Şimdi Ara

TERMOSTATİK VANA AMA HANGİSİ DAHA İYİ ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
174
Cevap
9
Favori
81.605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mna4454

    Danfoss 2990 vana için fiyat araştırması yapıyorum...tanesi 47 T.L. dedi birisi ...Daha ucuza alabileceğim bir yer yok mu?

    birkaç mesaj üstte @zebza'nın eklediği sitede danfoss ra 2000 gaz sensörlü 33lira civarında
  • euro artinca vana fiyatida artmis :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    euro artinca vana fiyatida artmis :)

    euro mu yoksa talep mi artınca fiyatlar artmış....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    euro artinca vana fiyatida artmis :)

    euro mu yoksa talep mi artınca fiyatlar artmış....

    oda aklima geldi ama diger vanalarin onceki fiyatini bilmedigimden karsilastirma yapamadim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss


    quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    quote:

    Orijinalden alıntı: hardcrss

    euro artinca vana fiyatida artmis :)

    euro mu yoksa talep mi artınca fiyatlar artmış....

    oda aklima geldi ama diger vanalarin onceki fiyatini bilmedigimden karsilastirma yapamadim :)

    euro son dönemlerde fazla yükselmedi.danfoss ra 2000'e bu kadar talep olduğu sürece 40lira bile olur




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    quote:

    Orijinalden alıntı: somniferum

    @zebra kardeş sen iki resin göndermişssin birinin iki deliği var duvara giriyor ve peteğe--diğeri sadece peteğe giriyor benim aradığım sadece peteğe giren bumu 14c TRV ,artı vana ile verdiğin linkte vana ile ilgili başlıkta yatay (köşe) yazıyor bu ne demek senin resimlerdekimi yatay köşe diye geçiyor ?
    acil cevap,ankaradada yokmu bu danfoos satan yer ?

    bir arkadaşta siemens termo tavsiye etmiş diyorki öteki vanalar ses çıkarıyorlarmış doğrumu ?
    siemens termo termostatik vana önerirmisiniz ?

    Sn Somniferum her iki resimde aynı vana var, birinci resimde (mutfak) tesisat duvardan ikinci resimde (o.odası) zeminden geliyor. Benim orda göstermeye çalıştığım tesisat ister yatay gelsin ister dikey bendeki vana sürekli zemine paralel oluyor, malum dikey vana montajı hatalı ve maalesef birçok kişi bunu bilmiyor. Nasıl bir ses olayı varmış bilmiyorum, ben herhangi bir ses duymuyorum, vanadan ziyade tesisat ile alakalı bir problem olabilir. Ankara'da nerde satılıyor bilmiyorum, ben Kocaeli'de ikamet ediyorum İstanbul'dan aldım.
    Siemens vanalar da kaliteli doğal olarak öneririm, ama fiyatları çok yüksek sıvılı olnaları 50 TL cıvarı (benim sorduğum yerlerde, piyasada daha ucuz satan yerler olabilir), gazlı olanını ise bulamadığım için fiyatını bilmiyorum.

    Arkadaşlar iki sorum olacak;
    Termostatik vanayı zemine paralel takmak nasıl bir fayda sağlıyor veya dikey takmak nasıl bir zarar veriyor?

    Havlupanlara takmayı niye önerilmiyor? Yani ısı ayarı 2'de kalır veya tecrübe edilen ara bir sıcaklıkta sonuç olarak gerektiğinde devreye girer.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zombeejnr
    Arkadaşlar iki sorum olacak;
    Termostatik vanayı zemine paralel takmak nasıl bir fayda sağlıyor veya dikey takmak nasıl bir zarar veriyor?

    Havlupanlara takmayı niye önerilmiyor? Yani ısı ayarı 2'de kalır veya tecrübe edilen ara bir sıcaklıkta sonuç olarak gerektiğinde devreye girer.

    1.TRV dikey takılırsa yükselen hava sıcaklığını hatalı algılar o yüzden zemine paralel olmalıdır.

