Şimdi Ara

Telekom niye bu kadar pahalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Telekom niye bu kadar pahalı?


    Telekom niye bu kadar pahalı?


    Telekom niye bu kadar pahalı?

    Abi bu ülkede Turkcell fiyat pahalılığı ile bilinir istisnasız bir şekilde de, son 2-3 yıldır Telekom maşallah mobilde de, ev internetinde de ne sağlıyor - ne veriyor ki böyle fiyatlar çekiyor?


    Turkcell gerçek 200 değil, 1000 değil geyiklerine lütfen girmeyin biliyorum zaruri bir şekilde Turkcell fanboyu olmak zorunda kalacak şekilde fiyat farklılığı var bende 200'lük tarife var cgn ip'ye rağmen çatır çatır 15-20 mb saniyede indirebiliyorum. Bazı ip adreslerde, lokasyonlarda telekom'a kıyasla saçma sapan ping yüksekliği olsa da kablosuz wifi 5 üzerinde ahanda bu da ping testi ( tv+ ve evde en az 2-3 kişi kablosuz interneti kullanırken openwrt'de sqm kurulu ve açık değilken bu sonuçlar bu arada )



    Telekom niye bu kadar pahalı?







  • ikisi de varlık fonunda, devlete para lazım batalı çok oldu. enflasyon kurlar yetmez devlet eliylede vergilerle de paranızı alacaklar. kaşıkla verip kepçeyle alacaklar.


    sol'un altyapısını kullananlar ile tt'nin altyapısını kullanan arasında ki sayı farkı çok büyük. sol'de kullandım çok ağır sansür vardı. istesende fanboyu olamazsın al birini vur ötekine, hiçbirinde çağa ayak uyduracak yeterlilikte insanlar kalmadı.

  • Pahalılığın nedeni rekabet kurumu

    Türkcell mobil hatta en çok abonesi olduğu için tekelleşmemesi için piyasanın en pahalı operatörü olmak zorunda türk telekom neden pahalı bilmiyorum.
    Türk telekom en çok internet abonesine sahip olduğu için en pahalı olmak zorunda.

    İster inan ister inanma bunun sebebi tüketiciyi korumak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı anda evde sol varken uzun bir süre telekom gsm kullanıyordum hatta ailemin kalanı telekom ile mobilde devam ediyor. Sansür konusunda Telekom ile Turkcell birbirinden farksız değil hocam. Sol'de çalışmayan Vpn hatta bir dönem Cloudflare Warp, Telekom'da da çalışmıyordu.Ekşi, Vodafone'nun 4g teknoloji üzerinde anca verebildiği 3g hızlarla ekşiyi yinede yasaklamayıp açarken telekom'da da turkcell'de açılmıyordu.


    Bu konuda Türk.net'te övülüyor forumda telekom'da, turkcell'de açılamayan bir çok sitenin normal açıldığı yada basit - dns ile girilebildiği gibisinden. Buradan şu sonuca çıkıyoruz demek ki btk yasakları uygulanmaması durumunda lisans, hizmet iptaline sebep olacak ciddiyette büyüklükte şeyler değiller ki telekom, turkcell gibi dev kuruluşlar değilde nispeten daha küçük büyüklükte, cirodaki vodafone, çok daha minik türknet gibi firmalar bu kararlara uymayabiliyor. ( Dedikodulara göre deniliyor ki btk'nın kurallarına uydukça vergi teşviği, indirimi falan gibi bir durum varda telekom ile turkcell, siyasi - politik hegemonya dışında da bu sebeple mi çok müşterisi var diye ses çıkarmıyor, mızmızlanmıyor. )


    Telekom toptancı olarak, perakende müşterilerini mağdur etmemek için böyle bir şey yapıyorsa bunu da anlarım o zaman belirli büyüklüğün üzerinde telekom altyapısı üzerinden hizmet veren güvenilir firmalarda uygun fiyatları görelim ama öyle bir şeyde yok ne yazık ki.


    @youssouf1995 Rekabet kurumunun tekelciliğe karşı anlaması, kavrayabilmesi güç tuhaf uygulamaları var katılıyorum lakin Turkcell, mobilde 1. olmasına rağmen rakibinden uygun fiyata mobilde de tarife satışa çıkarabiliyor, sunabiliyor. Internette en büyük mali yük ne yazık ki kamu vergiler ile. Ekstra bir de hissedarlık yoluyla da kamu ülkenin en büyük 2 iletişim şirketinin büyük hissedarı olunca yine hisseden gelen gelir ISS'lere yatırımdan ziyade devletin diğer finansal eksikliklerine, ekonomik sorunların giderilmesine gidecek büyük ihtimal. ( GSM hizmetlerinin ve tarifelerinin ev internetlerine göre daha pahalı olmasının nedeni de aynı şekilde mobil iletişim hizmetlerinde devletin daha yüksek oranda vergi talep etmesi en önemli etmenlerden biri ne yazık ki)


    Geçen senelerde 100 mbps'ye Turkcell'de araştırıp edip, ısrar ederek geçme yolunu keşfetmeden önce Turkcell'e sinirlenip Telekom'a geçmek istedim internette altyapı sorguladığımda kendi sitesinde fibernet altyapınız mevcuttur diyordu partnerlerinin sitesinde binanızda vdsl mevcuttur deyip duruyordu. Gidip telekom bayisinden sorguladığımda internette fibernet altyapısı var diyen telekom meğersem zahmet edip bizim mahallede 10-12 yaşındaki binalara alttan veya bina içerisinden değil ftth, fttb bile getirmemiş. Ki yaşadığım muhitte Gaziemir, havaalanı - 10 küsür yıl önce yapılan büyük bir avm ve daha önemlisi ege gümrük serbest bölgesi gibi içerisinde envai çeşit büyük şirketin olduğu bir muhit omurga - pop altyapı kurmama gibi bir imkan yok.


    Telekom'un odağı kurumsal müşteriler ve toptandan güzel kazanıyor olmalı ki, perakendeyi zoraki yapıyor diye düşünüyorum. Yada Turkcell'de yer yer çalışanların isyan ettiği daha fazla satış, daha fazla prim, özel sektör hırsı temelinde doğuşunda devlet şirketinin olması nedeniyle mi yok anlamadım gitti.


    Adil Kullanım Kotasını'da yıllardır Turkcell'in bir zamanlar sahibi olan paragöz Mehmet Emin Karamehmetten dolayı kesin bu adamın yöneticileri, müdürleri akıl edip yumurtlamış kucağımıza böyle bir kazık sokmuştur diyordum. Meğersem AKK'yi de ülkemizde icat eden uygulamaya ilk koyan Telekom'muş. ( Biz o dönem 1 yıl kotalıda kotayı aşa aşa evde kaos olduktan sonra tam kotasıza geçtik, sağolsunlar çok sürmeden şakkanadak kotasıza da kota getirdiler Telekom niye bu kadar pahalı? )





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.