Şimdi Ara

Terör Sorunumuz Nasıl Bitecek ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultrAslan1905[Y]

    Tarihte Osmanlı'nın kullanmış olduğu taktiği kullanarak bitecek. Bunlar şimdi kanser hücresi gibi her tarafa yayıldılar. Büyük şehirlerde bile nüfüsta önemli yere sahipler. Bunlara istediği yeri vereceksin. Hepsi oraya gidince de güzelce bombalayacaksın. Acıma falan yok yıllardır yaptıklarına saysınlar.


    bunu sende biliyorsunki bunu yapmanın imkanı yok hem yapsan bile bombalayscğın yerler şehir olduğu için yapılar zarar görür bu da sana fayda sağlamaz aksine zarara uğrarsın
  • CANPOLAT68 kullanıcısına yanıt
    özgür k.rdstan kurulduğunda bitecektir.sonrada biz biteceğiz.
  • Terörü önlemenin yolu o toprakları ilhak etmekten geçer.
  • güneydoğuya bi nükleer santral kuracaksın sonra da patlatacaksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan dökerek bitmez bu olaylar.Sen her ne kadar soykirim uygulamaya calissan butun kurtleri oldurmuye calissan bile (ki yanlis bi dusuncedir) 10 yil 100 yil 1000 yil sonra yine bu topraklarda kan dokulecektir.Herseyden once bu ulkede baris isteyen bir halk bilinclenmesi olmalidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • açıkcası plan proje yapılmış kim yapmışsa okumadım.
    ama terör nasıl biter söylym ben sana. terör ancak türkiye gerçekten bitirmek istediğinde biter.osman pamukoğlu olduğunda nasıl ki 50binden 5bine indirildi,yine öyle bitirilir.

  •  Terör Sorunumuz Nasıl Bitecek ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hala silah ile sorunların çözülebileceğini zannediyosunuz ya ne kadar dar bakıyorsunuz silahla savaşla bir ideolojinin nerede söndüğünü gördünüz ? diyalog ve anlaşma dışında hiçbir şekilde çözülemez
  • tamil kaplanlarina uygulandığı gibi, bir gecede hepsini indirecen, susturucu silahlarla, ansızın
    mağaradakilere de kimyasal silah, onlarda 1 hafta falan sürer, ama tertemiz olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tatavlalı Mahremi


     Terör Sorunumuz Nasıl Bitecek ?

    Dağları temizleyince bitiyor mu? Eski kafalarla olmaz bu işler...




  • Kardeşim sen varolan teröristi öldürsen dahi yenilerini engellemezsen bu iş bitmez. Bugun hdp Hakkaride yüzde 80 oy alıyor, teröristin heykeli dikiliyor, bölge halkı heykel müsvettesini korumak için askere jandarmaya silah sıkıyor, Gülten Kışanak heykelimizi indiren askerlere soruşturma açılsın diyor. Kısacası halkı eğitmezsen, terörle bir yere varılamayacağını anlatmazsan boşuna çırpınıp durursun. Şu an terörün 30 yıldır bitirilememesinin en büyük nedenlerinden birisi halk desteği.
  • Bu ülkenin doğusu da batısı da birdir. Ben diyalog yolu ile her şeyin halledilebileceğine inanıyorum ama kapıyı özerklikten açmak söz konusu bile olamaz. Bu ülke bize sürpriz yumurtadan çıkmadı. Burası Türkiye; banane yok dünya üzerinde bu kadar kalabalık devletsiz bir millet olmamasından. Bu anlayışla çözüme ulaşılamaz. Silahta ısrar ederlerse yapılması gerekenler yapılır kimsenin şüphesi olmasın.
  • Ayrıca tamamen bitirmek istiyorsanız ve gerçekten istekli iseniz İsrail in filistine abd nın kızılderililere yaptığını yapmanız lazım sokakları sokak köpeklerinden temizlemek için ne yapılıyor ya kimini kısırlaştırıyorlar (çoğalmalarını önlüyorlar) ya vurup öldürüyorlar yada kısırlaştırdıktan sonra hayvan barınaklarına yerleştiriyorlar orada ölümü beklettiriyorlar kısaca soykırım ve katliam yapmazsanız bitiremezsiniz yada ışit gibi örgütler aracılığı ile yaptırmalısınız şahsi görüşüm iran pkk lı teröristi yakaladığında onunla birlikte ailesinide öldürüyor iran bile bizden iyi mücadele ediyor pkk ile böylece ailelerde sahip çıkar çocuklarına kötü yola düşmelerine mani olurlar
    Türkiye yeni yasa çıkarmalı ve tüm türkiyeye duyurulmalı çıkardığı tarihten sonra yakalanan veya öldürülen teröristlerin aileleri de öldürülmeli yada ömür boyu hapise atılmalı böylece aileler evlatlarına daha iyi sahip çıkar evlatlarda aileleri nin can güvenliği için dağa çıkmazlar




