Şimdi Ara

Teleservise Giden Xperia Z Hasarlı Geldi !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kamera lekesi ve sim kart okunmaması problemi sebebiyle servise yolladığım cihaz bugün elime ulaştı, yaklaşık olarak 10 gün serviste kaldı,

    Cihazı ilk alıp sarılı oldugu faturasından çıkarttığımda ön camın en altında sanki yapıstırıcı damlamış gibi bişey vardı, elimle onu temizledim altından bi yarık çıktı, sanki makas ucu veya benzeri bişeyle oraya bastırılmışta üstündeki kalın jelatin 2mm uzunluğunda ve belli olacak kadar derinlikte iz bırakmış

    bunun dışında simkart yuvasından çıkan plastik parçayı kırmışlar biraz daha çeksem yırtılıp 2 parça olacak !

    Bu durumda ne yapmam gerekir, nasıl ispat edebilirim bunların eskiden olmadıklarını ? sonucta bu adamlar bunu biz yapmadık diyecektir

    canım cok sıkkın o kadar para verip karşılığında aldığımız hizmete bakın, bu konuda tecrübeli olan varsa yardımlarını beklıyorum



  • Siz cihazı teslim ettiğinizde zaten onlar not alıyorlar telefonla ilgili durumları. Ne bileyim ekranı kırıksa kırık diye not alırlar gibi.
    Üstlerine git ve hakkını ara. Bunlar iyice zıvanadan çıktılar cidden yazıklar olsun ya bu nasıl iştir hiç mi soruşturma yok.
    Bu adamlar istedikleri gibi at koşturup duruyorlar yazıklar olsun.
  • Sadece dış kapakta soyulmalar var diye not almıslar, o da bilirsiniz xperia z nin yan çevresi kauçuk bir malzemedendir, düşmeden değil ama ufak tefek darbelerden dikkatli bakınca görülebilecek izler olmuş (sadece 2 köşede) bunu soyulma diye not almışlar, ekranım temizdi çiziksiz darbesizdi şimdi ufak da olsa bi çukur var ve beni çok rahatsız ediyor.

    Sim kart taktım hala sim kartım çalışmıyor, servis notunda orjinal sim kart kullanın demişler
  • Iste burada da sizin biraz hatanız var telefonu srvise verirken o cizikleri detaylica not almaliydin.ondan sonra verecektin ardindan telefonu alirken orada kontrol edip direk verecektin geri 20 is günü asamayacaklari icon erkenden ilgileneceklerdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne illet bi firma çıktı şu sony türkiye ve saz ekibi teleservice.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uraltay85 -- 17 Eylül 2013; 12:42:46 >
  • Git tüketici hakem heyetine ver dilekçeni arkadaş.Bu elemanlar kimseyi karşısında muhattap olarak görmüyorlar.Kendim çalarım kendim oynarım havasındalar.

    Sony Türkiye'nin onlardan aşağı kalır yanı yok.Sattım cihazı artık gerisi vız gelir tırıs gider durumundalar.Bizzat ben yaşıyorum bu olayları.Tüketici heyetine başvuruda bulundum 1 ay oldu.Bugün yarın karar çıkar.Çıkan karara görede tüketici mahkemesine başvurup hakkımı dahada fazla arayacağım.

    Linkte sonymobile'a olan şikayetim var.Onlarında dediği çok üzüldük vah vah, aman aman aynı Türkiye gibi.Ama sonuç ne? Koca bir sıfır.

    http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z-ZL-ZR/Can-t-get-out-of-Safe-Mode-Xperia-Z/m-p/346970/highlight/true#M15744




  • Şikayet etmesi kolay da adam diyecek ki kargo da hasar görmüş, sim kart yuvasını kullanıcı yırttı .. bunu ıspatlayacak bişey yok elimde maalesef .. kaldı ki kktc de ikamet ediyorum haftaya tekrar gidecem bu işlerle uğraşmaya vaktim olmayacak

    ama şikayet sitelerine, kullanıcı forumlarına, ilgili her yere bu konudan söz edecem.. insanlar sony almasın diye elimden geleni yapacam
  • maxim kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cihazın IMEI'sini kontrol edip gönderdiğin cihazla gelen cihazın aynı olup olmadığına emin ol.
    Eğer bunda problem yoksa servis giriş nedeni ve giriş kayıtlatrında cihazla ilgili ne gibi notlar yazmışlar ona bak.Ekran çizik-kırık, simkart yuvası yırtık-çatlak gibi ibareler varsa yapacak birşey yok.Ancak hiçbir not yazmıyorsa o zaman cihaz görünüş olarak sağlam olarak teslim alınmıştır demektir.Kargoda olmuş yada serviste olmamış bu önemli değil.

