Şimdi Ara

TELEFLEX LPG KİTİNDE ÇÖZÜLEMEYEN SORUN USTALAR LÜTFEN YARDIM EDİN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2003 Model 1.8T passat aracıma Teleflex Marka lpg kiti taktırdım. Montajdan sonra hiçbir sorun çıkarmadan kullandım. Daha sonra aracıma işini çok iyi bilen bir arkadaş tarafından Performans yazılımı (Chip adıyla bilinir)yüklendi. Yazılım yüklendikten sonra dyno çıkmadım ama orijinali 150 Bg olan aracım 180 Bg civarına çıktı. Ben yazılımı yaptırmadan önce yazılımı yapan arkadaşa ve üye olduğum form sitelerinde yazılım yükleten araçlardan araştırma yaptım. Lpg kitinin sorun oluşturmayacağını, bir kalibrasyon ayarından sonra sorunsuz bir şekilde aracımı lpg ile kullanabileceğimi söylediler. Teleflex'in türkiye temsilcisi olan Tunalı ile de görüştüğümde Performans yazılımını önermediklerini, ancak yazılımdan sonra ikinci regülatörle aracın yürüyeceğini felan söylediler. Bundan sonra ben yazılımı yüklettim. Yazılımdan sonra aracım 2700-3500 dv'dk çivarında arac sinyal vererek benzine geçme problemi yaşamaya başladı. Tunalıya gittiğimde bana yazılım yaptırmakla büyük bir hata yaptığımı felan söyledi. Bende diğer kitleri kullanan kişilerinde yazılımlı araçlarını lpg ile kullandıklarını, aracın benzinde sorunsuz çalıştığını felan söylediysemde pek dinletemedim. kendileri bana kitlerinin orijinal olarak ayarlı geldiğini kendilerinin yeni yapılan yazıla göre ayar yapamayacakların felan söylediler. Sorun çözülmeden oradan ayrıldım. Daha sonra tekrar gittiğimde Tunalı'da bulunan mühendis arkadaş sağolsun lettopa bağlayarak bir ayar mayar yaptığını söyledi. Araçın benzine geçme sonunu çözülmeyince ikinci bir regülatörün takılması gerektiğini fiyatının ise 350 TL olduğunu söylediler. Borcum olduğundan o zaman regülatörü taktırmadım. Geçenlerde İstanbulda teleflex bayii olan bir yere gittim. Önce regülatör basıncını yüksetti. Yine denedik, araç normal hızlanırken bir sorun yok. Birden gazı köklediğimizde söylediğim devir aralığına geldiğinde benzine geçiyor. Tekrar ikinci regülatörün takılmasının gerektiğini söylediler. Bayiin regülatör takıp benzine geçme sorunun düzelmesi halinde regülatörün parasını alacağını, yoksa regülatörü tekrar sökeceğini söylemesi üzerine bir kaç gün sonra ikinci regülatörü taktırmak üzere oradan ayrıldım. Bir kaç gün sonra ikinci bir regülatörü usta sağolsun 4-5 saat uğraşarak araca taktı, bir ümütle aracın marşına bastık. Yola çıktık. Gazladık yine aynı problem "BENZİNE GEÇME SORUNU", bayii arkadaş çok iyi niyetli bir arkadaş araca lettopu bağladı yolda test ettik. Tam söylediğim devirde gaza birden yüklendiğimizde MAP'ın sapıttığını düzgün değer ölçmediğini söyledi. Ben de inşallah bir çözümü vardır dedim. Cevaben söylediği bu sorunun teleflex'de çözümü yok. Tüm beklentilerim boşa çıktı. Oysa ki ben zamanında aynı para olmasına rağmen Pirins bile taktırmayarak 2100TL paraya Tlefelex LPG sistemi taktırdım.

