Şimdi Ara

Telefon ekran korucu camı belası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telefonum için darbelerden çok çizilmemesi için ilk olarak internetten cam alıp kullandım bir süre sonra kırıldı.

    Daha sonra temperli cam yerine bir telefoncudan nano ekran aldım ve ortada bariz şekilde bir çizgi oluştu adama bu çizgi nedir dedim bir kaç güne geçer dedi ve geçmedi.

    Meğerse çakma nano ekran kullanıyor elindeki makina sorunlu çıkarıyor nanoyu ve adam o çiziğin geçmiyeceğini bildiği halde vatandaşı kandırıyor.


    Vatan teknosa mediamark gibi yerlerden gerçek nano ekran pahlı olur die tekrardan geçici olarak bir telefoncudan ucuz bir temperli cam taktırayım dedim.

    Ve adam simetrik olarak takamadı ve simetrik olmadığı için benim gibi bazı insanlar da bu durum gerçekten can sıkıcı olabiliyor.

    Ayrıca simetrik olsun dediğinde bazı telefoncular rahatsız olabiliyor bu durumdan.


    Simetrik meselesi yüzünden paraya kıyıp mediamark gittim ve 1.149 TL (sözde indirimli) ömür boyu garantili nano ekran taktırdım en azından daha kaliteli ve bir şey olduğundan ücretsiz değişim hakkı olduğu için bu kampayanlarından faydalanayım dedim ve aldım.


    Eve geldikten sonra telefona baktığım da telefonun kendi ekranı ile onların taktığı nanodan sonra bariz şekilde görüntüde kalitesi kaybı var.

    Annemin cihazı amoled ve benimkisi de amoled. Aynı duvar kağıdını seçtim ve annemin cihazı sanki telefonun kendi ekranı gibi pürüssüz görünürken benimkisin de ise o netlik yok.

    Anladım ki taktıkları nano ekran kalitesiz ve her iki cihazıda mediamark götürdüm ve ekranı takan şahısa dedim al bak ikiside amoled cihaz ve ikisinde arasındaki görüntüsü kalitesine bak dedim.


    Bana yok efendim ikiside farklı cihazda bilmem görüntüsü bir diğerinden daha iyi olabilir de.

    Adama dedim bana bak beni mal yerine sokma ikisi amoled ekran ve bariz şekil de sizin taktığınız nano ekrandan sonra cihaz da görüntü kalitesinde düşüş oluşmuş.


    Adam hala olayı ton olarak algılıyor oysa ki ben ton veya parlaklık olarak değil camı taktıktan sonra cihazı kendi görüntüsü nasılsa aynı görüntüyü aynı netlikte olması gerektiğini anlatmaya çalışıyorum fakat eleman olayı kavrayamadığı için ve kendi cahilliğini bilgisizliğini sanki biz cahilmişiz gibi bir şeyler anlatmaya kalkışınca hiç uzatmadan kes dedim adamı mal yerine sokma iade başlat dedim ve iade başlattım paramı geri aldım.


    Sonra ne mi oldu? Bir telefoncuya gittim ve adama simetrik olarak takarsan mutlu olurum dedim ve 50 TL takdırdım.

    Şaka gibi ama hem daha iyi kapladı hem simetrik oturdu. Görüntüde azda olsa kalite düşüşü var dı ama kesinlikle mediamark'a göre daha iyi görüntü verdi.



    Çok uzun yazdım ama içim dökmek istedim.

    Abi neden paramızı verdiğimiz zaman insanlar işini iyi yapmaz?

    Simetrik olsun dediğimiz de neden bu adamın zoruna gidiyor?

    Ben bunlara hiç bir anlam veremiyorum.








  • Okumadım…
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Simetrik olacak!
  • Arseyus kullanıcısına yanıt
    Çünkü severek yapmıyorlar işlerini. Sadece paramı kazanayım kafasında. Severek işinin hastası adam bulmak lazım. Yani çokta sorgulama heryerde böyle zaten bize düşen işini seveni bulmak ve o ustaya değer vermek ölücülük yapmamak adil ücretini verip çıkmak.
  • Kosmos77 K kullanıcısına yanıt

    İşte bende dedim ki mediamark gibi bir yere gidip gerçek hakkı neyse ödeyip memnuniyetle ayrılayım dedim ancak bir bakıyorsun taktığı koruma ekranı kaliteyle hiç bir alakası yok.

    Mediamark gibi bir yer bile bu fiyata böyle kalitesiz ekran camı takıyorsa bundan sonra telefon alırken ekran camları konusunda pek bir şey beklememek lazım.


    Artık ekran camı alırken en ucuza görüntüsü kalitesini bozmayan ve kendi orjinal ekranı çizilmesin die hangisi en ucuz ise onu alıp geçmek en mantıklısı gibi.

  • Koruyucu camlar veya seramik kamera, ekran koruyucular size asla %100 koruma garantisi vermez. Çiziklere karşı ve bazı düşmeye bağlı hasarları önleyebilirler. Cam dediğiniz malzeme zaten kristal yapıdadır, lcd, led ve türevlerinde olan ekranlar kristaldir ve kristaller fiziksel olarak titreşimleri sönümlemediğinden ekranınızda çatlak oluşması normaldir. Koruyucu cam taktım bir şey olmaz dersiniz ama koruyucu cam yerine içeride olan ekran veya kamera camı çatlayabilir ve kullanılan koruyucu malzemenin tipine göre ekranda veya kamerada çözünürlük veya görüntü kalitesinde düşmeye sebebiyet verebilir örneğin seramik bazlı bir koruyucu kullanıyorsanız genelde bu camların üzerinde çizilmeye karşı film vardır ve bu çözünürlüğü, görüntünün kalitesini düşürür. Burada aslında koruyucu camları çok sağlam her şeyden korur gibi düşünmek yerine daha çok ben cihazımı nasıl düşürmem, cihazımla nasıl tehlikeli hareketler yapmasam uzun süre kullanabilirim düşüncesi ve uygulaması daha etkilidir. İşçilik konusuna gelirsek, aldıkları maaş ve çalıştıkları şartlar iyi olmadığından insanlar işini düzgün yapmıyor bu nedenle ben kendi işimi kendim yapıyorum tamiratı, tadilatı öğreniyor ve kendim tamir ediyorum herhangi bir şeyi.




  • Sen çok takılmışsın ekran korumasından ziyade ince film kaplamalardan al temper memper gerek yok onlara bildiğin orjinal ekran koruyucusu ne ise ondan al xiomilerde ekran filmi kutudan çıkar hatta bir çok marka yanında veriyor al taktır onu düzgün bir yerde adam gibide bir kılıf al spigen marka çok takıntılıysan ekran kapaklı kılıflar var ondan al tak at cebine bak yoluna.

  • Şaşırdım valla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.