Şimdi Ara

Tesla, Bitcoin satışlarından 64 milyon dolar kazanç sağladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla, Bitcoin satışlarından 64 milyon dolar kazanç sağladı



    Tesla, 2022 yılı ikinci çeyrek raporuna göre Bitcoin varlıklarının yüzde 75'ini 936 milyon dolar karşılığında satarak 64 milyon dolarlık bir kazanç elde etti. Kalan varlıklarında ise 170 milyon dolarlık bir kayıp olduğu bildirildi. 



    "Gelir gider tablomuzu dengeledik"



    Tesla Baş Finans Sorumlusu Zach Kirkhorn, Bitcoin varlıklarının çoğunu gerçekleşen bir kazanç için itibari para birimine dönüştürdüklerini dile getirdi. Varlıklarından geri kalandaki değer düşüklüğü ücretleri ile gelir gider tablosunun yeniden dengelendiğini de sözlerine ekledi.



    Ayrıca Bkz.Tesla elindeki Bitcoin varlığının yüzde 75’ini sattı



    Tesla'nın raporunda, 30 Haziran'a kadar olan altı aylık dönemde 170 milyon dolarlık değer düşüklüğü ve 64 milyon dolarlık kazanç olduğu belirtildi. Şirketin sadece yılın ikinci çeyreğinde varlıklarının değeri düştüğü de belirtildi.



    Şirket, ortalama satın alma fiyatını açıklamadan ilk defa 2021 yılının ilk çeyreğinde 1.5 milyar dolar değerinde Bitcoin almıştı. Daha sonra Tesla, Bitcoin varlıklarını yüzde 10 azaltarak o dönemde 272 milyon kazanç sağlamıştı.



    Elon Musk, Tesla'nın Bitcoin varlıklarını satma nedenini en büyük pazarlarından biri olan Çin'deki karantinalar ve sokağa çıkma yasakları olduğunu ifade etmişti. Şirket, ikinci çeyrekte Bitcoin için satış fiyatını açıklamadı ancak kaba bir hesapla ortalama fiyatın Bitcoin başına yaklaşık 29 bin dolar olduğunu gösteriyor.




    Kaynak:https://www.coindesk.com/business/2022/07/25/tesla-recorded-64m-gain-on-bitcoin-sales-in-q2/







  • Geçen ay gene forumda Elon Mask Bitcoin satttı zarar etti haberleri vardı, orada da yorumlara yazmıştım. Zarar etmesi mümkün değil demiştik zaten. Piyasadan para çekme işleri için kullanılan biridir diyede ifade etmiştik. Bu tip alıcılar balina diye tabir edilir, bir girer fiyat uçar yeter doydum der çıkar karlı bir şekilde. Satar piyasada bunun ardından çakılır. Düşünsenize dehşet bir rakamdan satış var ve çıkan rakam çok büyük. Panik olmamak mümkün mü?Hemen satışlar başlar.Hepimiz de deriz ki; adam tam zamanında çıktı, hayır o çıkmasaydı çakılmazdı o çıkınca çakıldı. Bu iş böyle zengin kazanır gariban çakılır. ABD dolar çeker piyasadan bir şekilde :)))

  • milyar olmasın o

  • CZ eridi haberlerine de inanmayın. Bu adamlar BTC yi Allah bilir 1 dolarken filan toplamışlardır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.