    Şimdi ben buraya kesinlikle bir markayı karalamak için bu başımdan geçenleri yazmadım. Amacım şu sorulara yanıt bulmak

    1- Ben yazılım yaptırmadan önce sormuştum, kalibrasyon yaparak yazılım sonrası LPG'de aracını kullanan arkadaşları duydum. benim aracımdan aracı olupta yaptırıp LPG ile sorunsuz aracını kullanan varmı. Yada yazılım sonrası böyel bir sorun yaşayan arkadaş varmı? varsa tecrübelerini paylaşabilirmi?

    2-Bu Map tam anlamıyla nedir. NE işe yarar, yukarıda bahsettiğim map'ın ani gazlamayla değer ölçmeyerek sapıtması ne demektir.

    3-Sıralı LPG sistemlerinin ECU'su aracın ECU'sunun ayarlarını aynen kopyalar mı? yada benzin ecu'sundan mı? veri alır.

    4-LPG sisteminin ayarlarının lettop aracılığı ile değiştirilememesi söz konusu olabilirmi. Teleflex markaların yazılımına müdahale etmek söz konusu değilmiş. bana söylenen bu şekilde.

    5- En önemlisi de BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ÖNERİSİ OLAN BİR USTA VARMI?

    Tekrar amacamın bir markayı karalamak olmadığını söyledikten sonra, aracımda bulunan LPG kitinin sorunun çözülemediğinden ve sıralı sistemin çalışma mantığını bilmediğim ve internette yaptığım araştırmalarda LPG ecu'sunun aracın ecu'sundan veri aldığını öğrenmen nedeniyle(neticede performans yazılımı da aracın benzin ecusuna yüklendiğinden bu noktayı anlamaya çalışıyorum) kafam karışmış durumda yokmu konuyu aydınlatacak bir BİLGE KİŞİ







  • öncelikle büyük geçmiş olsun.
    keşke bu iki markadan dünya devi prinsi seçseydiniz.
    lpg enjektörleri benzin enjektörlerinin kölesi gibi çalışan prinste chipte hiçbir sorun yaşamazdınız.
    aslına bakarsanız bildiğim kadarıyla chip tuning uygulamasıyla diğer kitlerde de bir problem olmuyor fakat 2007yılında chipli bir fiat bravo hgt çok büyük çözülemeyen sorunlar yaşamıştı teleflexte.
    umarım kiti sökmek zorunda kalmazsınız.
    eğer kiti taktırdığınız yer prins montajı da yapıyorsa bence takas yolunu seçip tekrar aracınızı kusursuz birşekilde kullanabilirsiniz.
    umarım sorunlarınız çözüm bulur.
    saygılar...
  • tlf anlatırsanız sorun çözelim ism wep sayfamda tlf varwww.lpgotogaz34.com
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erenkonu

    öncelikle büyük geçmiş olsun.
    keşke bu iki markadan dünya devi prinsi seçseydiniz.
    lpg enjektörleri benzin enjektörlerinin kölesi gibi çalışan prinste chipte hiçbir sorun yaşamazdınız.
    aslına bakarsanız bildiğim kadarıyla chip tuning uygulamasıyla diğer kitlerde de bir problem olmuyor fakat 2007yılında chipli bir fiat bravo hgt çok büyük çözülemeyen sorunlar yaşamıştı teleflexte.
    umarım kiti sökmek zorunda kalmazsınız.
    eğer kiti taktırdığınız yer prins montajı da yapıyorsa bence takas yolunu seçip tekrar aracınızı kusursuz birşekilde kullanabilirsiniz.
    umarım sorunlarınız çözüm bulur.
    saygılar...



    Aslında kiti taktırmadan önce bravo hgt ile ilgili olan mevzuyu formdan okumuştum. Ancak tunalıda o araç için zaten benzindede sorunlu çalışıyordu ve araçta dereceli eksantirik felan vardı diye söylemişleri. Yani sorunun kitten değil aracın kendisinden kaynaklandığını söylemişlerdi. Birde bir çok formda teleflex'in yapısıyla ilgili olarak yazılanları okuyunca prins taktırmamış teleflex taktırmıştım.