    2.Havlupanlara TRV takılamaz diye bişey yok, fakat havlupanlar ancak kendini ısıtabildiği için ve de pompanın tesisattaki suyu sağlıklı devirdaim edebilmesi için 2 petek gerektiğinden genel olarak banyo peteğine (havlupanı) ve koridor peteğine (koridorda petek yoksa kombiye en uzak peteğe) TRV takılmaması tavisye edilir.
  • Slm @Zebra ve @disintegration ikililer bende iyi kötü artık okuya okuya anladım neyin nansıl olduğunuda,yine anlamadığım 1-2 sorun var oda deniliyorki mesela TRV'yi ısının en yakınına tak örneğin mutfak (orda yemek felan sıcak olurmuş,dolayısıyla öteki peteklerde az yanarmış) bu bana saçma geliyor ohalde öteki odalara taktığın TRV'ler ne işe yarayacakki eğer atıyorum 3'e ayarladınız her yeri (mutfak dahil) mutfakta TRV hemen 20C buldu ama en uzaktaki kuzeydeki odada 3'de ayarlı olan oda soğuk olduğu için hala 20C bulamadı şimdi ne olacak ? Mutfaktaki petekler 20C bulduğu için sıcak su akımı duracakmı ? o halde en uzaktaki odanın hali ne olacak ? mutfaktaki ısı tekrar 20C altına düşene kadar öteki odalar bekliyceklermi ? ....Aklım almıyor çünki eğer yazdığım gibiyse en uzak kuzeydeki oda buz gibi olacak (malum mutfaktaki sıcaklıktan ötürü ? )

    Normalinde herbir TRV bireysel yanıyormuş oda sıcaklığına göre doğru değilmi ? siz galiba şunu kastediyorsunuz en yakındaki çabuk ısınan yerlerdeki TRV ayarını 3 değilde 2'ye ayarlarsın öyle tasarruf yaparsın söylemek istemiştiniz ?...eğer böyleyse açıkca yazınki avamların kafası karışmasın değilmi ?..!!!

    @Zebra koridorun 6 metre uzunluğunda 1.50cm genişliğinde olsunda sen TRV taktırma yapma ya millete yanlış bilgi vermeyin....

    Acemi arkadaşlar siz en iysi (bana göre) bu hususta @Zebra ve @disintegration katılıyorum Banyoya TRV taktırmaya gerek yok ama bendeki gibi koridorunuz 6 metreye yakın uzun olursa 2 Metrelikte Petek alırsan gelde taktırma,zaten ortalama 3 çeşit koridor şekli var bendeki gibi düz ve uzun,T şeklinde olan (gidiyorsun sağ ve sola sapar koridor) ve L tipi var (gidersin sola yada sağa dönüş yaparsın) eğer koridororunuz çok küçükse örneğin 1+1-2+1 55-60M2 evlerdeki gibi ve hole (giriş) belki gerek kalmaz TRV taktırmaya.

    Ama siz siz olun en soğuk odaya (ve odada büyükse bendeki gibi 15M2) biri büyük diğeri küçük örneğin 600x1200+ 600x500 petek daha taktırın (tecrübeden söylüyorum) ve o küçük peteğe TRV vana taktırmayın artı malum banyo,ama koridora bence kesinlikle taktırın çünki koridorlar genelde soğuk olur (Ana kapıdan dolayı ve malum uzun vs.)

    Şimdi gelelim Danfosa bakın kardeşler ben açık konuşurum 4 gün önce Rüzgarlıya gittim Danfosun kendi bayisinde bile Gaz sensörlü TRV yok adam diyorki önümüzdeki günlerde yeni parti gazlı gelecek Euro üzerinden olduğu için + KDV 45 TL'Yİ bunuda Danfosun bayisi söylüyor,sadece Sıvı sensörlüsü var 2 çeşidi var (fonksiyonlarında sadece basit 1 ayar hariç aynı) biri tamamen beyaz diğerinin çevresi ve Termostat ucu siyah (termostatikvana.com da görebilirsiniz 11a-12a diye geçer (köşe vana) siz 12a alın ama Bayi bilmez siz alırkene 013G5016 serisini isteyin (ben mesela 5016 seri sıvı sensörlüyü tanesini 20 TL'YE aldım,gaz sensörlünün özelliği tepkime süresi 13 dakika,sıvı sensörlününki 20 dakika başka bir özellik yok...sanmayınki gaz sensörlü mucize birşey) Vanalar genelde standart 013G0003 diye geçer (ben köşe vanasından bahsediyorum) zaten en randumanlı ya köşe yada Yatay köşe TRV dir,dikeymiş çartmış curtmuş boşverin,birde aklınızda bulunsun şimdi çoğu Mütahit Komposit borudan çalmak için petekleri genelde sıcak/soğuk girişleri alttan bağlatıyorlar,Techizatcınında işine geliyor tabiki (çapraz bağlantı zaman alıcıya)..

