Şimdi Ara

Telefonla bedeva konusmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Zoom modemlerle bedeva telefon konusmasi yapiliyormus ? Konuyla ilgili bilgisi olan varmi ?



  • İlginç sadece ZOOM modemlere has birşeymi acaba?

  • yok öyle birşey olsa bile neden zoom o modemlerin özelliği ne ?
  • ZoomX5 ler icin boyle bir ozellik eklenmis Karsilikli iki zoomx5 modemle boyle bir sey yapila biliyormus
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cafe Şan

    ZoomX5 ler icin boyle bir ozellik eklenmis Karsilikli iki zoomx5 modemle boyle bir sey yapila biliyormus


    hah şimdi olabilir ona bir şey diyemem
  • yav zaten skype diye bir program var yapabiliyosun görüşme ne gerek var modemden modeme görüşmenin
  • msn dende konuşabiliyosun bu arada zoom moom farketmiyo :)
  • VoIP den bahsediyorsunuz herhalde, o modemin öyle bir özelliği olabilir ama VoIP sadece kablotv kullananlara verilebiliyor, 850 dolarlık filan bir router alıyorsunuz, karşı tarafta da aynı yapı oluyor böylece aylık sabit bir para ödeyip, sanırım 25 YTL gibi bişidi konuşabiliyorsunuz ama ADSL de böyle birşey yok.
  • kesinlikle VOip den bahsediyolar..
  • niye modem özelliği olsun ki anlamsız... ama skype benzeri başka bir program varsa onu kullanıyorsa olabilir...
  • Yeni çıkan zoom'da o özellik war..

    wireless olanında..
    zoom 5 mi diyorlar ney.. onda işte..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Cafe Şan

    Arkadaslar Zoom modemlerle bedeva telefon konusmasi yapiliyormus ? Konuyla ilgili bilgisi olan varmi ?

    Bahsettiğiniz Zoom modem x5V ADSL modem/switch/router/VoIP gateway'dir. Zoom x5V'yi biliyorsanız, aynı o modemin özellikleri artı içinde bütünleşik bir de VoIP Gateway devresi var. Küçük bir diğer ayrıntı, Splitter bu modelde dahili.

    VoIP sistem aslında aynı Skype gibi çalışıyor, yani ses kalitesi en az Skype kadar iyi (hatta daha iyi...). [bende her ikisi de var...]

    Modem'i kurduktan sonra, Zoom'un Telephonics'in yan kuruluşu olan Global Village'a üye olunuyor ve bu Servis sağlayıcı size telefon numarası gibi kullanabileceğiniz (ve 3. şahıslara verebileceğiniz) bir NUMARA tahsis ediyor. Siz de KREDİ KARTI'nızı Global Village'e "tahsis ediyorsunuz".

    Global Village aboneleri arasında VoIP üzerinden telefon görüşmesi yapmak tamamen bedava. Keza Global Village'ın anlaşmalı olduğu (ve ileride sayısı da artacak olan) başka VoIP Servis sağlayıcılar da var ve bunların aboneleri ile de çoğunlukla bedava görüşme yapılabiliyor; yani aynen Skype'de olduğu gibi. Ama normal bir (POTS veya PSTN), yani yerleşik telefonu veya bir mobil telefonu aramak isterseniz para yazmaya başlıyor... Bu tarife Türkiye'den ülkeden ülkeye (ve de aranılan telefonun yerleşik veya mobil bir telefon olmasına göre) değişiyor. Örneğin Türkiye'den Global Village hizmetini kullanarak, ABD veya HK'daki herhangi bir sabit veya mobil telefonu dakikası 3.5 cent'den arayabiliyorum. Ama Türkiye'den İngiltere'deki bir sabit telefonu yine 3.5 cent/dakikadan ararken, bir GSM numarasını bunun 7-8 kat pahalısına arayabiliyorum. Bir de ters trafik var; yani örneğin ABD'de oturan birinin Global Village VoIP kullanarak beni sabit veya mobil numaramdan araması... O tarifeler maalesef epeyce pahalı (arayan için). Detay görmek isteyenlerwww.globalvillage.com sitesini ziyaret edebilirler.

    Niye sadece Skype ile yetinmediğimin nedenleri:
    1) Skype'de her iki taraf da online PC başında olmak zorundalar. VoIP'te, PC'im kapalıyken bile, ADSL modem (x5V) devrede olduğu sürece telefonu kaldırıp ve # tuşlayarak VoIP çevirme tonunu aldıktan sonra karşı tarafı normal telefon numarasını (veya varsa onun VoIP numarasını) tuşlayıp konuşabiliyorum. Duruma göre paralı veya parasız.
    2) Global Village'ınkine benzer hizmetler epeyce sayıdaki Türk UMTH Servis sağlayıcıları tarafından yavaş yavaş verilmeye başlandı. Bunlar şu başlangıç döneminde biraz nazlılar ve şimdilik ya büyük şirketlere en ucuz VoIP hizmetini veriyorlar ama ev kullanıcılarına biraz daha yüksek tarifeli (artı T.Telekom'a da birkaç kontür ödemede bulunacağınız) VoIP dialer üzerinden ve ön ödemeli sistemle bu olanağı sunuyorlar. Ama bir yıla kalmaz, aralarındaki vahşi rekabet nedeniyle kapı kapı dolaşıp bireysel abonelik de başlatacaklar, elleri mahkum. Yani ADSL'iniz varsa size bir VoIP gateway cihazı satacaklar (veya kiralayacaklar veya çok canları çekerse bedava verecekler) ve sizi kendi sistemlerine entegre edecekler. Ay sonunda da VoIP üzerinden yaptığınız Türkiye içi ama şehirlerarası statüsündeki ve de uluslararası telefon görüşmelerini aynı T.Telekom gibi faturalandıracaklar. İşte ben cihazımı peşinen almış oldum, bu x5V'yi alarak. [x5'imi---ki gıcır gıcır'dı, 7 ay kullanmıştım, orijinal kutusunda bir arkadaşa 100 YTL'ye verdim ve de hepsiburada.com'dan $ 145+KDV'ye yeni x5V'yi aldım...]

    Bilgilerinize...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: qnefe

    kesinlikle VOip den bahsediyolar..


  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahocom

    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?no=113&s=WRyj9xidVZzxvCU3J56Y

    buradaki telefolar nedir?ne diyosunuz


    Buradaki telefon ve gateway'ler tamamen VoIP için olanlar ancak ezbere alınmasını tavsiye etmem. En azından satıcıyla ön bir görüşme yapın ve bunları alırsam Servis Sağlayıc (veya Sağlayıcılarım) kimler olacak diye sorun. Daha önceki mesajda belirttiğim gibi, Türkiye'de bunlara soyunan en azından 30-40 civarı Servis Sağlayıcı var veya olacak. Keza Yurtdışında abone/üye olabileceğiniz epey sayıda Servis Sağlayıcı da var. Ancak genelde bunlar kendi donanımlarını satmak veya kiralamak politikasındalar. Burada teknik nedenler mi önde, ticari olanlar mı ağırlıkta, onu şu an tam olarak bilemiyorum.

    Bendeniz Zoom x5V'nin çıkışına paralel olarak bir Panasonic telli, bir de Switel telsiz (DECT) telefon taktım. İstersem Telekom üzerinden, istersem Global Village VoIP'i üzerinden misler gibi kopnuşuyorum. İleride, teknik altypıları hazır olunca Türk UMTH'lareından biri veya birkaçıyla da abonelik tesis edebilirim...






  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.