Şimdi Ara

Telekom bu değerlere çok iyi diyor, sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sürekli kopan internet bağlantıma ait değerlerdir. telekom bu değerler için çok iyi diyor. sorunun modem, splitter veya kabloda olabilir diyorlar ısrarla. ben mi yanılıyorum, bu değerler kötü değil mi?

     Telekom bu değerlere çok iyi diyor, sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oguzkaplan -- 2 Haziran 2016; 20:41:42 >







  • SNR değeriniz çok düşük. Hızınızı 1 yada 2 mbps indirin kopma sorununuzun kalacağını sanmıyorum yada internet kablonuzu yenileyin. Cat 5, Cat 6 kablo takmanız belki bir miktar daha SNR avantajı sağlayacaktır (kablo hakkında kesin bir bilgim yok bu arada).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Numenorien

    SNR değeriniz çok düşük. Hızınızı 1 yada 2 mbps indirin kopma sorununuzun kalacağını sanmıyorum yada internet kablonuzu yenileyin. Cat 5, Cat 6 kablo takmanız belki bir miktar daha SNR avantajı sağlayacaktır (kablo hakkında kesin bir bilgim yok bu arada).

    binadaki dağıtım kutusundan modeme kadar olan kabloyu cat5e ile değiştirdim. splitteri değiştirdim, bir yerden denemek için modem aldım onunlada denedim değişen hiç bir şey olmadı. ısrarla hızımı düşürün altyapı kaldırmıyor diyorum ama arıza kaydı oluşturup sorun sizde demekten başka cevap alamadım.
  • Evet kopma sorununun SNR'nizden kaynaklandığını sanmıyorum. Ben 5 ile bağlanıyorum. Ama sizde size düşenleri yapmışsınız, birde BTK üzerinden yazın. Büyük ihtimalle portunuzdaki kablo gevşemiş ya da oksitlenmiştir.
  • Aynı değerler bende var. CRC arttıkça SNR düşüp performans düşüyor. Oyuna girerken modemi resetleyip de giriyorum genelde. Sürekli kopuyorsa GMDT' ye geçip 8 megabit kullanmaya çalışın. Aynı sorun devam ederse hatta sorun vardır. Kablo değişimi vb. gerekir son çare
  • telekom iyice sıktı artık. sözleşmesi biten ne kadar aboneliğim varsa cep, internet vs. zaman içinde kapattıracağım.
    nihayet bugün hızı düşürdüler ama snr yine 7,5-8 civarında. 1-2 saattir kopma olmadı ama snr değerini bilerek sınırlıyorlar anladığım kadarıyla.
  • Hat zayıflama değeriniz gerçekten göüzel. Yeni eksiz kablo çektirmişsiniz. Geriye kalan Spliter, modem, ve Apartmanınızın ankastre kuutusundaki kablo karman çormanlığı kalıyor..

    Splitirı sökerek hatta herhangi bir telefon vs takmayarak deneyin., Mümkünse komşudan bir modem alıp deneyin (Yedek modem varsa oda olur) ADSL telefon kablolarına yakın yerlerde EMR radyo parazit oluşturabilecek bişiler varmı bi bakın. Ankastrede düzgünse Telekom dolabının karman çormanlığından dır diyecem ama düşük ihtimal..
  • oguzkaplan kullanıcısına yanıt
    Snr sınırlandıramazlar bina içi kablo problemlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.