    Eğer sizin mütahitte bana yaptığı gibi aynı haltı yediyse mutlaka Techizatcı çağırın TRV'yi taktırmadan önce,evvela çapraz bağlantı yaptırın sonra en makulu köşe tipi TRV takın....Benim Mütahit demeye dilim varmıyorya güya 20 senedirmi ne bu işi yapıyorlarmış tutmuşlar işyerlerine takılan Dikey radyatör taktırmışlar,sizin anlıycağınız eni 60cm yukarı uzunluğu 90cm (dünyanın parasını aldın utanmaz insan bari 1Metrelik taktırır) söylemesi ayıp süperlüx daire diye 180.000 TL'ye mal oldu bana,binada birsürü sorun var Mütahit bey kılını kıpırtatmıyor,İskanı alınmış Binanın (merkezi ısınma sistemiyle ısınıyoruz,Kalorimetre takılı) bir Techizatcıyla anlaşmış daire karşılığı o adamda hala servisi çağırıp gereken bazı parçalar takılacak ve garantisi onaylanacak,ama hala yapmadı söylüyorum tamam abi yaparız abi ama gerisi yok (Mütahitle zaten saç başayız ilgisizliğinden ötürü) gidip bu Techizatcıyı yada Mütahiti Yapıkullanma izni alınmasına rağmen çoğu edevat hala bağlanmadı garantisi onaylanmadı nereye şikayet edebilirizki arkadaşlar bana bir yol gösterin ya ?

    Üç kuruşluk Asansör almış ne Diafonu çalışıyor Alarmda çalışmıyordu ısrarım üzerine dandik dııııt diye öten (kimse duymaz hehe) bir alarm taktırmışlar,Asansörde fren yani allah muhafaza bir durum olsa stop düğmesi yok 7 Katlı Apartman bu nasıl iş ya,Yöneticiye söylüyorum (binanın geri kalalının umrunda değil isterse bina çöksün soran yok ???...ben hariç,o yüzden Mütahit bana kıl kaptı açıklarını buldukca)......Neyse nerden nereye geldik değilmi ?

    Aman siz siz olun Sözleşmenizi gerekirse noter huzurunda yapın dünya hali benim gibi el tokalaşma usulu olmasın (orayı artık açmayayım) İstediklerinizi pazarlığınızı nezeman İskanı kesin vereceğini,geciktirdiği sürece size kira bedeli gibi para ödeyeceğini hepsini Sözleşmede yazın Noter en sağlamı olmassa kesin Sözleşmede birde Şahit olsun akraba değil ama tarafsız biri olsun ha Eve nelerin yapılacağını hepsini yazdırın eğer birşeyi yapmassa hemen Tüketici mahkemesine koşun valla yeni yasalar gereği Mütahiti Devlet baba Öper !

    Düşünün ya yasalar gereği Site tipi apartmanlarda hele Merkezi ısıtmaysa TRV koyması şartmış Mütahitin,Adam tutmuş normal vana takmış hehe (keşke birşey demeseydimde denetlemeye gelen İzin belgesini verenler görselerdi) Mütahitin bundan bile haberi yokmuş (güya 20 senelik Mütahitlermiş'ya...? ) Ben dedimki bari benim daireye TRV tak (tabiki ben ozaman bilmiyorum google sayesinde neler öğrendik) buda tutmuş Heeeyytt ben bir TRV tamayacak adammıyım ayağından ECA TRV3 denen en dandik vanayı taktırmış oda başlarda petek bağlantısından bahsettimya alta taktırmış ve dikey taktırmış yani TRV yukarı bakıyor hehe,benki demiştimki bak Mütahit bey (o zamanlar Gaz sensörlüler 25TL'ydi) gel Danfoss alalım kaliteli vs. ucuz diye bunu taktırmış.