  • Terör sorunu abd nin canı istediği gün biter.

    Çünkü en basit ve bariz örnek Afganistan'da ki el kayde dir.

    Abd o kukla örgüt vasıtasıyla Afganistan ve o bölgeleri temizledi ve işi o örgütle işi bitti cesedini kimsenin görmediği B.L'yi sözde öldürdü.

    Sonra bir baktık Irak'ta daha dün ayağına giyecek ayakkabısı olmayan çulsuz ayak takımı bir örgüt çıkagelmiş ve nereden para pul buldularsa silahlanmışlar sağa solu dağıtıyorlar ve şansa bakın ki
    her yeri dağıtırken İsrail'e de hiç dokunmuyorlar.

    İşte abd isterse 3-5 günde birilerini toplayıp örgütte kurulur , abd nin menfaatlerine göre işi bittiğinde örgütte 5 dakikada yok edilir.

    bugün cesedini kimsenin görmediği b.l okyanusta ki gözden uzak adaların birinde golf oynayıp kıçıyla dünyaya gülmüyorsa neyim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pleksiglass -- 23 Ağustos 2014; 2:34:24 >




  • Şu ana kadar top yekün bir şiddet uygulanmadı ki şiddet çözüm değil diyenler neye dayanarak bunu diyorlar? Tüm cumhuriyet tarihinde olan şiddet son birkaç ayda İŞİD'in sadece K.Irakta Kürt unsurlara yaptığı şiddet kadar bile değildir. Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ne zaman çözülmek istenirse o zaman çözülür.
  • Realist bakis acisindan bakarsak onumuzde 2 secenek var:Kurdistan Otonom bolgesi adi altinda;Kurtlerin kontrolu altinda bir yerel hukumetin ve parlementonun kurulmasina,her ne kadar pratikte merkeze bagli olsa da Kurtlerin kendilerini yonettikleri bir politik sistemin olmasina goz yumacagiz.Diger secenek ise dunyadan gelecek tum tepkileri goz ardi edip Israil gibi bir savas makinesine donusup dogu'daki ve guneydogu'daki tum unsurlara karsi planli,sistematik ve tam saha baski uygulayacagiz.

    Turkiye'deki mevcut gidisata bakinca ilk secenegin olacak olmasi cok daha buyuk bir ihtimal.Nihayetinde Apo'nun serbest birakilip,dogu'da da Kurtlere bir cesit A la Turka ozerklik verilecegini dusunuyorum.Teror sorununun boyle cozulecegini dusunuyorum.Aslinda dusunmuyoirum,boyle olacagindan adim gibi eminim cunku Kurt petrolu Turklerin ya da baskalarinin milli duygularina,egolarinin tatmine kurban edilemeyecek (bu benim kendi dusuncem degil) kurban edilemeyecek kadar degerli.Kuzey Irak'ta cikarilan 100 MILYON dolar degerindeki ilk parti petrol Teksas-ABD'ye coktan ulasti bile

    http://www.al-monitor.com/pulse/ar/politics/2014/08/kurds-petrol-krg-turkey-israel-tanker-radikal-independence.html#

    ABD sadece baslangic.Kuzey Irak petrolu Turkiye uzerinden Avrupa'ya da dagitilacak.Burada muthis bir alisveris soz konusu yani.Bu alisveris durumunun stabil sekilde surmesi icin de bolgenin stabillesmesi gerekiyor elbette.Bunun da nasil mumkun olacagini soylemenin geregi yok herhalde..

