Şimdi Ara

Telekulak mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,
    telekulak olduğunu iddia etmiyorum, yerli yersiz yapılan haberler yüzünden herkeste bir "dinleniyor muyum" kompleksi oluşmasıyla birlikte, telefonla konuşurken ses titrese bu korkuya düşen kişilerin sayısı azımsanamayacak kadar var evet. Fakat bu konu öyle bir şey değil.

    Geçtiğimiz aylarda ofiste biraderimle şu konuşmayı yaptık;
    ben: ... telefon operatörüyle sözleşmemiz bitiyor, onu yenileyecek miyiz yoksa farklı operatör mü bakalım?
    abim: diğerlerinden teklif almak lazım
    ben: araştırayım bakalım hangisinin fiyatları uygun.
    --bu sırada(birkaç saniye sonrası) ofisin telefonu çalar ve arayan a.. müşteri hizmetlerinden olduğunu söyleyen bayandır, bize onlardan hat almamızı tavsiye eder.

    Biz diğer x firmasıyla görüştükten sonra mevcut sözleşmemizi yenilemeye karar veririz ve yenileriz.
    Aradan 5 ay geçer, o firmayla bir sorun yaşarız. Bu sorunu çözmek için birkaç gün uğraşırız ve ben yine aynı konuyu biraderime açarım "hata mı ettik acaba diğer firmalara tekrar mı baksak" vs.
    Ve senaryo yine aynı, yine av..'dan telefon gelir, gelin size hat satalım bilmemne.. Ama bu sefer çok ısrarcılar, ben reddettikçe illa gelelim görüşelim. Yoğun ısrarlar sonucu almak istemediğimi sert bir şekilde belirttikten sonra artık aramadılar.

    Bunlarda inanın hiç şühe dahi etmedim, ta ki bu akşama kadar.
    Arkadaşlarla sohbet ederken birinin başından benzer olaylar geçmiş.
    Özetle şu şekilde; eşiyle ingilizce kursuna gidelim mi gitsek mi, kendi aralarında tartışmışlar ve karar verilmiş bir kursa gidilecek. Konu daha tazeliğini yitirmeden birkaç gün sonra gelen SMS reklam mesajlarının ardı kesilmiyormuş. Şu kursta indirim, bu kursta indirim, vs vs..

    Kendi yaşadığım olay bizzat yazıldığı gibidir, belki arada birkaç kelime farklılıkları olsa da aynen bu şekilde gelişmiştir.
    Arkadaşın da anlattıkları şahsen konuyu ben açmadan söylendiği için inandırıcı geldi, hani ben anlattım oda başından benzerini anlattı gibi bir şey değil.

    Bilmiyorum ben mi fazla abartıyorum ama, hiç bu tip "rastlantı" ile karşılaşan oldu mu merak içindeyim.







  • İlla ki vardır ama sanırım fark etmemişlerdir, böyle bir olayın rastlantı olmadığına ben adım gibi eminim.
  • reklam gelirlerinin vardığı nokta çok uçuk seviyelerde hocam, operatörlerin de konuşmaları süzgeçten geçirip belirli kelimeleri taratmaları mümkündür diye düşünüyorum ama çok sağlam makinalar gerekir sanırım; her neyse.. mesela "ingilizce kursu" sözcüğü geçerse seni makinada o kategoriye ekler, sonra kendisine gelen reklam talebine göre senin telefonuna bunun mesajını atar.. nasıl bir senaryo? hem kişisel verilerine dokunmuyor, hem konuşmanı dinlemiyor; ama bazı kelimeler için bir süzgeç oluşturmuş ve oraya düşeni tutup kenara koyuyor.. google'a yazdıklarına göre reklam çıkması gibi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trustem.111

    reklam gelirlerinin vardığı nokta çok uçuk seviyelerde hocam, operatörlerin de konuşmaları süzgeçten geçirip belirli kelimeleri taratmaları mümkündür diye düşünüyorum ama çok sağlam makinalar gerekir sanırım; her neyse.. mesela "ingilizce kursu" sözcüğü geçerse seni makinada o kategoriye ekler, sonra kendisine gelen reklam talebine göre senin telefonuna bunun mesajını atar.. nasıl bir senaryo? hem kişisel verilerine dokunmuyor, hem konuşmanı dinlemiyor; ama bazı kelimeler için bir süzgeç oluşturmuş ve oraya düşeni tutup kenara koyuyor.. google'a yazdıklarına göre reklam çıkması gibi..

    İnternette adını bilmediğimiz müzikleri ıslık çalarak ve ya dinleterek adını öğrenebileceğimiz siteler programlar mevcut.Böyle bir şey imkansız gibi durmuyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.