    Bende şimdi başta bahsetmiştim Rüzgarlıya gittim sıvı sensörlü 13G5016 Termostatı ve vanasıda 13G0003 (köşe vana ) aldım bu 5016 özelliği birtek şu 5023'e nazaren 5023 15C derecenin altına düşmüyor kış (hani kar işareti varya) ona getirsen bile 5016'da kış işaretine getidiğinde 8C dereceye kadar iniyor olurya sabah çıkarsın akşam eve gelirsin o yüzden 5016 daha mantıklı,ve ben şimdide komple çapraz bağlantı yaptıracağım ne yapayım iki girişte altta dolayısıyla TRV'de altta kalıyor ama ısı malum yukarı yükseliyor dolayısıyla TRV zannedecekki ev soğuk ve durmadan yanacak....yazdığım mantıklı değilmi ?

    Siz bana allah aşkına şu Mütahiti nasıl yapmadığı eksik yaptığı işlerden ötürü nereye şikayet edebiliriz bina olarak herkez şikayetci ama Nasrettin hoca misali Saraya varınca arkasını dönüyor 'ki kimse kalmamış,millet atıtıyor tutuyor gidin tepki gösterin diyorum ne bileyim yapıyorlarmı yapmıyorlarmı,Binanın içindeki yapılması gerekenlere bakılırsa yapmıyorlar ???......NE YAPMAK LAZIM BU DURUMDA ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somniferum -- 6 Ekim 2013; 8:51:58 >




  • somniferum S kullanıcısına yanıt
    Sn. Somniferum 9m² koridora 60cm yerine 2mt petek taktırırsanız tabiki TRV gerekebilir.. Bu durumda banyo ve en uzaktaki peteği boş bırakabilirsiniz. TRV ancak kullamadığınız odalarda 2 kademede (17°C) bırakmanızı tavsiye ediyoruz, bunun sebebi o odanın aşırı soğumasını önlemek içindir. Mutfak 20°C yi bulduğunda sıcak su akımı durmayacak sadece mutfaktaki peteği bypass edecek ve daha hızlı bir şekilde diğer peteklere yönlenicek artı tesisatta ısıtılması gereken su miktarı azalalıcaği için size tasarruf olarak geri dönecek.
  • somniferum S kullanıcısına yanıt
    kombiye yakın petekler gereğinden fazla ısınır. termostaitk vana taktığınız zaman ayarladığınız sıcaklığa geldimi, vana peteğe su girişini kapatır. böylece su ısınan radyatöre uğramadan diğer odalara yönelir. tüm evde homojen bir ısı oluşur. aşağıdaki resmi koyayım ne demek istediğimi anlayın.

     TERMOSTATİK VANA AMA HANGİSİ DAHA İYİ ?
  • ww.termostatikvana.com/UrunDetay.aspx?KategoriAdi=Termostatik%20Radyatör%20Vanaları&UrunID=372&UrunAdi=14c%20Yatay%20Köşe%20TRV%20Set siteye girilemiyor...Ya da alışveriş yapamıyoruz....Danfoss ra 2990 vanayı uygun fiyatla başka nereden bulabiliriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mna4454

    ww.termostatikvana.com/UrunDetay.aspx?KategoriAdi=Termostatik%20Radyatör%20Vanaları&UrunID=372&UrunAdi=14c%20Yatay%20Köşe%20TRV%20Set siteye girilemiyor...Ya da alışveriş yapamıyoruz....Danfoss ra 2990 vanayı uygun fiyatla başka nereden bulabiliriz

    http://www.termostatikvana.com/UrunDetay.aspx?KategoriAdi=Termostatik%20Radyat%C3%B6r%20Vanalar%C4%B1&UrunID=383&UrunAdi=14c%20Yatay%20K%C3%B6%C5%9Fe%20(UK)%20TRV%20Set%20(fiyat%20:%2033,5%20TL)

    site sahibine havale yaparsanız, ürünlerinizi gönderir. 14c köşe tip demeniz yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 11 Ekim 2013; 17:04:10 >




