Şimdi Ara

Termal Macun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    Asetonun sadesi esanslısı farketmez korozyona uğratır bazı parçaları, ondan kullanılması sakıncalıdır.
  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    izopropil alkol yani metil alkol veya etil alkol saf olduktan sonra silme temizleme işi için kullanabilirsiniz , ben elektronik işimde isopropil kullanırım .
    Asetonun çözücü özelliği vardır . elektronik devreler için tavsiye edilmez ,fakat aklınızda olsun japon yapıştırıcısı dökülen bölgeye ,plastik türevi malzeme değilse aseton ile yapışan hatta çok daha önce kurumuş olan yapıştırıcıyı sökebilirsiniz .
    Saf aseton satılmaz ,satılması yasaktır . satılsa bile kimlik bilgilerinizi satan firmaya vermeniz gerekir . sebebi uyuşturucu madde yapımında kullanılmasıymış .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 25 Nisan 2016; 23:19:44 >
  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    Herkes saf alkol bulamayabilir . Emin olun 8 yıllık Q6600 işlemcimi hep aseton ile temizledim şimdiye kadar hiçbir şey olmadı çok şükür . Sen macun temizliği de yaptığına göre sorunun kasada hava sirkülasyonu iyi sağlanmıyor . Sen laptopun altının fotoğrafını atabilir misin ona göre bir soğutucu önerelim sana .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouzqan -- 26 Nisan 2016; 14:49:07 >
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    soğutucum var, daha önceleri ısınmadığı için kenarda tutuyor kullanmıyordum ve hala da kullanmak istemiyorum. yahu 1 ay öncesine kadar ısınmayan makina şu anda manyak gibi ısınıyor ve tek çarem soğutucu ise seviyim öyle işi. çaresiz kaldım resmen.

    bir de şunu farkettim, benim gönderdiğim sıcaklık gösteren fotoğraflarda da görülebileceği gibi CPUID üzerinde ekran kartım görünmüyor? ayrıca AIDA ile yaptığım testin sonuçlarında da gpu yok, sorun başka yerde mi acaba


    edit: taşımak istemediğim için soğutucu kullanmak istemiyorum, kocaman soğutucu taşımak yerine şöyle bir alet alsam işe yarar mı?

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/notebook-laptop-anakart-vakumlu-sogutucusu-fan-212703936?gclid=CP3d1L6MscwCFTUo0wodQBUI-Q&ggmktg=PaidSearch*PLA*232249887*22324002327*58375854807*pla**pla-79002224727&mpch=ads&ggmktg1=PaidSearch*******&scxid=14489-145818-2357-0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 28 Nisan 2016; 13:17:00 >




  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    Notebook da yapacağın birşey yok eğer harici ekran kartı aktif değilse ondna gözükmüyor olabilir bende de baktım şuan GPU gözükmüyor . Ama oyuna girince o da aktif oluyor . O gösterdiğin üründen memnun olan pek insan görmedim .
  • ouzqan kullanıcısına yanıt
    selam, 3 ay geçti ama benim sorun geçmedi :D
    geçen yine değiştirdim macunu, altına da dandiri bi soğutucu koydum ve oyun sırasında 70-73 derecelerde kaldım, hatta arada masaüstüne dönüp internete bakıyorum ve 55lere düştüğünü de gördüm ama kapanma sorunu devam ediyor... resmen sebepsiz yere kapanıyor ya.
    acaba bu windows10 yüzünden mi ya? yarın vaktim bol, format atsam mı?

    bir de ben cihazı ilk günden beri pilsiz kullanıyorum, acaba adaptörde mi bir problem var, olabilir mi?
  • Diş macunu sureli 4 ay oldu ve maşallah canavar gibi. Sadece surum tekniğini iyi uygulayın. Ortasına bir damla koyup fanı takmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 kullanıcısına yanıt
    yok yahu, 4-5 kere farklı şekillerde denedim. sürme şeklinde miktarında falan bir sıkıntı olmadığına eminim. zaten şu anda da oyundayken 70 derece oluyor ama yine de kapanıyor makina.
  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    hocam zalman macunlarda güzel.
  • Ekran kartiniz asiri isiniyot ve sisteminizi kapatiyir. Isi dusmuyorsa sorununuz termal macun degil. Heatsink degisimi gerekir. Cunku heatsink icerisinde azot gazi vardir. Yillanmis heatsinklerde gaz ozelligini yitirir. Heatsink degisimi ister.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametkk S kullanıcısına yanıt
    selam, ilk defa macun ve temizlik dışında bir öneri geldi
    borunun içinde gaz olabileceği hiç aklıma gelmemişti, vay be... peki yedek parça olarak nereden bulurum?
  • Laptopun marka ve modelini internete yazarak arastirin. Laptop tamircilerinde bulunur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sametkk S kullanıcısına yanıt
    cihaz msi cx61, tavsiye edebileceğin bir yer var mı?
  • Biostan ayarında bakın hocam. Belirli bir sıcaklıga ulaşınca kendini kapatıyor. Bu sıcaklık derecesini yukseltin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alican456

    cihaz msi cx61, tavsiye edebileceğin bir yer var mı?