    Turk milleti olarak kendimizi bazi seylere karsi hazirlamamiz gerekiyor.AKP zaten kendi secmeninin beynini yillardir yikayip bu hazirligi yapiyordu ama geri kalanlar da bazi seyleri kabullenmeye baslasa iyi olur bence.




  • Hani yabani hayvanları bayıltıyorlarya onun gibi göstericilerin hepsini vuracaksın ama bayıltıcı iğne ile bayılanı alıcaksın içeri
    Tamamen etkisiz hale geliyorlar bir kaç saatliğine gözlerini açtığında yataktalar yani hapishanedeki yataktalar
    Düşünsenize bütün göstericiler yerde ölü gibi yatıyor
    cem ceminay alman bayıltıcı silah
    Ölüm İğneleri İmha Edildi ! #Bağımsız Yaşam Hakkı Savunucuları#




  • Teror sorunu bu şekilde bitmez . Strateji oyunlarında savunma kuleleri yaparak düşmanın ülkeye girmesini engelleyebilirsiniz ama gerçek hayat bu şekilde değildir . İnsanlaı teröre iten problemleri ortadan kaldırmalıyız . Bu savas bitmedikce hiçbir zaman güçlü olamayız . Türkiye tüm Kürtlerin hamisi olmalıdır . Aksi halde suriyede ve ırakta bize tampon bölge olarak daima Kürtler kullanılabilecektir . Buda bizim Ortadoğu ile bağımızın kaybolması ve sürüp giden bir savas demektir. Bu sorun hukumetin şimdi uyguladıgı gibi anlasarak ve halkı teröre iten sorunlar ortadan kaldırılarak çözülür .

    Sen savas stratejilerini arastıracagına direk konuya odaklansaydın keske . Yabancı ülkelerin de bizim gibi terör sorunları oldu yıllarca kayıplar verdiler ve en sonunda terörü çözduler . Onların uyguladıkları yöntemler neymiş onlara bakalım .

    1: İngiltere IRA'yı Nasıl Bitirdi ?

    Gül’ün bu açıklaması İngiltereyi 80 ve 90’lı yıllarda kan gölüne çeviren İrlanda Kurtuluş Örgütü IRA’yı getirdi. İrlanda ve İngiltere arasında yaşanan çatışmalar ve anlaşmazlık 20 yıla yakın bir sürede zorlu müzakere ve anlaşmalarla sona ermişti. İşte İngiltere ile terör örgütü arasında barışa giden yolda aşağıdaki süreçlerden geçildi:

    ASKER VE IRA ATEŞ KESTİ: 1993’te İngiltere Başbakanı John Major ve İrlanda başbakanı Albert Reynolds bir deklarasyon yayınladı. Deklarasyonda İngiltere’nin “bencil stratejik ve ekonomik” çıkarları olmayacağı belirtildi. Askeri şiddetin kesileceği açıklandı. 1994’te IRA ateşkes ilan etti. Muhalif bir grup “ateşkes başımıza gelen en kötü şey” dedi.

    3 YILDA ATEŞKES BİTTİ: 96’da ateşkesin bittiğini açıkladıktan bir saat sonra Londra limanındaki bir kamyon bombayla patladı. 150 milyon Sterlin’lik zarara neden olan patlamada 2 kişi öldü 40 kişi yaralandı. Ateşkesin bitmesine sebep olarak İngiliz Hükümeti’nin tavırları gösterildi.

    GÖRÜŞMELER YİNE BAŞLADI: Tekrar görüşmeler başladı, görüşmelere katılacak kişiler referandumla seçildi. Ancak 96 yılı boyunca çatışmalar devam etti.

    İKİNCİ ATEŞKES: 1997’de İngiliz ve İrlanda hükümetleri IRA’nın silah bırakmasını istedi. Birkaç ay içinde ateşkes ilan edildi.