  • Zebza kullanıcısına yanıt
    1) gaz sensörlü danfoss TRV'leri dikey taktırdım :) yatay taktırarak mobilyalarda yer kayıplarına sebep olacaktım bu sebeple dikey taktım. Kaloriferden ısınan havanın termostatik vanayı etkilememesi için vana ile kalorifer arasına kendi yaptığım vana boyuna denk gelen beyaz plastik separatörler yapıp ısınan havanın vanaya etkilemesini engelledim. Bir ara resmini çekerim. Hatta cam altında kalan peteklerin camdan aşağıya doğru çöken soğuk havada bence vanaların algısını sarsabilir, heleki cam izolasyonunuz yeterli değil ise. Bu sebeple TRV vanaların üstlerinede 3-4 cm mesafe ile(cam ile vana üst noktası arasına) separatör yapabilirim.
    2) kalorimetreli merkezi sistemli bir evde oturuyoruz. Pompaların merkezi sistem olduğu için devirdaim sıkıntısı yaşamayacaktır. Havlupanlarda büyük boy olduğu için onlarada taktırdım.

    Yeni bir sorum olacak;

    1) Gün içinde yaklaşık 10 saat evde olmadığımız için kalorimetreli sistemde boşuna evi ısıtmış olacağım, bu yüzden daire girişine kalorimetre sonrasına takmak için(istediğim saatlerde komple daire kalorifer aç-kapa kontrolünü sağlamış olurum)HAFTALIK ZAMAN AYARLI PİL İLE ÇALIŞAN VANA (SICAK SU İÇİN) var mıdır, danfoss'un bu işi yapan TRV vanaları var ama bunların çapı çok ufaktır debi geçirmez gibime geliyor.




  • Birde benim gibi TRV vanalarını kendi demontaj-montaj yapmak isteyenler eğer eski vanalarınızı birtürlü anahtarla açamıyorsanız vana dişleri arasına locktite sıkmış olabilirler, bende böyleydi, en pratik çözüm çakmak ile vanayı mümkün olduğunca ısıtmak ve hemen anahtar ile açmaya çalışmak olacaktır. Bağlantıyı yaparken keçe kullanmanızda fayda var. Abim bu işlemleri yapmadı ve vana başına 12 tl vererek kaloriferciye taktırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombeejnr -- 11 Ekim 2013; 20:52:52 >
  • zombeejnr Z kullanıcısına yanıt
    I.Danfoss dikey takmayı hatalı kabul ediyor. Eğer bir sebepten dolayı dikey takılması gerekiyorsa harici sensörlü TRV'i almayı öneriyor.

    İngilizce açıklamaları:
     TERMOSTATİK VANA AMA HANGİSİ DAHA İYİ ?

    II.Kalorimetre önüne takılabilecek vana konusunda bir bilgim yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zombeejnr

    1) gaz sensörlü danfoss TRV'leri dikey taktırdım :) yatay taktırarak mobilyalarda yer kayıplarına sebep olacaktım bu sebeple dikey taktım. Kaloriferden ısınan havanın termostatik vanayı etkilememesi için vana ile kalorifer arasına kendi yaptığım vana boyuna denk gelen beyaz plastik separatörler yapıp ısınan havanın vanaya etkilemesini engelledim. Bir ara resmini çekerim. Hatta cam altında kalan peteklerin camdan aşağıya doğru çöken soğuk havada bence vanaların algısını sarsabilir, heleki cam izolasyonunuz yeterli değil ise. Bu sebeple TRV vanaların üstlerinede 3-4 cm mesafe ile(cam ile vana üst noktası arasına) separatör yapabilirim.
    2) kalorimetreli merkezi sistemli bir evde oturuyoruz. Pompaların merkezi sistem olduğu için devirdaim sıkıntısı yaşamayacaktır. Havlupanlarda büyük boy olduğu için onlarada taktırdım.

    Yeni bir sorum olacak;

    1) Gün içinde yaklaşık 10 saat evde olmadığımız için kalorimetreli sistemde boşuna evi ısıtmış olacağım, bu yüzden daire girişine kalorimetre sonrasına takmak için(istediğim saatlerde komple daire kalorifer aç-kapa kontrolünü sağlamış olurum)HAFTALIK ZAMAN AYARLI PİL İLE ÇALIŞAN VANA (SICAK SU İÇİN) var mıdır, danfoss'un bu işi yapan TRV vanaları var ama bunların çapı çok ufaktır debi geçirmez gibime geliyor.

