Şimdi Ara

Temiz ses kaydı için ses kartı ve mikrofon önerisi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Temiz bir kayıt yapmak için ne tür bir ses kartı ve mikrofon önerirsiniz ?Fazla profesyonel değilim sadece sesimi olduğu gibi ve temiz kaydedebilecek bir mikrofon arıyorum.Ses kartına ihtiyacım var mı emin değilim.Şu an anakart üzerinde onboard olarak yer alan bir ses kartım var.Kayıt yaparken çok etkisi varsa eğer birde ses kartı tavsiyenizi bekliyorum.

    Anakart:Asus p9x79



  • Yok mu fikri olan ?
  • Mikrofon işi netameli bir konu , bir sürü mikrofon çesidi var (kondenser -dinamik vb ) kullanım amacına ve yerine göre seçimde değişiyor meselea sesmi enstrünmanmı kaydedeceksiniz vb. Birde bunların Omnidirectional Hypercardioid Supercardioid vb paternleri var . Siz en iyisi mikrofonlar hakkında temel bilgileri bir okuyun yapacağınız işe göre hangisi lazım az buçuk anlarsınız .

    Evde bilgisayarla kullanmak için diyorsanız audia tecnica 2020 USB 'yi araştırmakla başlayın yada rode .Bu arada türkiyede her şeyde olduğu gibi mikrofonlardada fiyatlar uçuk , ayrıca konderser bir mikrofon tercih edecek olursanızbirde phantom power ve ses kartı ihtiyacınız olur mikrofon USB olmazsa . Tabii shockmount - wind shield .-pop shield'ede ihtiyacınız olacak muhtemelen

    Benim standart pc mikrofonlarından daha iyi bir şey ne var acaba diye bakarken öğrendiğim bilgi ile yapabileceğim yorum ancak bu ve muhtemelen işinize çokta yaramayacak ama en azından bir yerden başlarsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakeoSan -- 24 Eylül 2014; 22:48:34 >




  • Cevap için teşekkür ederim.Amacım daha çok masaüstü kaydı yaparken sesimi kayıt etmekti.
  • .::_MasterTech_::. . kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınızdan ses kaydı yapmak ve bunu bir kaç gömlek yukarı taşımak istiyorsanız günümüzdeki en uygun çözüm bu linkteki cihaz ve benzerleridir.

    http://www.m-audio.com/products/en_us/MAudioVocalStudio.html

    360 lira civarı olması lazım Türkiyede.

    condenser mikrofonlar ses kartına ihtiyaç duyarlar sonra referans monitörü aktif speaker iyi yazılımlar gibi ihtiyaçlarınız doğar. Sonra doğru yerleşim yalıtım vs.

    Benim tavsiye ettiğim cihaz usb bir condenser. Yani ses kartına gerek yok kendi içinde dahili bir bileşen var usb den direk bağlıyorsun.
    üzerinde standart bir stereo kulaklık çıkışı var. ilk etapta sizi götürecektir. Birde yanına iyi bir kulaklık almanızı da ayrıyetten tavsiye ederim.

    Unutmayın ki harici bir ses kartını ve ona bağlı bir mikrofonun yerini tutmayacaktır. Fakat olabildiğince pratik bir çözümdür.

    Diger avantajı ise yanında gelen ProTools Programı kayıt, ses montajı edit veya kompoze için en iyi yazılımlardan birisidir. Kısıtlı bir versiyon veriyorlar ama size yetecektir.

    Benim Fikrim Bu yönde hocam. Bol şans.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.