Şimdi Ara

Termal Macun sonrası yavaşlama.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Dell G15 5521 SE model laptop için CoolerMaster MasterGel Pro Termal Macun R2 satın aldım. Macunu uyguladıktan sonra bilgisayarımda yavaşlama fark ettim. Hiç takılmayan oyunlarda bile 5dk 10dk sonra takılmaya başlıyor ve oynanmayacak hale geliyor. Macunu çok sürmüşümdür diye tekrar açıp temizleyip az miktarda tekrar uyguladım. Fakat durum yine aynı. Laptop açıldığında Dell logosu görünür fakat altında dönen yükleme işareti çıkmazdı. Açılması saniyeler alırdı. Şu an açılma süresi uzadı. Sorun nedir nerede hata yapmış olabilirim? Bilgisayarı dikkatli bir şekilde açıp macunu uygulayıp aynı şekilde tekrar topladım. Konu hakkında bilgisi ya da önerisi olan yazabilir mi lütfen?




  • Termal bant varsa yerine tam oturmamış olabilir, aynı şekilde bant varsa zarar vermiş olabilirsiniz. Macun yenilerken cpu-gpu olarak mı yenilediniz? Tekrar monte ederken iyi monte edememiş olabilirsiniz. Ya da fanlardan birinin pinini bağlamayı unuttunuz.


    Youtube da video vardır kesin bir de öyle bakın.

  • Merhaba. Cevap için teşekkürler. Hayır ne bantlara zarar geldi ne de pinler eksik bağlandı. Herşey nasılsa öyle. Bu gönderiyi yazdıktan sonra tekrar açıp termal macunu temizleyip cpu ve gpu'nun orta noktasına küçük miktarda döküp dağıtmadan bakır plakayı bağladım. Sonrasında bilgisayarı açtığımda diagnostics adımı gelince bir de onu yaptım herhangi bir sorun görünmedi. Oyuna girdim ve bahsettiğim takılmayı yaşamadım. Sanırım macunu doğru miktarda kullanmadığım için bu sorun olmuştu. Şu an sorun yok teşekkür ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.