Şimdi Ara

Telefonumu Satacağım Gerekli İşlemler Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, üstüme kayıtlı cep telefonumu bir arkadaşıma satacağım. Yalnız aklıma takılan bir soru var. Bildiğiniz gibi her telefon şahsa kayıtlıdır ve o telefon üstünden usulsüz bir işlem gerçekleşirse sorumlusu, telefonun üstüne kayıtlı olduğu şahıstır. Arkadaşa güveniyorum ama telefonu ona sattıktan sonra o da başkasına satabilir. Yani kısacası telefon elimden çıktıktan sonra akıbetini bilemem. Bu nedenle üstüme olan kayıtı arkadaşın üstüne aldırabilir miyim veya başka alternatif bir yol var mı? Telefonu elden çıkardıktan sonra aklımın rahat olmasını istiyorum. Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.



  • Dostum telefoncular ikinci el telefon alirken satan sahistan nufus cuzdani fotokopisi alir kisiye su imei numarali cihazi su fiyata su tarihte sattim yazdirir ve de kimlik fotokopisinin arka ve on yuzunun ortasina iki cizgi cekip cizginin arasina bu kimlik fotokopisi sadece telefon satisi icindir.Baska islemlerde kullanilamaz yazdirir.Yani bunlari yaptiktan sonra herhangi bir sorun cikcagini sanmiyorum.
  • ama işte sorun şu; ben telefonu arkadaşa satacağım, telefoncuya değil. bu yüzden farklı bir yöntem var mı diye merak ediyorum.
  • Dostum bakanlar kuruluna dilekçe vereceksin komisyon inceleyip satışında bir engel yoksa onay verecek, onay mektubu ile bankaya gidip 13 tl yatırdıktan sonra ikametinin bağlı olduğu bir noterle çalışan yeminli tercümana gidip telefonun imei'si ve hangi markaysa kullanım kılavuzu türkçeye çevirtip direkt telefonu satacağın kişi ile birlikte notere gidip noterde devir işlemlerini gerçekleştireceksin.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.
  • oha telefon satmak bu kadar mı zor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasta Adam

    Dostum bakanlar kuruluna dilekçe vereceksin komisyon inceleyip satışında bir engel yoksa onay verecek, onay mektubu ile bankaya gidip 13 tl yatırdıktan sonra ikametinin bağlı olduğu bir noterle çalışan yeminli tercümana gidip telefonun imei'si ve hangi markaysa kullanım kılavuzu türkçeye çevirtip direkt telefonu satacağın kişi ile birlikte notere gidip noterde devir işlemlerini gerçekleştireceksin.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir.


    merhaba yanlış anlamada şaka falan yapmıyorsun değil mi? böyle ağır bir prosüdür mü uygalanıyor
  • Hasta Adam; cevap için teşekkürler ama arkadaşa satmaktan vazgeçtim :) bu kadar prosedür nasıl olabilir.? tercüman bulucağım tercüme ettireceğim falan bir de ona para veririm. bütün işlemler sonucu zarar etmeden telefonu satabilirsem iyi :) en iyisi gidip telefoncuya satmak o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.