Şimdi Ara

Tesla Cybertruck ilk kazasını Toyota Corolla ile yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tesla Cybertruck ilk kazasını Toyota Corolla ile yaptı
    Elon Musk’ın 2019 yılında tanıttığı Tesla Cybertruck, geçtiğimiz ay ilk teslimatını gerçekleştirerek satışlara başladı. Çelik ve uçlara dokunan tasarım tercihiyle dikkat çeken Cybertruck’ın geçtiğimiz gün ilk kazasını yaptığı raporlandı. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen kazada 17 yaşındaki bir çocuğun kullandığı 2009 model Toyota Corolla ile üç kişiyi taşıyan 2023 model bir Tesla Cybertruck yer alıyor.



    Cybertruck ilk kazasını yaptı



    Tesla Cybertruck ilk kazasını Toyota Corolla ile yaptı
    Tesla'nın elektrikli pick-up modeli Cybertruck tasarım nedeniyle diğer araçlarla ya da yayalarla çarpışması durumunda neler olabileceği konusunda soru işaretlerine yol açmıştı. Geçtiğimiz gün gerçekleşen kazada neyse ki hafif yaralanmalar dışında büyük bir olay yaşanmadı.



    Ayrıca Bkz.Tesla’nın Cybertruck ile ilgili en büyük üretim sorunu ortaya çıktı



    Yetkililer tarafından yapılan açıklamada belirtilen tek yaralanmanın Cybertruck sürücüsünde olduğu yönünde. Bununla birlikte aracın otonom modda olmadığı, havanın ise yağmurlu olduğu belirtiliyor. Reddit'te yayınlanan fotoğraflarda Corolla'nın ön kısmında ciddi hasar olduğu aldığı görülebiliyor. Cybertruck'ın görebildiğimiz kısımlarında ise aynı hasar izlerini göremiyoruz. Ancak esas çarpışma noktasını da göremiyoruz. Dolayısıyla aracın diğer tarafında ne kadar hasar olduğu belirsiz.



    Tesla Cybertruck'ın özellikleri



    Üç farklı versiyonu olan Cybertruck'ın arkadan itişli başlangıç modeli 402 km menzil, dört tekerden çekişli çift motorlu versiyonu 547 km menzil ve üç motorlu versiyonu ise 515 km menzil sunuyor. Ayrıca ek batarya modülü ile menzil 756 km’ye kadar artırılabiliyor. Cybertruck'ın batarya kapasitesi hakkında bilgi verilmedi ancak 250 kW şarj hızını desteklediği ve 15 dakikalık şarj ile 206 km yol gidebildiği açıklandı. Aracın başlangıç fiyatı ise 60.990 dolar.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/12/28/24018383/tesla-cybertruck-crash-corolla-palo-alto







  • Cybertruck'ın perde hava yastığı açık. Muhtemelen sürücü hava yastığı da patlamıştır. Hiçbir şey olmadıysa bile bir şeyler olmuştur :)
  • Toyota pert
  • Şöyle bir görsel daha var. Ama yine ön tarafı görmek isterdim açıkçası.


    Tesla Cybertruck ilk kazasını Toyota Corolla ile yaptı
  • Bu nasıl çirkin bir arabadır yarabbi
  • 3 tonluk yüksek dayanımlı paslanmaz çelik gövdeli bir kamyon karşısında binek araçların pek şansı olacağını sanmıyorum.

    GMC Hummer EV ile gerçek bir test yapılması lazım. Biri 3 diğeri 4 ton.
  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt
    bence buna çarpmadı buna sürte sürte gitti başka bir yere çarptı. Seri üretim hiçbir araç bu kadar sağlam olmaz.
  • Tesla da yaprak kımıldamamış gibi görünüyor
  • Corolla da yaralanan yok. Tesla daki ise yaralanmış. Corolla hasarı kendisine alıp, darbeyi emip absorbe ederken, Tesla ise direkt sürücüye yıkmış darbeyi.
  • Bu nasıl çirkinlik böyle. Keresteden yan keskiyle yontarak daha estetik bir şey çıkarabilirim.

  • araci zirhli arac gibi düşünürsek olur, zırhlı mercedesle bir Toyota carpissa da boyle bir sorun olur, nedeni daha ağır olması ve daha kalın kaportası olması.
  • Askeri araç gibi tipi var bunu beğenen varmı gerçekten ya
  • 14 senelik Corolla da yaralanma yokken bu odunda yaralanma varsa bir şeyler eksiktir. Zaten arabanın dışında hiç hasar yoksa demek ki enerji direkt aracın içindekilere aktarılmış.
  • Bu araçla ilgili çıkan ilk haberlerden beri diyorum, bu araç başka bir araca girse hurdaya çevirir, aracı katlar, böler. Yayaya çarpsa yayayı öldürür. Bunun güvenliği yıllar öncesinden beri soru işaretiydi. Diğer otomobil üreticileri beceriksizliğinden ya da aptallığından sert, çelik kaporta üretmiyor sanki. Yolcu ve yaya güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye atar bu. Otonom, bir şey olmaz, demesin kimse. Ya olursa diye düşüneceksin ki oluyor. İster otonom sürüşte olsun ister manuel olsun. Çarptın mı öldürürsün.
  • Bu arabayı Elon Musk piyasaya sürmeyi nasıl başardı aklım almıyor. Araba trafiği ve içindekileri riske atıyor resmen bu sert malzemelerle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.