Şimdi Ara

Temel liseye geçmek hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese. Bu sene 12 oluyorum. Fen lisesinde okuyorum ama okula fen lisesi demek mümkün değil. İlk geldiğim sene mükemmel bir kadro vardı. Gerek disiplin gerek öğretmenler ortam süperdi. Her sene 60 öğrenciden 10'a yakın tıp çıkarıyordu iyi mühendislikler dişler vs çıkıyordu okulda herkes çok ilgiliydi. Sonra öğretmenlerden düzeni sağlayan birkaç kişi gitti okulda disiplin kalmayınca herkes saldı. Öğretmenlerin hevesi kaçtı. Öğretmenler arası gruplaşmalar oldu öğrencilere de yansıdı bu. Şimdi okulda ne eğitim düzgün ne disiplin. Hiç kimsede istek kalmadı. Soru götürüyoruz tenefüs zaten 5 dakika adamların umrunda değil kapıda sıra oluyoruz çayını yudumluyorlar. Test verip dışarı çıkıyorlar öğretmenler odasında oturuyorlar tüm ders.

    Bir akrabam temel lise açtı geçen sene. Ufak bir şehirde okuyorum buradaki tek temel lise burası şuan. Öğretmen kadrosu gerçekten iyi ve ilgili. Bundan önce 8. ve 9. sınıfta okul temel liseye dönmeden önce dershaneyken gidiyordum ve hepsini tanıyorum. Çok iyi öğretmenler ve öğrenci yetiştirmekten anlıyorlar. Okul bu sene yeni binaya taşındı, bugün ilk kez gittim derse girdim. Bu arada bizim okuldan geçmeyi düşünenler için bize özel kurs açtılar. Reklam amaçlı muhtemelen. Bizim okuldan geçecekler için ayrı sınıf da açıyorlar. Arkadaşlarımın bir kısmı da geçmeyi düşünüyor orada olan arkadaşlarım da var. Oranın bana en büyük avantajı disiplin ve iyi öğretmenler olacak ayrıca haftada 16 saat matematik, 8'er saat de fizik kimya var. Haftada 6 gün bu arada okul. Haftaya açılıyor okul ygs kurslarına başlıyorlar. Ayrıca yazılı çalışma derdi yok sadece ygs ve lys ağırlığım olacak.

    Bana çok cazip geliyor her şey ama açık konuşmak gerekirse yapacak öğrenci her yerde yapar diye düşünüyorum bu yüzden fen lisesini, alıştığım düzenimi bırakmak da çok kafamı kurcalıyor. Siz olsanız ne yapardınız ilk senesi sayılabilecek ama iyi öğretmen kadrosu olan bir okula mı gidersiniz yoksa alıştığınız bildiğiniz ortalama okulda mı kalırsınız?







  • Öğrenci kalitesine dikkat edip git kesinlikle size özel sinif falan açıcaklarsa avanjatli bence obp de yüksek olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Sunshine4 iyi öğrencilerin yarısı buraya geçiyor yarısı eski okulda kalıyor. Yani her türlü iki tarafta da öğrenci kalitesi iyi

    @Dofuber öyle de ortam çok kötü olursa dershane havası olursa diye korkuyorum. Bu sabah okula gittim girer girmez tüm hocalar sarıldı ooo doğukan hoşgeldin gel nasılsın naber falan yürüyen para muamelesi gördüm
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Geçmeni öneririm o zaman ben 11 de temel liseye geçtim ve baya memnun kaldim 1 dersimiz bile boş geçmedi mesela Mufredat 1 ay önceden bitti son ay ygs hizlandirma yapildi okulun son gününe kadar herkes geldi boş geçiceğini sanmam o yüzden tabi okuluna görede değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Kurs okul + yazılı diye kosusturmazsin ne güzel işte geç bence :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.