Şimdi Ara

Tercihte en önemli birinci kriteri açıklıyorum. Uygulamayan hata yapar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün gece itibarıyla benzine, mazota, doğalgaz inanılmaz şekilde zam geldi. Bu zamlar her şeye yansıyacak. Maalesef en az 2-3 yıl böyle gidecek. Belki süre daha da uzayacak. Bu sene tercih yapacaklar birinci kriteriniz EKONOMİK DURUMUNUZ olsun.

    Mesela İstanbul yazdınız. KYK yurdu çıkmama oranı yüksek. Özel yurtlar da fiyatlar yükselişe geçecek. Kiraları yazmama gerek yok. Aile bütçeniz bu zorlukları kaldıracak mı. Belki çalışıp okumak zorunda kalacaksınız ancak bu durum derslerinizi nasıl etkileyecek. Özellikle ortalamanızı yüksek tutmanız gereken mühendislik gibi bölümlerde. Aileniz siz okurken belki her türlü fedekarlığı yapacak. Bir şekilde okutacak. Ancak istanbulda 2-3 üniversite hariç bu zorluğa değecek mi. (Eminim bir çok aile ekonomik durumun yanında beklenen istanbul depremi korkusu yaşıyor)

    Hele burslu okuyacam vs durumları unutmayın yurt bursa dahilse sıkıntı yok. Aksi durumda ( Koç sabancı hariç) yine aynı sıkıntıları yaşayacaksınız. Çünkü sadece ünv ücreti ödemeyeceksiniz. Hele burslu kazanıp uzatırsanız. O zaman sıkıntı daha da büyür. İstanbul'da ikamet edenler belki bir şekilde okur ama bu ekonomik durum herkesin kendi şehrinde okumasını mecbur kılıyor. Durumunuz varsa mutlaka büyük şehirde okuyun. Ama büyükşehire gideceğiniz üniversite ve bölüme değsin. Ben şahsen

    Boğaziçi

    İTÜ

    Koç - Burslu

    Sabancı- burslu

    Dışında bu riski almazdım. Aşağıdaki üniversiteler için bu riski almazdım

    Marmara ünv,

    İstanbul cerrahpaşa

    Diğer vakıf üniversiteleri

    Özet olarak aileniz memur veya emekliyse değecek üniversite ve değecek bölüm için zorlukları çekin. Ankara izmirde ucuz değil ama bir istanbul kadar pahalı değildir. Buradaki ünv işinizi görecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 16 Temmuz 2023; 13:19:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt
    Suan istanbulda okunmaz ki zaten. En uygun sehir gunumuz sartlarinda ankaradir. Aksini iddia eden boyozdur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • meckmin kullanıcısına yanıt

    Okuyacak olanda maddi olarak iyi ayarlamalı. Yurt çıkmasa özel yurt olacak fiyatları geçen sene acayip pahalıydı. Bu sene ne olacak. Zor bir öğrencilik olacak hem aile için hem kendisi için


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.