Şimdi Ara

TENET (2020) | Christopher Nolan (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
13
Favori
18.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fizik üzerine birşeyler anlatmaya çalışmış, oldukça da basit bir şekilde denemiş ama ben yine de anlamadım. Anlamadığım şeyi de beğenemem hiç kusura bakmayın şimdi. Üstüne kopuk kopuk ilerlemesi yüzünden hikayeyi bütünleştiremedim. Belki de alışık olmadığım için. Şimdinin 10 twistli sonu olan filmi 30 yıl önce gösterilse anlaşılamayacağı gibi bu film de bana öyle geldi sanırım. Kaliteli bir deneme ancak bana göre başarılı değil.

    Bu film yüzünden yönetmeni de linç edemem, önümüzdeki filmlere bakacağız. Ama pozitif bilimi mantığa oturma denemelerini biraz geri plana atsa iyi olur derim. Dinler mi bilmem :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben beğenmedim filmi. Bir de yanlışlıkta Türkçe dublaj indirmişim. Dublaj rezil etti filmi. Gram zevk almadım.

  • Zamanin geriye akmasi olayi guzel bir arac ama iyi kullanilamamis. Senaryodaki amac cok basit geldi bana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film bir “Zamanda yolculuk” filmi değil. İnsanların filmi izlerken düştüğü hata bu. “Zamanda yolculuk” filmi olarak izlerseniz bütün film mantık hatalarıyla dolu ve karmaşık bir hal alıyor. Filmin bütün olayı zaman okunun tersine çevrilmesi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Ya şu adamın Recep İvedik tarzi videolarını atmayin ya
  • Faıthful kullanıcısına yanıt

    Recep İvedik tarzı derken?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyanın gelmiş geçmiş en overrated yönetmeninin son rezilligi. Interstellar çeken adam bunu nasıl geçmiş gelsin açıklasın birisi. Hayatımda çok film izledim sinemada ama bir The Last Jedi bir de buna verdigim paraya lanet ettim. Herşeyi geçiyorum bak olmayan konuyu falan geçiyorum, filmin ses yönetimi BERBAT. Adamlar birşey konuşuyor hiçbirşey duyulmuyor arkada sürekli brrrrr brrrrrr aksiyon müzigi. Tam muhabbete dalıyor adamlar BRRRRRRRRRR müzik giriyor.


    Şu filmi kısaca açıklamam gerekirse, film okulunu yeni bitirmiş bir ögrenciye sınırsız bir bütçe verilse ortaya aynen böyle birşey çıkardı sanırım.


    Çok güzel video yapmışlar bununla ilgili gece yarısı kahkaha attım  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 11 Mart 2021; 0:28:48 >




  • İkinci tur izlemeye gerek yok. Tavsiye etmem.
  • Haklısınız film tam bir zaman kaybıydı. Analog IMAX (ultra geniş açılı) kamera çekimleri dışında hiç bir numarası yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Güzel billur geçmişler.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quantum Limit kullanıcısına yanıt
    İyi ki imax ‘e para vermemişiz.
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    Film zaten kötü ama dijital IMAX'de film izlenmez çünkü yayınlanan kopyaların görüntüleri gerçek geniş açılı değiller. Orijinal kamera çekiminin sinema paketi için hazırlanan görüntü ölçekleri sonradan daraltılıyor.

    IMAX için en önemli olan ultra geniş açıdır ama bu özellik dijital sinema salonlarında yer almıyor. Yani perdede izlediğiniz görüntü IMAX kamerasıyla çekilmiş olsa dahi gerçek IMAX değil. Orijinal derin geniş çaplı gerçek görüntü hissini yaratamıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quantum Limit -- 12 Mart 2021; 19:20:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt
    Çok ağır eleştirdin , bence daha önce yapılmayan bir fikirden yola çıkmış olması güzel ama fikiri filme yansıtması kötü olmuş . Aksiyon sahneleri güzeldi özellikle geriye doğru giden arabalar sahnesi mükemmeldi filme emek verilmiş. Keşke biraz daha anlaşılır olsaydı. Tamamıyla saçma film demek yanlış olur . Gişe kaygısı olmadığı için herhalde böyle bir film çekmiş ya da kendi isteğine göre çekmiş . Filmdeki karışıklığın içinde bir şey anlatmaya çalışıyor ama seyirciye anlatamamis derdini
    Fikir ve aksiyon sahneleri hatrina 6.5/10 veririm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faıthful -- 14 Mart 2021; 18:43:29 >
  • herkes kötü demiş , film harbiden çok zordu hala daha anlayamadığım yerler var fakat uzun süredir böyle beni ekrana kitleyen yapım izlememiştim iyi geldi

  • Filmi açtım 50 dakika izledikten sonra kapattım bir Nolan filmine bunu yapmak istemezdim ama cidden filmin içine giremedim. Sorun filmin karışık olması değil filmin inandırıcılığı çok zayıf, fazla film izleyenler ne demek istediğimi anlayacaktır. Bu filmden sonra Ahlat Ağacı'nı açtım 3 saatlik filmi nefes almadan izledim. Nolan hatrına bir gün bir şekilde filmi tamamlayacaz artık. Inception'da karışık ama onu 3 kere üst üste sıkılmadan izleyebilirsin.

  • Dublajlı izlemenizi tavsiye etmem. "Şarjör" (magazine) kelimesini "dergi" olarak çevirmişler bir sahnede. Altyazı olsa neyse ama dublajda... Bunu duyunca dakikalarca şaşkınlık yaşadım.


    Filmi beklentimi düşük tutarak izledim ve şahsen abartıldığı gibi kötü olmadığını gördüm. Beğendim diyebilirim. Fakat birçok kişinin dediği gibi film kendini içine çekemiyor, akıcılık kötü. Mevzu anlayıp anlamamak değil de kopukluklar var, kurguyu sevemedim. Beğendiğim kısmı yine Nolan'ın kendi tarzını korumuş olması. Zamanla ilgili olan kısımları gerçekten kaliteliydi, hakkını vermiş. Öyle basite indirgenecek klişe bir zamanda yolculuk falan yok. Özgün bir şekilde iyi bir konsept sunmuş.


    Filmin sonunda sanki Inception'a gönderme mi vardı bana mı öyle geldi "başlangıç" diyerek? Acaba bir bağlantı da çıkabilir mi diye de düşündüm bir ara.


    Çoğu kişinin aksine sonlardaki aksiyon sahnelerini beğenmedim, aynı anda hem ileri hem geri gidip gelmeler yorucu geldi izlerken. Filmin o kısımlarına kadar olan yerleri daha iyiydi bence.


    Bir de filmin vermek istediği ana fikir ve filmin amacı bana aşırı basit geldi.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Bombalar patlamasın, kimse ölmesin, herkes yaşamaya devam etsin. Bu mu yani, bu kadar basit mi, 'amaç' sırf bu muydu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 21 Haziran 2021; 17:16:20 >




  • bi tek ben beğendim herhalde  

  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.