    Kiti söktürme imkanım yok çünkü o kadar parayı yeniden verecek durumum da yok. Kitin İstanbul bayii diğer markalardan da satıyor. Eger diğer markalardan sorunsuz bir montaj yapabileceğini ve benzine geçme sorununun ortadan kalkacağını söylerse takas yapmaya yanaşırsa takas yapmayı kabul ederim. Çünkü aracımın chipten sonraki halinden çok memnunum. Ben surat meraklısı değilim ancak chipten sonra rampada gidişi çok hoş oldu, bu nedenle chip yazılımından sonra standart yazılıma geçersem araç çok hantal geleceğinden standart yazılıma geçmekte istemiyorum. Bilmiyorum nasıl olacak ben Teleflex ile ilgili tüm çözüm yollarını denedim. Tek umudum buradan uzman bir arkadaşın yardımcı olması




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zekidinc55

    Arkadaşlar 2003 Model 1.8T passat aracıma Teleflex Marka lpg kiti taktırdım. Montajdan sonra hiçbir sorun çıkarmadan kullandım. Daha sonra aracıma işini çok iyi bilen bir arkadaş tarafından Performans yazılımı (Chip adıyla bilinir)yüklendi. Yazılım yüklendikten sonra dyno çıkmadım ama orijinali 150 Bg olan aracım 180 Bg civarına çıktı. Ben yazılımı yaptırmadan önce yazılımı yapan arkadaşa ve üye olduğum form sitelerinde yazılım yükleten araçlardan araştırma yaptım. Lpg kitinin sorun oluşturmayacağını, bir kalibrasyon ayarından sonra sorunsuz bir şekilde aracımı lpg ile kullanabileceğimi söylediler. Teleflex'in türkiye temsilcisi olan Tunalı ile de görüştüğümde Performans yazılımını önermediklerini, ancak yazılımdan sonra ikinci regülatörle aracın yürüyeceğini felan söylediler. Bundan sonra ben yazılımı yüklettim. Yazılımdan sonra aracım 2700-3500 dv'dk çivarında arac sinyal vererek benzine geçme problemi yaşamaya başladı. Tunalıya gittiğimde bana yazılım yaptırmakla büyük bir hata yaptığımı felan söyledi. Bende diğer kitleri kullanan kişilerinde yazılımlı araçlarını lpg ile kullandıklarını, aracın benzinde sorunsuz çalıştığını felan söylediysemde pek dinletemedim. kendileri bana kitlerinin orijinal olarak ayarlı geldiğini kendilerinin yeni yapılan yazıla göre ayar yapamayacakların felan söylediler. Sorun çözülmeden oradan ayrıldım. Daha sonra tekrar gittiğimde Tunalı'da bulunan mühendis arkadaş sağolsun lettopa bağlayarak bir ayar mayar yaptığını söyledi. Araçın benzine geçme sonunu çözülmeyince ikinci bir regülatörün takılması gerektiğini fiyatının ise 350 TL olduğunu söylediler. Borcum olduğundan o zaman regülatörü taktırmadım. Geçenlerde İstanbulda teleflex bayii olan bir yere gittim. Önce regülatör basıncını yüksetti. Yine denedik, araç normal hızlanırken bir sorun yok. Birden gazı köklediğimizde söylediğim devir aralığına geldiğinde benzine geçiyor. Tekrar ikinci regülatörün takılmasının gerektiğini söylediler. Bayiin regülatör takıp benzine geçme sorunun düzelmesi halinde regülatörün parasını alacağını, yoksa regülatörü tekrar sökeceğini söylemesi üzerine bir kaç gün sonra ikinci regülatörü taktırmak üzere oradan ayrıldım. Bir kaç gün sonra ikinci bir regülatörü usta sağolsun 4-5 saat uğraşarak araca taktı, bir ümütle aracın marşına bastık. Yola çıktık. Gazladık yine aynı problem "BENZİNE GEÇME SORUNU", bayii arkadaş çok iyi niyetli bir arkadaş araca lettopu bağladı yolda test ettik. Tam söylediğim devirde gaza birden yüklendiğimizde MAP'ın sapıttığını düzgün değer ölçmediğini söyledi. Ben de inşallah bir çözümü vardır dedim. Cevaben söylediği bu sorunun teleflex'de çözümü yok. Tüm beklentilerim boşa çıktı. Oysa ki ben zamanında aynı para olmasına rağmen Pirins bile taktırmayarak 2100TL paraya Tlefelex LPG sistemi taktırdım.