    Bunu bence senin değil TeleService'in kanıtlması lazım.Olaya onların tarafından bakarsan müşterininde ben karışmam kardeşim cihazı teslim ettiğimde sapasağlam ve çizik mizik yoktu diyebilme durumu var.Bu yüzden cihazı kabul etmeden önce servis formuna bunları not almalı.

    Seni bilmiyorum bu işlerle uğraşabilecek misin ancak ben fena halde Sonymobile'a kafayı taktım.Özelliklede müşteriyi hiç umursamayan git ne halin varsa gör diyen tavrına taktım.Müşteri hizmetlerine sorunumu anlattım dedikleri şey "Biz bilemeyiz TeleService ne derse o, gidin yasal mercilere başvuruda bulunun sorunla ilgili" dedi.

    Valla arkadaş bilmiyorum ben kullanamadığım bu cihazın hala taksitlerini ödüyorum ve bu para öyle kolay kazanılmıyor malesef.




  • Önceki mesajımda da dediğim gibi sadece "ön ve arka kapakta soyulmalar var " diye bir not alınmış .. salı ankaraya gidecem kendim gidip görüşecem bir sonuç çıkarsa iyi çıkmazsa yapacak bişey yok çarşamba günü kıbrısa gidiyorum ve 6 ay kadar gelmiyecem. Şöyle bişey olabilir mi acaba ben şikayet edeyim tükeci hakları mahkemesine ve gideyim ? benlik bi durum var mı şikayet ettikten sonra ?
  • Allah belasını versin böylelerinin! Siz kıyamazsınız teli masaya koymaya ama onlar içine eder kimbilir neler yaparlar, başkasınınya...
    Ben yıllar önce servise verdiğim K750 yi bir ay sonra zor aldım, aldımda içinde mesaj çağrı 2-3 haftalık kayıt vardı!

    Servise gelipte yaptıkları ve yapamadıkları tüm telefonlar bi taraflarına girsin!!!
  • beyler bunu tuketici mahkemesine verince ücret öduyoruz sanırım bu nasıl sacmalık yahu hakkını aramak için para dökuyorsun.?

    İhtarname cekilmesi gerekiyormus örnek bulamadım telefon için
  • hocam benimde başımda xperia z ile ilgili bir problem var. Bu hafta cuma günü mahkemeye başvuru yapacağım. Gerekli evrakların bir kopyasından sana mail ile iletebilirim eğer bende vereceğim dersen. Herhangi bir ücret istenmiyormuş. Adliyeden bir tanıdığıma danışmıştım. "Fatura fotokopisi, garantiye teslim edilme, garantiden teslim alınma tarihleri fotokopili bir de Tüketici Dilekçesi istiyorlarmış. Cuma günü ben size ne istiyorlar tam anlamıyla söylerim. Tüketici hakem heyeti cihazı bilirkişiye gönderip kullanıcı hatası olup olmadığını inceleterek gerekli kararı veriyormuş.
  • İlgin için saol, ben dün teleservise gittim durumu anlattım sim kart yuvasındaki plastiği hemen değiştirdiler yalnız ekran için bişey yapamayacaklarını söylediler. Ekran üzerindeki koruma değiştirilmiyormuş, kasa ile bütün müş yenisi için de (tüm kasa) 600 lira gibi bir fiyat verdiler. Bugün kktcye döndüm uzun süre burda kalacağım için bunlarla uğraşamayacam zaten yeni bir cihaz aldım (htc one) daha da ne sony nede teleservis ile işim olmaz.
  • Ekrandaki hasarın kendilerinden kaynaklandığını kabul etmiyorlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.