Şimdi Ara

Telefon hattı kısa devre yapabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternet bağlamak üzere başvurdum, telefon hattınızda kısa devre olmuş dediler, yaptırmak için de elektrikçi tuttum 250 tl gibi para istedi, bu ücret normal mi yoksa kazık mı yedim içimde bir kurt var bununla ilgili. Cevaplar için şimdiden tşk..




  • Gelen usta ne iş yaptı?

    Telefon hat uçları birbirine temas ederse kısadevre olur. Usta da gelip sadece bunu açıp gittiyse üzücü. Siz de yapardınız. Biraz da bant felan sarıp işi uzatmış olabilir. Belki de ezilmiş ya da açık kalmış kısımlar temas etti bunu düzeltti usta.

  • Keşke önceden yazsaydın, resim çekip atardın biz de yardım etmeye çalışırdık.

  • tesisat konusunda uzaktan birşey söylemek yanlıştır. kısa devre 3 noktada olabilir. ev içindeki kablodaki bağlantıda veya ezilmelerden, giriş tablosundaki yanlış bağlantıdan yada sıva üstünden gidiyorsa, diğer kablolara yapılan müdahalelerden dolayı olabilir. eğer kabloyu değiştirdiyse, normal sayılabilir. kablo uçlarına jak çatıysa yada bağlantıları yeniden düzenlediyse, biraz aşırıya kaçmış olabilir. sorun çözülmüşse, kazıklandığınızı söylemek biraz zor olabilir. başka elektrikçilerden fiyat alabilirdiniz ama onların da farklı fiyat vereceğinden emin değilim. mesem kapsamında 2 elektrikçiye koordinatör olarak gidiyorum ve işlerini yoğunluğunu görüyorum. sadece evlere değil, inşaatlara tesisat çekmek için de gidiyorlar. onların tek örnek olacağını düşünmüyorum. fiyatları belirleyen şey yapılan işler değil, alternatifini ne kadar kolay bulabileceğinizdir.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    fiyatları belirleyen şey yapılan işler değil, alternatifini ne kadar kolay bulabileceğinizdir.

    Fiyatlar olması gerektiği şekilde belirlenmelidir. Ederi her ne ise. Eğer bulunmasına bakarsak, rast gelmesi ve fırsatların aleyhte işlemesiyle geçer hayat. Bulunmuyor diye yamulmuş balyoz daha çok para etmez.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    maaşlı çalışanınız konusunda haklı olabilirsiniz ama adam kendi işini ve düzenini kurmuş ise onu neye göre zorlayacaksınız ki. insanlar hemen youtube'yi öne sürüyorlar ama onlar çoğunlukla işin angaryasını oluşturuyor. ustaların işini baltalasa, bu fiyatı çekmezler. adamlar şantiyelere gidip, fabrikalardan arıyorlarken,(yazın koordinatörlüğe gittim fabrika 2 aydır eleman açığını kapatamıyordu.) evlere gitmeyi gerçekten isteyebilirler mi? meslek odaları denetim yapabilir ama onların mühendis maaşlarına getirdikleri alt sınırı kaç firma takıyor. piyasada vasıflı usta sayısı azaldıkça, vasıfsız olanlar bile fiyatlarını arttırır.


    eğer, doğal bir felaket sonrası, bir yakınını kısıldığı yerden kurtaracaksan, o yamulmuş balyoza fiyat bile biçemezsin.

  • dergul D kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    eğer, doğal bir felaket sonrası, bir yakınını kısıldığı yerden kurtaracaksan, o yamulmuş balyoza fiyat bile biçemezsin.

    Hayat kurtaracak aleti satmaya kalkan, kendisini kurtaramaz. Esas olan insandır ve hayatı konuyken para mevzu olamaz.


    Ancak piyasa için olması gereken fiyatı konuşuyoruz. Fazla fiyat çeken helalden çıkmış olur ve biz yine olması gerekeni konuşuruz. Elektrikçi bulunamıyorsa elektrikçi sayısı arttırılır??? Ne var ki bunda? Her kim birşeyi bulunamaz kılmaya çalışıyorsa, onunla mücadele şarttır!

  • karafetva K kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.