Şimdi Ara

Teşekkürler iPhone: Herkes dibi görürken Apple beklentileri aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teşekkürler iPhone: Herkes dibi görürken Apple beklentileri aştı
    Apple, kısa bir süre önce 2023’ün ikinci mali çeyrek raporunu açıkladı. Teknoloji devi güçlü iPhone satışlarının etkisiyle birlikte beklentileri aşmayı başardı. Apple CEO'su Tim Cook yaptığı açıklamada çeyreğin "beklediğimizden daha iyi" olduğunu söyledi. Ancak Apple'ın genel satışları üst üste ikinci çeyrekte de düştü.



    iPhone kurtardı



    Teşekkürler iPhone: Herkes dibi görürken Apple beklentileri aştı
    Apple, bu çeyrekte 94,8 milyar dolar gelir ve 24,1 milyar dolar net gelir elde etmeyi başardı. Brüt kar marjı yüzde 44,3 olarak gerçekleşirken toplam gelir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3 oranında düştü. Net gelirdeki düşüşte yine yüzde 3 civarında gerçekleşti. Apple’ın ürün bazlı gelirleri ise şu şekilde tablolara yansıdı:




    • iPhone geliri: 51,33 milyar dolar

    • Mac geliri: 7,17 milyar dolar

    • iPad geliri: 6,67 milyar dolar

    • Diğer Ürünler geliri: 8,76 milyar dolar

    • Hizmet geliri: 20,91 milyar dolar



    Ayrıca Bkz.iPhone'ların ortalama satış fiyatında rekor: 1.000 dolara dayandı



    Apple’ın diğer rakipleriyle aynı sert düşüşü yaşamamasının nedeni yüzde 15 daralan akıllı telefon sektöründe iPhone satışlarını bir önceki çeyreğe göre artırmayı başarmış olması. iPhone gelirleri 1 Nisan'da sona eren çeyrekte yüzde 2 artarak, son birkaç yıldır yaşanılan parça sıkıntısı ve tedarik zinciri sorunlarının (geçen yılın sonlarında iPhone fabrikasının kapanması dahil) nihayet azaldığını gösteriyor. Apple CEO'su Tim Cook yaptığı açıklamada "iPhone açısından oldukça iyi bir çeyrekti, özellikle de pazar istatistiklerine baktığınızda.” dedi.



    Mac ve iPad çakıldı



    Teşekkürler iPhone: Herkes dibi görürken Apple beklentileri aştı
    Apple'ın Mac ve iPad işleri ise aynı ölçüde iyi gitmedi. Şirket geçtiğimiz çeyrekte her iki iş kolunun da kısmen parça sıkıntısı nedeniyle gerileyeceği uyarısında bulunmuştu ancak satışlar beklenenden daha fazla düştü. Apple'ın Mac satışları yüzde 31'den fazla düşerek 7,17 milyar dolar gelir sağladı. iPad'lerden elde edilen gelir ise yaklaşık yüzde 13 düşüşle 6,67 milyar dolara geriledi. 



    Apple'ın, aylık abonelikleri, App Store'dan elde edilen geliri ve Google gibi şirketlerden elde edilen lisans gelirlerini içeren Hizmetler işi bölümü bir önceki yıla göre yüzde 5,5 artışla 20,9 milyar dolar getiri sağladı. Apple Watch ve AirPods gibi kulaklıkları içeren Apple'ın giyilebilir ürünler bölümü, sadece yüzde 1 düştü.




    Kaynak:https://www.cnbc.com/2023/05/04/apple-aapl-earnings-report-q2-2023.html
    Kaynak:https://www.apple.com/newsroom/2023/05/apple-reports-second-quarter-results/







  • Teşekkürler mi Ayfon? Başlığa bak çay demle.Editor cipertinotolu bu şirket senin galiba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tebrikler aypon

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Acaba "thanks to iPhone" gibi bir kalıp mı vardı editör böyle çevirdi (sanmıyorum o kadar değildir :)

    İlla teşekkür edilecekse cansız nesnelere değil rahmetli Steve Jobs'a edilmeli. Tim Cook anca araba çıkarırsa efsaneyi geçer. Onun dışında hep hazır yemeye giriyor. Bu haberler onun göstergesi.

