Şimdi Ara

TERÖR EĞİTİMLE YENİLİR EĞİTİME DESTEK İSTİYORUM. ÖĞRENCİLERİME OGS SİSTEMİNİ NASIL GÖSTEREBİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ELİMDE 1 KAMYON, 1 LAPTOP VAR. OGS SİSTEMİNE BENZER BİR SİSTEMİN SİMÜLASYONUNU YAPMAK İSTİYORUM. BUNUN İÇİN HANGİ MALZEMELERE İHTİYACIM VAR. VE NASIL YAPABİLİRİM. AMACIMIZ KAMYONA EKLEYECEĞİMİZ BİR APARATLA KAMYON BİR BİNANIN ÖNÜNDEN GEÇTİĞİNDE PLAKA VE DİĞER BİLGİLERİ DİREKT BİLGİSAYARA KAYIT OLSUN. AYRICA MANUEL BİR GİRİŞ OLMASIN.



  • Ufak harfle yazmasını da bilmiyorsan, bu soruyu sorma hakkın bile olamaz. Pes.
  • BAZILARI SIRF LAF OLSUN DİYE NİYE YAZAR Kİ
  • İnternette büyük harfle yazı yazmak bağırmak anlamına gelir.Kirdok bunu bilmiyor olabilir fakat yinede soru sormaya hakkı vardır birde güzel bir başlık açsaydı.....
  • Başlık ve BÜYÜK HARF konusunu tekrar söylemezsek,

    Bildiğim kadarıyla OGS'nin mantığı RFID - Radio frequancy ID.

    Yani görsel bir işaretle değil, manyetik alanla algılama yapıyor. Köprülerde mevcut durumda görsel kısmı ise, OGS olmadan geçenlerin yakalanması yönünde.

    Basit bir yöntem ile, yüksek çözünürlüklü bir webcam, biraz programlama ve bir karakter tanıma programı (OCR) ile yapılabileceğini düşünüyorum.

    Ama bu konunun eğitimle ne ilgisi var, bir öğretmende neden kamyon vardır, merak ettim doğrusu...
  • quote:

    TERÖR EĞİTİMLE YENİLİR EĞİTİME DESTEK İSTİYORUM. ÖĞRENCİLERİME OGS SİSTEMİNİ NASIL GÖSTEREBİLİRİM


    Arkadaşım OGSnin çalışma prensibini öğrenmekle terörün ne alakası var?
    Sorduğunuz sorunun cevabını almayı garantilemek için böyle hassas konuları basamak olarak kullanmayın.

  • Eğitimle alakası şudur: Öğrencilerime proje yaptıracağım. Bu projenin dış ticaretle ilgili bir aşaması var ve biz bunu biliyoruz fakat uygulamada kullanacağımız teknik bilgiye haiz değiliz. Sonuçte ben elektronik konusunda dışarıdan destek alacağım. Fakat alacağım destek ve kullanacağımız malzemeler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum. Bu şekilde neyi nasıl ve ne şekilde yaptıracağımız hakkında da genel çerçeveyi görmü olabiliriz. Konunun terörle alakası ise şudur. Zaten o gün açılan konu başlıklarının çoğu bu hassas konuyu dillendirilerek açılmış. Ben de bu hassas konun direkt eğitimle ilişkili olduğunu düşündüğümden böyle bir mesaj vermek istedim. Hassasiyeti oralarda eğitim vererek takdirnameler alarak tescillendirdiğim için eğitime destek istedim olay bu. Her kişinin her şeyi bildiğini varsayan arkadaşlarımızın biraz daha olumlu olması gerekiyor. Açıkçası yazım hataları ve bir başlık yüzünden bu kadar tepki duyulduğuna da ilk defa tanık oluyorum. Konunun özü ile ilgili bilgilendirme yapan dostlara selam olsun.




  • quote:


    kirdok

    Açıkçası yazım hataları ve bir başlık yüzünden bu kadar tepki duyulduğuna da ilk defa tanık oluyorum


    Arkadaşım bu sıralar dediğin şeye bu kadar çok tepki gösterilmesinin sebebi diğer başlıklar altında da belirttiğim ve birçok arkadaşımın da bana katılacağı gibi forum kirliliği konusudur.Başlık açarken herkezin kendinden başkasınıda düşünürek açması gerekiyor.Örneğin ben birkaç hafta önce ADIM ADIM USB isimli bir topic açtım ve burda çalışmalarımı yayınladım.Bırakın başlığı konu içindeki cümlelerimi bile benden sonrakileri düşünerek kurdum.Çünkü burası bir teknoloji forumu ve bu bölümde elektronik bölümü.Herkezin yaptığını düşünmüyorum ama USB konusuna merak sarmış ve bu bölüme girerek bu konuda fikir edinmek isteyen bir kişinin ARAT bölümünden gireceği ilk kelime USB olacaktır.
    Şimdi birde senin açtığın başlığa ve sorduğun soruya bak dostum.Senin yapmak istediğin şeyle birgün bir başkası aynı şeyi yapmak istediğinde ve bu bölümde ARATMA yaptığında emin ol ki Terör Eğitimle Yenilir diye aratmayacaktır.




  • Selamlar.
    Anahtar kelimeleriniz arkadaşımızın da belirttiği gibi , RFID ve ACCESS CONTROL SYSTEMS olabilir.
    En basit tarifi ile , bir elektromanyetik alana giren araçtaki ünite , bu alana girdiğini algılar ve kendine ait verileri RF ile dönderir ve geriye de gereken bilgileri ( kalan kredi miktarı vs. gibi ! ) yine RF ile alır. access sistemlerde ise genelde seyyar ünite girdiği e.m. alandaki enerjiyi bir bobin vasıtası ile indükleyerek bir voltaj elde eder ve bu voltajı güç kaynağı olarak kullanıarak , içindeki bilgiyi sabit üniteye aktarır.
    Sizin yapacağınız sistemde şayet araçtaki kısmın bilgi alması gerekmiyor ise , sadece basit bir RF modül ile bir data gönderirsiniz sürekli veya mesela saniyede 5 kez gibi. RF alıcı modül çıkışına bir PIC li devre ilavesi ile alınan herbir verici datasına bir araç teknik verilerini atayarak bir laptopa bu bilgileri iletebilirsiniz. En basit yapılacak sistem bu olur. Ancak karşılıklı bilgi alışverişi olacaksa , her iki tarafta da birer alıcı - verici bulunması gerekecek ve yapacağınız iş biraz daha kompleks olacaktır.
    Saygılar.




  • RFID en mantıklısı. Ya da I2C de kullanabilirsin. Bir rf modul ile. Microchip in sitesini incele RF ürünlerine bir bak gayet güzel tümleşik Transceiver lar var. www.microchip.com adresi. 1-2 W lık bir RF verici destegi olan programlanabilir entegreler yapmışlar. Her kamyon için aküden beslenen bir modül taktın mı ana merkezle cok güzel haberleştirirsin. Dijital iletişim yapacağın için aklına gelen gelmeyen (telefon, sms, pc iletişimi, görüntü aktarımı) her olayı da zorlayabilir gelişmiş birşey yapabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.