Şimdi Ara

Tesadüf mü ilahi mi ? Birini düşünmek. Bir tartışalım şunu. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
17.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CardaQue

    Tesadüf yoktur tevafuk vardır.
    Bi hocam söylemişti. Gerçekten de önemli bir söz..

    Ben de öyle düşünüyorum açıkçası. Algıda seçicilik konusu da mantıklı evet ama tatmin edici değil.
  • Bunu çok düşündüm ama çözümünü bulamadım.Hiç bir tarafa emin bir şekilde kafam yatmadı.Bazı olaylar senkronize gerçekleşir,bu bağı birkaç sefer yakaladım ama herhangi bir şekilde bağ kurulamayacak durumlar da yaşadım diyebilirim.İnsan beyninin arka planında çalışan değişik sistemler olduğu açık.Mesela çok alçak bir seste bir müzik duyarsın hareket halinde,duyarsın ama algılayamazsın.Bir şekilde o ses kaynağına yaklaştıkça içinden mırıldandığın,aslında duyduğun ama algılayamadığın şarkıyı duyarsın dumur olursun.Böyle bir şey...

    Yahut eski sevgilini hatırlatacak bir mekana uğrarsın,eski sevgilinle anılarının olduğu ikinizin de uğrak yeri olan bir yer olsun.Buraya gidince anılarını hatırlarsın ilk önce ama algılayamazsın bunu,sonra sevgilin aklına gelir durduk yere(Hiç bir şey durduk yere aklına gelmez bence insanın)sonra sevgilin de oraya sık uğradığı için tesadüfi olarak denk gelebilirsin.

    Fakat hiç alakasız bir mekanda mesela tatilde bir arkadaşım aklıma gelmişti,onun bu mekanlara geldiğini veya geleceğini tahmin etmez veya bilmezdim ama rastlaştık.Bu ayrı bir mesele,hiç bir şekilde bağ kuramıyorum.

    Bir arkadaşımı arayacağım,elim gidiyor unutuyorum elim gidiyor unutuyorum en sonunda arıyorum tak açılıyor daha dııt sesi gelmeden;tam da seni arayacaktım diyor.Bunun herhangi bir biçimde saniyesi saniyesine bir açıklaması olamaz.Bu genelde duygusal yoğunluğumun fazla olduğu kişiler üzerine gerçekleşiyor.

    Enteresandır,merak eder sık sık sorgularım bunları.




  • Valla ben öyle ilahi müdahalenin olduğuna inanmam açıkcası tesadüf diye bir şeyin olduğuna da inanmıyorum. Fakat şu rüyamızda bir olayı görürüz de bir süre sonra o olay başımıza gelir ya o dejavu olayı benim kafayı karıştırıyor. Yani vardır bi açıklaması muhtemelen.
  • Valla ben hergün sevdiğim kızla ilgili bir rastlantıya rastlıyorum... Ama ben bunu olayları paranoyakça bağlamama ve noktaları birleştirebilecek bir başka noktalar bulabilmeye bağlıyorum. Yani aslında rastlantı değil, ben rastlantı olarak görüyorum. Beni bir odaya koyun, orada etraftaki şeyleri kullanarak 40 sayıları çıkartıp bahçeli dini çıkartabiliyorum. Rastlantı mı, değil. Sadece ben bir yolunu buluyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1,1-dimetil hekzan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Seriously Sirius



    Celal hocayla baş edebilir mi bu tipler ya

    Cahil olan o çocuğa acıyorum ama videonun sahibi edebilir.




  • ilk sarki olayi icin algida secicilik diyebilirim. Ama ikinciyi aciklayamam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesadüf. Koskoca Roma'da amcamlarla aynı yerde hiç haberimiz olmadan pizza yememize ne diyeceksiniz? Deja Vu gibi oluyor arasıra. Insan bilinçaltı kendi kendine bir şeyler yapıyor ve rüyada vs bir anlık gelecekten bir kesit görmüş gibi oluyor. Ama olan her şeyin mantıklı, ilahi haricinde bir açıklaması vardır.

    Siz farkında olsanız da olmasanız da beyin sürekli çalışıyor ve kendine göre bazı planlar yapıyor. Günlük yaşamda da bazı şeyleri farkında olmadan bu planlar verdiğimiz kararları etkiliyor. Bazı şeyler de tesadüf. Hocalar, büyüler, cinler vs bana göre hikaye ve efsanelerden ibaret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 23 Haziran 2013; 14:45:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kova yaşar kullanıcısına yanıt
    Bu söz dini bi söz. Yani araştırmanı tavsiye ederim. Tatmin olacağından eminim :)
  • Şu 2. olay bu ara çok sık olmaya başladı bana. Tanımadığım biri bile olsa oluyor bazen.
  • Tamamen hislere dayalı bir olay. Ne tesadüf ne ilahi.
    Hissedersin bazı şeyleri.
    Mesela arkan dönük olsa da birinin seni izlediğini farkedebilirsin. Aklından geçirirsin şu arkadaşımı arayayım diye 5 dk. sonra o arkadaşın seni arar vs.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1,1-dimetil hekzan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Seriously Sirius



    Celal hocayla baş edebilir mi bu tipler ya

    Celal hocayla derken? Faydalı mutasyon olarak KANSER'i örnek veren birisi mi? Çok faydalı gerçekten Programın tamamını izledim de ah orda ben olacaktım celal hoca orayı terketmek zorunda kalırdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rashid52 -- 23 Haziran 2013; 17:49:56 >




  • Tesadüfler ve olasılıklar o kadar .Günlük olaylara sıradışı kozmik anlamlar yüklememiz gerek.
  • kova yaşar kullanıcısına yanıt
    zihin zaman ve mekan sınırı tanımadan bilebilir bu durugörü vs olayları herkese oluyor ama işte bilim diliyle bakarsak olaya tesadüf ne yazık ki ama gel gelelim bana da sık sık olur hatta daha uç örnekler var çevremde.. olacakları rüyasında görenler vs vs vs
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.