  • thanks payton

  • Bu nasıl bir net gelir vay arkadaş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Teşekkür eden hissedar olur fanboy olmaz. Benim de başlığım Dh için şöyle olurdu "Dh her seferinde editör konusunda dibi buldu derken kendini aşıyor daha da dibi buluyor"

  • 128 milyar dolar etmiyor.

  • elophidae kullanıcısına yanıt
    Apple'ın yönetim organizasyonu çok başarılı. Çok uzun zamandır böyle yönetilen bir şirket yok. Pandemi dönemindeki tutumları zaten çok açık. Şimdi de doğru kararlarının ekmeğini yiyorlar haklı olarak. iPhone'daki marjların yüksekliği de eklenince çakılan piyasanın okları gerçekten de "teğet" geçip gitmiş görünüyor. Bakalım sonraki çeyrek ne olacak, onu daha merak ettim.

  • "Lanet olsun Samsung"

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Merak etme, bu hafta içinde 128 milyar doların nerede olduğunu kk verecek. 8 saat filmi çekmiş orada yayınlayacak.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • iPhone, AppStore ve IOS gerçekten de piyasadaki en rafine çözümü sunuyor. Bunun satışlara yansıması da bu gerçeğin altını çiziyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2009’da foruma üye oldum, 2023 yılındayız. Android ile başladım ve şu an Apple kullanıyorum, tüm lansmanları da izlemişimdir. Apple’ın sıkıntısı bana göre son zamanlarda çok cihaz sattıracak popülist cihazlar sunması ve Apple ideolojisinden, benzersizliğinden çıkmaya başlaması oldu. Yavaş yavaş Android cihazlara yaklaşmaya başladılar. Kısa vadede cihaz satışı artıyor mu? Evet artıyor. Ama uzun vadede bu strateji Apple’a zarar verecek bence. Eskiden her sene rakiplerinde olmayan 1 adet ufak ama kilit özellik olurdu, o gitti. (touchID, trutone, retina ekran, faceid, magsafe vs.) Yazılım deseniz ciddi anlamda eski kalite gitmeye başladı. Saçma sapan Lightning ile hala Usb 2.0 veriyorlar falan. Yetmiyormuş gibi normal ve düz serileri neredeyse değiştirmeden önümüze attılar. (iPhone 13 ve 14) Apple kâr yapacak mı? Bir süre daha yapacak. Ama uzun vadede daha fazla cihaz satmak için Android’e benzeme ve herkese hitap edebilme çabası, kullanıcıların daha ucuza benzer deneyim sunan Android cihazlara geçmesine sebep olabilir gibi görünüyor. Seneler sonra ben ilk kez S23 Ultra baktım açıkçası, ikinci elde değeri düşmese almayı planlıyordum. Böyle giderse yakında ikinci el avantajını da kaybetmesi pek ala mümkün zira uzun süre dayanabilecek cihazlar üretmekten taviz veriyorlar gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2020-2021'de düşük faizle alınan ev, araba ve apple'larda o para. Boşuna aramayın ekonomi böyle bir şey, devlete destek ol - el at dersen işler her zaman daha kötü olur. Çarklar dönsün diye devlet gelirse bazı çarkların deviri, hareketi artarken bir çok çarklar kırılır ve bozulur.

  • her editörünüz birbirinden troll nasıl buluyorsunuz böyle insanları?

  • biz neden teşekkür ediyoruz?
    parayı cukkalayan adamlar.

  • Teşekkürler iPhone: Herkes dibi görürken Apple beklentileri aştı
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Öyne otomatik çekim ile tripoddan ayfona kıçını çektiriyosun emme, kaşla göz arasında kıçını çektirdiğin esnada o deep mor ayfonunu yürütürlerse heç şaşırma...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.