorlarmış. Olumsuz cevap gelirse iade olucakmış. Yani beni kazıklamayı denedikleriyle kalıcaklar. Bu konu hakkında yapabiliceğim başka bir şey yok mu?
    Benim bu konuda zoruma giden ordaki elamanın beni saf yerine koyup kurulumu ben sizin için yaptım demesi. Düzgünce bu teşhir ürünü dese belki anlayışla karşılıyıcam ama şuan bir yaptırım istiyorum acaba bununla alakalı bişey yapamaz mıyım?

    Tüketici Mahkemeleri'ne başvurup bir şansını deneyebilirsin.
  • teknosa abi işte büyük geçmiş olsun

    ancak güvenlik bandrolüde saç kurutma makinası ile açılabiliyor ve hiç açılmamış gibi oluyor farktmeniz mümkün deil o şekilde
  • Cihazın seri numarasını apple sitesindeki check warranty kısmından sorgulattığınızda size ilk aktifleştirilme tarihini verir. Cihaz hiç aktifleştirilmemişse boş bir ekran sunar. Buradan sıfır olup olmadığını anlayabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @canka1 Eğer sıfır cihaz getirticeklerse bu sistemi uygulayıcam teşekkürler.

    @wonderlands Teşekkür ederim, profesyonellik yok adamlarda.

    @Akyıl Hiç sanmıyorum bir sonuç çıkıcağını ordan.

    Dün konuştum satıcı ile bugün tedarikçi firmadan cevap gelir gibi bir şey söyledi. Pek inandırıcı gelmedi bana. İstanbul Şişlideki bir mağazaya sordum.
    Ellerinde sadece teşhir ürün olduğunu istersem kesinlikle sıfır ürün bulabiliceğini belirtti. Elinde varmış yani teknosa'nın ben çözemedim. Sonra olayı anlattım,
    tamamen satıcının karakterine bağladı. Bi konuda satıcıya hak veriyorum, ödemeyi kampanya olduğu için aldı. Kampanyayı kaçırmamak için ama bu beni
    dolandırmaya çalıştığı gerçeğini değiştirmemekte.
  • Onun bunun sayısız defa kurcaladığını almak hoş olmasa gerek.

    Zaten teknosanın media markt ın hatta vatanın teşhir ürün diye satış yaptıklarını görmedim. Bimeks ve darty de var. Ama onlarda yok. Ne oluyor teşhir ürünleri?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @soeedycruiser Kesinlikle haklısın. Ne oluyor işte böyle kakalamaya çalışıyorlar,
    teknosa gibi yerlerden genelde pek anlamayanlar alışveriş yaptığı için çokta umurlarında değildir.

    Düşündüğüm gibi oldu. Olumsuz sonuçlandı. Türkiyede kapalı macbook pro kalmamış, tedarikçiden de alım yapmayacaklarmış.
    Bilkomdan ürün almıyıcaklarmış muhtamelen pahalı geldi onlara. Ben kesinlikle iadeyi kabul etmiyicem inat yapıcam bakalım ne olucak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.