    Slm sen ne yapıyorsun kardeş @zombeejnr ilk hatan dikey taktırmak olmuş mazeretinde mobilya ohalde bende derimki vanayı diğer tarafa taktır mobilyana değmesin ama kesinlikle dikey değil köşe yada yatay köşe olacak bu bir.
    İkincisi tutmuşssun peteğin ısısı vanayı etkilemesin diye (bu arada vana zaten etkilenmez sen galiba Termostatını kastediyorsun,vana sadece gövdesidir bir metal parçası ! ) tutmuşsun plastik herneyse etrafını sarmışssın,şimdide diyorsunki Termostatın önünüde kapatayım....la havle istersen komple Termostatik artı vanasını bir favnozun içine koy...öyle olmaz kardeş Termostatın espirisi nedir havadaki ısıyı algılamaktır değilmi ohalde benim yazımın ilkbaşta dediğim gibi Termostatik vanayı Dolaba gelecek (değecek) tarafa değilde ters tarafa taktır bitti iş ??!!
    ve sakın Termostatında önünü kapatma benden söylemesi !

    2:ci soruna gelirsek,sen diyorsunki ben günün yarısı evde değilim dolayısıyla vanayı kapatabileceğim yada belirli zamanlarda az yanıp sönecek bir alet yokmu diye soruyorsun ....Olmaz olurmu işte Danfosun termostatik vanası varya getirirsin kış ayarına (kar şeklindeki Termostatın üstündeki amblem) asgari evinin ısısını (eğer sıvı sensörlü alırsan) 15 derecede tutar senin evin kombi yada merkezide oturuyormuşssun 15C altına düşmez sıcaklıklar'ki böyle birşeye ihtiyaç duyuyorsun ?
    Eğer altında üstünde zaten birileri oturuyorsa evin asgari 13-16C derece arası olur bütün Termostatları (termosta kapatamassında,daire dışındaki vanyı anca kapatırsan hepsi söner) kapatsan bile,hele birde Apartmanınız yalıtımlıysa kesin asgari 15-17 derecenin altına düşmez evin ısısı o yüzden böyle şeyleri kafana takma.
    Şunuda söyleyeyim haberin olsun Yasalar gereği evde ol yada olma koridordaki (dairenin dışındaki koridor) evine giden gaz Valfını sakın kapatma çünkü yasaktır ''Devlet baba diyorki: Evde olun yada olmayın asgari sıcaklık 15 derecenin altına düşmiyecek,ve Daireye giden Gaz Vanası kesinlikle kapatılmıyacak'' sebebi ise altında yada üstünde oturanlar madur olmasınlar eğer sen Gaz Vanasını komple kapatırsan,eğer yaparsan ve biri görüp Yöneticiye şikayet ederse oda seni (hangi mahkeme bakıyorsa bu tür işlere ? ) Mahkemeye verirse Fotosunu çekmiş elinde delilide var Mahkeme sana ceza yazar haberin olsun.

    Hiçbirşey bilmiyorsan ve asgari 15C bana çok gelir diyorsan oda termostatları vardır (onların ısı ayarları daha düşüktür 8C kadar felan kısabilirsin ? ) Techizatcıya diyeceksinki bu Oda Termostatını bana bağla oda örneğin Oda termostatını diyelimki kolletöre bağlar ? ve sen 8 derecenin altına düşmesin diye 8C göre ayarlarsın ozaman bütün odalar 8C olur ve sende mutlu olursun başka bir alternatif yok,ve yineliyorum Koridordaki evine giden Kalorimetreden geçen Dairenin ana Valfını sakın komple kesme .....YASAK..................


    Ve herkes mutlaka çapraz bağlantı yaptırsın (şiddetle öneririm) Termostata gelince şu anda sadece istanbuldaki termostatik vana.com'daki İLYAS Beyde Gaz sensörlü vanalar 32,5 TL var diye biliyorum, piyasada şu anda zaten birnevi Gazlı yok ama bugünlerde yeni bir parti Gazlı vana geleçek dediler bana Rüzgarlıdaki Danfoss bayisi ve en asgari 40-42 TL arası satılacak Euroya göre satın alınıyormuş Danimarka menşeyli orjinal mal olduğu için,ama sadece birinin diğerine göre tepkime süresi 8 dakika az olduğundan dolayı bu paraya yazık benim yazdığım gibi ''13G5016 Termostatı ve vanasıda 13G0003 (köşe vana )'' gidin bunu alın pazarlıkla 20 TL'ye bile alırsınız (ben aldım) ama haberiniz olsun sıvı sensörlülerede zam geliyor !