    Şimdi ben buraya kesinlikle bir markayı karalamak için bu başımdan geçenleri yazmadım. Amacım şu sorulara yanıt bulmak

    1- Ben yazılım yaptırmadan önce sormuştum, kalibrasyon yaparak yazılım sonrası LPG'de aracını kullanan arkadaşları duydum. benim aracımdan aracı olupta yaptırıp LPG ile sorunsuz aracını kullanan varmı. Yada yazılım sonrası böyel bir sorun yaşayan arkadaş varmı? varsa tecrübelerini paylaşabilirmi?

    2-Bu Map tam anlamıyla nedir. NE işe yarar, yukarıda bahsettiğim map'ın ani gazlamayla değer ölçmeyerek sapıtması ne demektir.

    3-Sıralı LPG sistemlerinin ECU'su aracın ECU'sunun ayarlarını aynen kopyalar mı? yada benzin ecu'sundan mı? veri alır.

    4-LPG sisteminin ayarlarının lettop aracılığı ile değiştirilememesi söz konusu olabilirmi. Teleflex markaların yazılımına müdahale etmek söz konusu değilmiş. bana söylenen bu şekilde.

    5- En önemlisi de BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ÖNERİSİ OLAN BİR USTA VARMI?

    Tekrar amacamın bir markayı karalamak olmadığını söyledikten sonra, aracımda bulunan LPG kitinin sorunun çözülemediğinden ve sıralı sistemin çalışma mantığını bilmediğim ve internette yaptığım araştırmalarda LPG ecu'sunun aracın ecu'sundan veri aldığını öğrenmen nedeniyle(neticede performans yazılımı da aracın benzin ecusuna yüklendiğinden bu noktayı anlamaya çalışıyorum) kafam karışmış durumda yokmu konuyu aydınlatacak bir BİLGE KİŞİ

    eğer ki problem gerçekten map sensöründen kaynaklanıyorsa ki mantıklı araç map değeri atmosferik sensörün okuyamıyacağı değerlere ani atlama yapıyorsa çözümüde daha kapsamlı okuma yapcak bir map sensörü ile değiştirmektir. sizin aracınıza takılı olan sensörün turbo map olduğundan emin olun.çünkü birçok markada turbo araçlar dahil kullanılan map sensörü atmosferik araçlarla aynıdır ve istisnai durumlarda hata verebilir.sizinkide istisnai bir durum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: by feristah


    quote:

    Orijinalden alıntı: zekidinc55

    Arkadaşlar 2003 Model 1.8T passat aracıma Teleflex Marka lpg kiti taktırdım. Montajdan sonra hiçbir sorun çıkarmadan kullandım. Daha sonra aracıma işini çok iyi bilen bir arkadaş tarafından Performans yazılımı (Chip adıyla bilinir)yüklendi. Yazılım yüklendikten sonra dyno çıkmadım ama orijinali 150 Bg olan aracım 180 Bg civarına çıktı. Ben yazılımı yaptırmadan önce yazılımı yapan arkadaşa ve üye olduğum form sitelerinde yazılım yükleten araçlardan araştırma yaptım. Lpg kitinin sorun oluşturmayacağını, bir kalibrasyon ayarından sonra sorunsuz bir şekilde aracımı lpg ile kullanabileceğimi söylediler. Teleflex'in türkiye temsilcisi olan Tunalı ile de görüştüğümde Performans yazılımını önermediklerini, ancak yazılımdan sonra ikinci regülatörle aracın yürüyeceğini felan söylediler. Bundan sonra ben yazılımı yüklettim. Yazılımdan sonra aracım 2700-3500 dv'dk çivarında arac sinyal vererek benzine geçme problemi yaşamaya başladı. Tunalıya gittiğimde bana yazılım yaptırmakla büyük bir hata yaptığımı felan söyledi. Bende diğer kitleri kullanan kişilerinde yazılımlı araçlarını lpg ile kullandıklarını, aracın benzinde sorunsuz çalıştığını felan söylediysemde pek dinletemedim. kendileri bana kitlerinin orijinal olarak ayarlı geldiğini kendilerinin yeni yapılan yazıla göre ayar yapamayacakların felan söylediler. Sorun çözülmeden oradan ayrıldım. Daha sonra tekrar gittiğimde Tunalı'da bulunan mühendis arkadaş sağolsun lettopa bağlayarak bir ayar mayar yaptığını söyledi. Araçın benzine geçme sonunu çözülmeyince ikinci bir regülatörün takılması gerektiğini fiyatının ise 350 TL olduğunu söylediler. Borcum olduğundan o zaman regülatörü taktırmadım. Geçenlerde İstanbulda teleflex bayii olan bir yere gittim. Önce regülatör basıncını yüksetti. Yine denedik, araç normal hızlanırken bir sorun yok. Birden gazı köklediğimizde söylediğim devir aralığına geldiğinde benzine geçiyor. Tekrar ikinci regülatörün takılmasının gerektiğini söylediler. Bayiin regülatör takıp benzine geçme sorunun düzelmesi halinde regülatörün parasını alacağını, yoksa regülatörü tekrar sökeceğini söylemesi üzerine bir kaç gün sonra ikinci regülatörü taktırmak üzere oradan ayrıldım. Bir kaç gün sonra ikinci bir regülatörü usta sağolsun 4-5 saat uğraşarak araca taktı, bir ümütle aracın marşına bastık. Yola çıktık. Gazladık yine aynı problem "BENZİNE GEÇME SORUNU", bayii arkadaş çok iyi niyetli bir arkadaş araca lettopu bağladı yolda test ettik. Tam söylediğim devirde gaza birden yüklendiğimizde MAP'ın sapıttığını düzgün değer ölçmediğini söyledi. Ben de inşallah bir çözümü vardır dedim. Cevaben söylediği bu sorunun teleflex'de çözümü yok. Tüm beklentilerim boşa çıktı. Oysa ki ben zamanında aynı para olmasına rağmen Pirins bile taktırmayarak 2100TL paraya Tlefelex LPG sistemi taktırdım.

    Şimdi ben buraya kesinlikle bir markayı karalamak için bu başımdan geçenleri yazmadım. Amacım şu sorulara yanıt bulmak

    1- Ben yazılım yaptırmadan önce sormuştum, kalibrasyon yaparak yazılım sonrası LPG'de aracını kullanan arkadaşları duydum. benim aracımdan aracı olupta yaptırıp LPG ile sorunsuz aracını kullanan varmı. Yada yazılım sonrası böyel bir sorun yaşayan arkadaş varmı? varsa tecrübelerini paylaşabilirmi?

    2-Bu Map tam anlamıyla nedir. NE işe yarar, yukarıda bahsettiğim map'ın ani gazlamayla değer ölçmeyerek sapıtması ne demektir.

    3-Sıralı LPG sistemlerinin ECU'su aracın ECU'sunun ayarlarını aynen kopyalar mı? yada benzin ecu'sundan mı? veri alır.

    4-LPG sisteminin ayarlarının lettop aracılığı ile değiştirilememesi söz konusu olabilirmi. Teleflex markaların yazılımına müdahale etmek söz konusu değilmiş. bana söylenen bu şekilde.

    5- En önemlisi de BU SORUNU ÇÖZMEK İÇİN ÖNERİSİ OLAN BİR USTA VARMI?

