Şimdi Ara

telefonla kontrol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ben şu an bir telefonla uzaktan cihazları kontrol eden bir devre üzerinde çalışıyorum.Antraktaki bir devreden yola çıktım fakat aynısını yapmak istemiyorum adam orda programı hex halde vermiş direk aynısını yapmak istemiyorum.Bunun için bazı değişikler yaptım ama şöyle bir yerde tıkandım.Bildiğiniz gibi telefon hatnın açılması toprak ve pozitif uçların kısa devre olmasıyla gerçekleşiyor.Bunu mikro işlemci kontrollü olarak nasıl gerçekleştirebileceğim hakkında bir fikri olan varmı?Örneğin mikro işlemcinin (örneğin Pic) bir portundan high 1 çıkış olduğunda telefon hattnın kısa devre olup açılmasını istiyorum Bunu nasıl yapabilirim transistörle ve optoküplorle yapmaya çalıştım ama pek başarılı olduğum söylenemez.



  • direkt kısa devre değil de , bir dirençle birleştirmek daha doğru. bence bir röleyi bir transistör ile sürerek bu işi yapmak en mantıklısı... iş bittiğinde PIC den röleyi bıraktırmak ve iş sırasında açmak işinizi epey kolay bir hale getirecektir.
    Saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: untayk

    direkt kısa devre değil de , bir dirençle birleştirmek daha doğru. bence bir röleyi bir transistör ile sürerek bu işi yapmak en mantıklısı... iş bittiğinde PIC den röleyi bıraktırmak ve iş sırasında açmak işinizi epey kolay bir hale getirecektir.
    Saygılar.

    önerin için sağol denemeyi düşünüyorum ama röle kullanımı hakkında bir bilgim yok elimdeki bir rölede 8 pin var bir diğerinde 5 pin hangisine ne bağlantı yapıcam bilemyiyorum.Elinde röle kullanımı ile ilgili kaynak varsa verirsen sevinirim.Bu arada bende bir araştırıyım belki bişeler bulurum
  • untayk sağol dostum dediğin gibi röleyle bu işi gerçekleştirdim
  • sevindim. geçmiş olsun şimdilik. projenin gerisinde de başarılar dilerim.
    Saygılar.
  • sana başka bi tavsiye...gsm le dene projeyi...ben yaptım... :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.