    @hardcrss kardeş sana katılıyorum ve çizdiğin (alıntı demek daha doğru olur değilmi hehe) evet oda güzel olmuş.




    @Zebra kardeş Banyoya illa havlupan takılacak diye bir mecburiyet yok,bence Havlupan banyoda sadece estetik açısından hoş duruyor o sebepten çoğu kişi Banyoya Havlupan taktırıyor,ama velevkin iş pek görmüyor (yetrince ısıtmıyor Havlupanlar) 3-3,5M2 Banyoya atın bir 600x600 normal yatay radyatör bakalım Havlupanmı daha iy ısıtır yoksa benim dediğim yatay petekmi @Zebra kardeş ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi somniferum -- 13 Ekim 2013; 5:15:03 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: somniferum

    @Zebra kardeş Banyoya illa havlupan takılacak diye bir mecburiyet yok,bence Havlupan banyoda sadece estetik açısından hoş duruyor o sebepten çoğu kişi Banyoya Havlupan taktırıyor,ama velevkin iş pek görmüyor (yetrince ısıtmıyor Havlupanlar) 3-3,5M2 Banyoya atın bir 600x600 normal yatay radyatör bakalım Havlupanmı daha iy ısıtır yoksa benim dediğim yatay petekmi @Zebra kardeş ?

    İllaki havlupan takılacak diye bir mecburiyet var dediğimi hatırlamıyorum ?!? Kaldı ki benim banyoda da 600x500 petek var

     TERMOSTATİK VANA AMA HANGİSİ DAHA İYİ ?

    ama gel gelelim evlerin %99'ında havlupan vardır. Şu an benimle yaptığınız tartışma "hilti - darbeli matkap" tartışmasına benziyor.




  • somniferum S kullanıcısına yanıt
    1) Turkçe forumlarda bence bilgi sıkıntısı var. Yatay takmak şart değil öneri, sadece ısı hassasiyeti vana üzerinde yazan 2-3 değelerini tutturmanızı engelleyebilir. Yani 2de normalde 17 ise, oda sıcaklığı atıyorum 15 derece olacak ama petekten çıkacak hava vananın sensörünü yanıltıp vana kapanacak.Dikey taktığın zaman petekten ısınan hava vananın termostatını sapıtmasın diye ben sadece peteğin vanayı taktığım tarafındaki üst kısmına(ısının yükseldiği tarafa) bir bardak altlığı boyutunda şeffaf plastik ile kapatarak petekten yükselen ısının dikey taktığım vanayı etkilemesini minumuma indirdim, oda gerçek sıcaklığı ile termostatik vana bölge sıcaklığı şuan tamamen aynı, yani kesinlikle sıkıntı yok :) bu arada ECA termostatik vanaların kutusunun arkasında YATAY VE DİKEY TAKILABİLİR diye büyük büyük yazıyor :)

    2) söylediğinizi yapıp her sabah vanaların ayarlarını mı kısacağım? Pçok uğraştırır bence. Sizin söylediğiniz kanunu bilmiyorum ama sizin söylediğinize göre evin içindeki vanaları(yani termostatik vanaları) kapatırsam beni asarlar mı :) veya evin girişinde ki vanayı kapatmayıp, camları açarsam " bu adam camı açıyor, dairelerin soğumasına sebep oluyor, fotoğrafını çekip dava açalım" derler mi?

    Bence sizin söylediğiniz %30 ortak ısınma payı, onu zaten ödüyoruz.