    MASAYA OTURULDU: İngiliz ve İrlanda hükümetleri Uluslararası Komisyon anlaşması imzaladı. Yapılan toplu görüşmelerde şiddete karşı 6 maddeden oluşan Mitchell prensipleri kabul edildi. Görüşmelerde sorun yaşandı, kopuşlar meydana geldi.

    REFERANDUMA GİDİLDİ: 10 Nisan 1998’de hükümetler ve Kuzey İrlandalı partiler arasında bir anlaşma sağlandı. Ağustos ayında IRA yeni bir saldırı düzenledi. Belfast anlaşmasında mahkumların serbest bırakılması, asker sayısının azaltılması ve sosyal haklar ele alındı. İrlanda ve Kuzey İrlanda’da referanduma sunuldu. 1998’deki referandum öncesinde büyük tartışmalar yaşandı.

    VE IRA SİLAH BIRAKTI: 2005’te yapılan çağrı sonucunda IRA silah bırakma kararı aldı. Silahlar resmi olarak teslim edilmese bile ölüm ve saldırı oranları düştü. Sadece sokak kavgaları ve uyuşturucu kaçakçılığı yaşandı. 2005 Eylül ayında bütün silahlar teslim edildi.

    2: ETA örgüntünden nasıl kurtuldu İspanya onu da arastırablrsiniz ..

    3: Ülkemizin Şuan uyguladığı politika doğrudur . Silahlı mücadele bitti zaten , terör dediğimiz olay yerini asayiş olaylarına bıraktı işte yol kesme karakol taşlama gibi .30 seneir devam eden bir peoblem birden bitmez zaten . Diğer sorunlarda zamanla bitecektir. Kaldı ki zaten çözüm süreci hala bitmedi devam ediyor .




  • vahapcemil kullanıcısına yanıt
    Bizde iş başka bir boyuttadır.

    İngiltere kendi toprağından taviz vermiş mi Ira 'dan kurtulalım derken ?

    Bizde güneydoğu da özerklik istiyorlar hatta bir ara bölücülüğün suyunu çıkarıp lazlarında kendi dili ve bayrağı olsun dediler.

    Buna karşılık lazlarda bizim bayrağımız var Anıtkabir'de dalgalanıyor dedi.

    İmkan bulsalar TR'de ki bütün etnik kimlikleri provoke edip bin tane parçaya ayıracaklar ülkeyi böylece geçmişte Yugoslavya meselesine dönecek iş .

    Yugoslavya meselesi nedir sorusuna S.Sancaklı cevap verir size :





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 440cdx

    Bizde iş başka bir boyuttadır.

    İngiltere kendi toprağından taviz vermiş mi Ira 'dan kurtulalım derken ?

    Bizde güneydoğu da özerklik istiyorlar hatta bir ara bölücülüğün suyunu çıkarıp lazlarında kendi dili ve bayrağı olsun dediler.

    Buna karşılık lazlarda bizim bayrağımız var Anıtkabir'de dalgalanıyor dedi.

    İmkan bulsalar TR'de ki bütün etnik kimlikleri provoke edip bin tane parçaya ayıracaklar ülkeyi böylece geçmişte Yugoslavya meselesine dönecek iş .

    Yugoslavya meselesi nedir sorusuna S.Sancaklı cevap verir size :




    Anadilde eğitim konusunda hukumetin tavrı net ve açıktır, özerklik yahut ayrılma konusunda da öyle . Yugoslavya ile de 1000 yıldır bir arada yaşamıs iki milleti Osmanlı mirasını bir tutmak en hafif anlamda cehalet olur . Burada görülmesi gereken nokta bölge halkına ve aslında tüm ülkedeki vatandaslara uygulanan baskı politikasının değiştirilmesidir . Aksi halde Terör için daima malzeme ve neden olmus olacak . Ve bu iş çatışma ve silahla hiçbir zaman çözülemeyecektir . 30 senelik süreç ortada . Bizde kendi topragımızdan taviz vermedik hiçbir zaman . Lütfen sözlerinize dikkat edin . Tek Devlet , Tek Vatan , Tek millet , Tek Bayrak lafını Diyarbakırda , Mardinde halkla elele söylemiş bir yönetimden bahsediyoruz ... Hakkaride bayraksız miting yapanlardan değil.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.