    Arastirim. Bulursam yazarim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    ben Xigmatek Hdt 4Gr Thermal Macun kullanıyorum 2 senede 1 değiştiriyorum.

    @Evictionex, ben de -mecburen- aynısından aldım, hep "ya macundansa" diyerek 4-5 kere silip silip tekrar uyguladım ama artık eminim, macunla alakası yok. bak yukarıda diş macunu süren adam var

    quote:

    Biostan ayarında bakın hocam. Belirli bir sıcaklıga ulaşınca kendini kapatıyor. Bu sıcaklık derecesini yukseltin

    @1, msi afterburner ile fan hızını arttırmayı denedim olmadı fan control kısmı hep kilitli, açamadım. notebook fan control diye bir şey buldum ama onda da cihazın ayarları yüklü değil.
    bios'dan derece sınırını yukarı çekmek doğru olur mu? yakmayalım?

    quote:

    Arastirim. Bulursam yazarim.

    @sametkk, eyvallah hocam. yine de "şuralara bir bak" diyebileceğin güvenili yerler varsa ben de bir yandan bakıp işi hızlandırmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican456 -- 6 Temmuz 2016; 14:28:22 >




  • alican456 A kullanıcısına yanıt
    Bazen soğutucu ile chip yüzeyi bizim gözle fark edemeyeceğimiz boşluk oluşur ,ne kadar termal macun veya pad kullansakta tam temas sağlanmadığı için sonuç hep başarısızdır . araya bakır iletken lkevha koymak en iyi çaredir . Bakır ısıyı iyi iletir ve sorun çözmekte faydalıdır . kendiniz yapabileceğiniz gibi hazır bakır levhalarda satılmaktadır .

    http://tr.aliexpress.com/item/30Pcs-15mmx15mm-Heatsink-Copper-Shim-Thermal-Pads-for-Laptop-GPU-CPU-VGA/32643340547.html?spm=2114.49010708.4.25.0DjkF1




  • Konuyu açtığım dönemde heatsink bulamamıştım fakat sonra aliexpress'te bir satıcı ilan açtı. hem fan hem de heatsink sipariş edip ikisini de değiştirdim fakat asıl sorun adaptördeymiş, çözümü bulunca hem buraya hem de bilgisayarın konusuna yazayım dedim ki belki birilerinin işine yarar.

    eğer bilgisayarınız ısınıp kapanıyorsa, fanını, bakır soğutucuyu değiştirip macunla kafayı yemeden önce pilinizi adaptörünüzü bir kontrol edin :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alican456

    Konuyu açtığım dönemde heatsink bulamamıştım fakat sonra aliexpress'te bir satıcı ilan açtı. hem fan hem de heatsink sipariş edip ikisini de değiştirdim fakat asıl sorun adaptördeymiş, çözümü bulunca hem buraya hem de bilgisayarın konusuna yazayım dedim ki belki birilerinin işine yarar.

    eğer bilgisayarınız ısınıp kapanıyorsa, fanını, bakır soğutucuyu değiştirip macunla kafayı yemeden önce pilinizi adaptörünüzü bir kontrol edin :D


    Adaptörde nasıl bir sorun varmış hocam merak ettim? Yani ısınmasına nasıl bir etki etmiş?

    Ayrıca termal macundab bahsedip Arctic MX-4 ten bahsetmemek ayıp olur. En iyisidir.
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt
    ısınmaya bir etkisi yokmuş sanırım, yani galiba makina sadece ısındığı için kapanmıyormuş.

    başlangıçta bu durduk yere kapanma sorununun ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyordum ve gerçekten de başlıkta söylendiği şekilde test ettiğimde manyak ısınan bir makinayla karşılaşmıştım fakat fan ve bakır soğutucuyu değiştirdikten sonra da kapanmaya devam ettiğine göre sebebi tamamen ısınma değilmiş. arıza tespitine bırakmadan önce son çare gittim adaptör aldım ve düzeldi.

    elektrikten anlamıyorum ama yamyam stayla kullanıcı olarak ben şöyle açıklama getiriyorum, çoklu sekme video izleme oyun vs durumunda ihtiyaç duyulan enerji miktarı artıyor ve makina "ver daha ver enerji ver ekonomi mekonomi yok bam bam bam" diyerek daha güçlü ekran kartına ramlere dolayısıyla da adaptöre yükleniyor fakat adaptör patates olduğu için ihiyaç duyulan enerjiyi sağlayamıyor, voltaj dalgalanıyor vs. makina da "eeh yeter lan yakacaksınız devreleri" diyerek kendini kapatıyor.

    adaptörü değiştirince lan nour nolmaz ben bir de pil alayım dedim, onun konuyla alakası yok aslında :D

    yok lan adaptörle alakası olamaz göklerden gelen kararla düzelmiştir diyen olursa ona da eyvallah.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.