    Sizin söylediğiniz daire girişine termostatik vana takmak pek mümkün değil bence, Termostatik vanalar 15 mm çapında evin girişlerinde ki borular 32'lik sanırım, çap daraltmak mantıksız. Benim istediğim bütün vanaları sabah ewden çıkarken kapatmak yerine kendisi daire girişinden 32' lik hatta koyacağım vana benim istediğim saatte ve günlerde kendisi kapatsın, ben eve gelmeden yarım saat öncede açsın ve termostatik vanalar ayarladığım sıcaklığı getirsin odaları.bunu yapan musluğa takılan, pil ile çalışan, gardenanın timerlı bahçe sulama vanaları var ama sıcak suya uygun değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: somniferum

    @Zebra üstat tabiki normal radyatörde takılı ben okuduysan günümüzün modası diye havlupan taktırıyorlar dedim (gerçi sonra ısınmadıkları için pişman oluyorlarda hehe neyse) ama senbile herkezin yaptığı hatayı yapmışssın kardeş bu modada geçti artık peteğı tavana asma zamanı sök ordan yerden 10-15cm yükseğe tak,ve bak daha randumanlı olacağına neden dersen bir mantık yürüt,petek zaten tavana yakın sendede peteğin ısısı tavana yükselir (malum ya ısı yukarı yükselir) eeee bütün ısı tepende gezecek sende altında hehe,espirime bakma gerçeği söylüyorum.Aşağa taksan ısı yukarı çıkana kadar banyoyu bir dolaşır şöyle sonra yükselir değilmi....mantık yürüt lütfen ?...........Ve vay aşağıya taktırırsak paslanır muhabbetinede meğil etme,yine mantık yürütelim buharda yükselir dolayısıyla senin petek şu anda afedersinde banyo yaptığınızda tamamen buhara yani neme maruz kalıyor/kalacak,sence peteğin alttamı olması daha mantıklı yoksa tavanda olmasımı (korozyon ve paslanma hususunda ? ) bu anlattıklarım ışığı altında ?........sen bi düşün derim !



    BU VESİLEYELE BUGÜN BAYRAM VE HERKESİN KURBAN BAYRAMINI KUTLAR VE NİCE BAYRAMLAR DİLERİM.........Seyit.................

    Maalesef sistem merkezi sistemden kalma olduğu için o şekilde kaldı hatalı olduğunu biliyorum ama tadilatı fazla masraflı olacağı için o şekilde bırakmak zorunda kaldık.




  • Somniferum size herhangi bir cevap vermeyeceğim.

    Danfoss gazlı termostatik vanaları yere dik olacak şekilde taktım, bu şekilde yapmam gerekiyordu. Kendimce sağlıklı ölçüm yapmaları için çözüm buldum, yukarıda bahsetmiştim, sonuç olarak bu çözüm harika şekilde çalışıyor. Oda sıcaklığı ve termostatik vanada ayarladığım sıcaklık birebir aynı, benim gibi dikey takanlar ekstra masraflara girip yön değiştirmesi bence gerekmiyor, tabi ki herkes kendisi karar verir. Bu arada Daanfoss'un da bazı termostatik vanaları dikey takılıyor, kesinlikle yanlış demek yersiz oluyor, aşağıda resmi görebilirsiniz. Daha birçok markanında, ülkemizde satılan-satılmayan, dikey-yatay takılabildiği belirtiliyor, fakat ısı ölçümünden kaynaklanan hataları tecrübe etmeniz gerekebilir, her evin/ tesisatın yapısı farklıdır gibi uyarılar var...

    15 derece altında indirememe olayını kontrol etmek imkansız, belki ben doğalgaz yakmıyorum, inventörlü klimam ile ısınıyorum kim ne diyebilir ki? Kaskat sistemli merkezi sistemlerde(kullandığın kadar öde) Benim görüşüm; yaz tatilleri için aldığımız evi kışın ısıtmak zorunda değilsiniz, zaten %30 ortak ısınma payını ödüyorsunuz, birde havalar soğuduğunda oturmadığım evi komşularım daha çok ısınsın diye kaloriferlerimi açayım :) Bence bu konuda yanlış bilgi veriliyor. Şahsen ben kollektör önüne 32 mm'lik kontrol vanasını( timerlı) yurtdışından alacağım, ve gayette gün içinde daire içi vanayı kapatmayı düşünüyorum.

    Fakat bilgisi olan var mı mesala herhangi bir kombinin içindeki zaman kontrollü oda termostatına bağlanabilir vanalar var(herhalde birçok kombinin içinde buna uyumlu selenoid vanalar var) bu vanaları yetkili servisten istesem alıp taktırabilir miyim? Yapabilirler ise dışardan böyle bir vana almam gerekmeyecek.



     TERMOSTATİK VANA AMA HANGİSİ DAHA İYİ ?




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.