    Tekrar amacamın bir markayı karalamak olmadığını söyledikten sonra, aracımda bulunan LPG kitinin sorunun çözülemediğinden ve sıralı sistemin çalışma mantığını bilmediğim ve internette yaptığım araştırmalarda LPG ecu'sunun aracın ecu'sundan veri aldığını öğrenmen nedeniyle(neticede performans yazılımı da aracın benzin ecusuna yüklendiğinden bu noktayı anlamaya çalışıyorum) kafam karışmış durumda yokmu konuyu aydınlatacak bir BİLGE KİŞİ

    eğer ki problem gerçekten map sensöründen kaynaklanıyorsa ki mantıklı araç map değeri atmosferik sensörün okuyamıyacağı değerlere ani atlama yapıyorsa çözümüde daha kapsamlı okuma yapcak bir map sensörü ile değiştirmektir. sizin aracınıza takılı olan sensörün turbo map olduğundan emin olun.çünkü birçok markada turbo araçlar dahil kullanılan map sensörü atmosferik araçlarla aynıdır ve istisnai durumlarda hata verebilir.sizinkide istisnai bir durum.



    Teleflex'in İstanbul bayii ile konuştum, kendi maplarının atmosfer dahil 1.5 bar civarı basınçları ölçtüğünü söyledi. Yazılımı yapan ile görüştüğümde benim aracıma yapılan yazılım ile turbonun 0,8 bar civarı bastığını pik değer olarakda 1 veya en fazla 1.1 bar (atmosfer hariç) bastığını söyledi. Ama benim anlamadığım normal giderken cont. basınç 0,8 bar ise ve bunu ölçe biliyorsa neden peak değerde basıncı ölçmüyor onu anlamadım. Yanlız şunu söyleye bilirim, lpg takan yerin pek araçların yazılımlarından ve turbo basınçlarından heleki performans işlerinden yazılım vs den anlamadıklarını düşünmeye başladım. Bir arkadaş var o ben bir bakayım olayı çöze bilirim belki dedi, çarşamba günü nasip kismet olursa ona gideceğim.




  • Evet forum üyeleri, bir önceki mesajımda bahsettiğim yere aracımı götürdüm. Aracımı götürdüğüm kişi Yerka'da G-1 LPG kiti montajı yapan daha önce ASG otoğaz Teleflex LPG montajıda yapan Ünsal ŞAhin. Aracımı yolda bilgisayara bağlayarak testini yaptı. Sorunun Map'da olduğunu tespit etti. Teleflex'in normal programı dışında, yine teleflex'in daha detaylı bir programı ile yaptığı ayar sayesinde LPG sisteminin basınç sensörününün (MAp'ın) turbonun peak değerdeki basıncı okumasını sağladı. Aracı yolda test ettik, ve Tunalı'nın dahi çözemediği sorunu Ünsal Bey yaptığı ince ayar ile cözdü.

    Burada şu bir kez daha anlaşılıyor ki, aracınıza taktırdığınız LPG kiti istediği kadar kaliteli olsun, sistemi iyi tanımayan ustaların elinde hiçbir işe yaramaz oluyor. Buradan bana uzun zamanı ayıran Ünsal ŞAHİN beye çok teşekkür ediyorum. Eğer LPG konusunda bir sıkıntınız olursu Maslak Atatürk oto sanayi sitesinde Yerka'da LPG montajı yapın Ünsal ŞAHİN bey'e gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Herkeze sorunsuz ve kazasız sürüşler diliyorum.




  • Gözünüz aydın.
  • İşi bilen ustalar ile ilgili yazıları okuyunca gerçekten büyük keyif alıyorum. İşlerini layıkıyla yapan, gelişmeleri takip edip kendilerini geliştiren ustalara büyük saygı duyuyorum.
    Hem gözünüz aydın, hem de Ünsal Bey'in ellerine sağlık. Güle güle keyifle binersiniz inşallah.
  • Ünsal bey beni büyük bir sıkıntıdan kurtardı. İyi dileklerini sunan arkadaşlara buradan teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zekidinc55 -- 17 Aralık 2010; 12:22:17 >
  • Gözün aydın :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.