Şimdi Ara

Tesla, elektrikli araçlarda şarj savaşını kazandı: Stellantis de standardı kabul etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Chrysler, Jeep, Ram ve Dodge gibi ünlü markaların ana şirketi Stellantis, gelecekteki elektrikli araçları için Tesla'nın elektrikli araç şarj soketini benimseyeceğini açıklayarak bunu yapan son büyük otomobil şirketi oldu. Stellantis, büyük otomobil üreticileri arasında kalan son direnişçiydi ancak artık Tesla'nın NACS (Kuzey Amerika Şarj Standardı) şarj soketi artık bir standart haline gelmiş oldu.



    Stellantis, Tesla’yı benimsedi



    Stellantis, Tesla'nın Kuzey Amerika Şarj Standardı olarak da bilinen SAE J3400 soketine sahip ilk elektrikli araçlarının 2025 yılında çıkacağını açıkladı. Geçiş dönemi boyunca şirket, mevcut müşterilerine adaptör sağlayacağını da duyurdu.



    Şirket, çoğu Avrupa'da bulunan bataryalı elektrikli modellerin yanı sıra bir dizi plug-in hibrid araç satıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamen elektrikli Jeep, Ram ve Chrysler modelleri de dahil olmak üzere bir dizi elektrikli aracın piyasaya sürülmesi planlanıyor. İlginçtir ki, Stellantis'in duyuruyla ilgili yaptığı basın açıklamasında "Tesla"dan hiç bahsedilmiyor, bunun yerine şirketin şarj soketinin resmi standart adı SAE J3400 altında atıfta bulunuluyor.



    Ayrıca Bkz.İnsanlar sürücüsüz taksiye saldırarak aracı ateşe verdi



    Birkaç yıl öncesine kadar Tesla Supercharger'lar sadece Tesla sahiplerine özeldi. Ancak bu durum, şirketin Tesla dışındaki elektrikli araçlara da erişim sunmaya başlamasıyla değişmeye başladı. Şirket, 12.000'i ABD'de olmak üzere dünya çapında 45.000 Supercharger'a sahip olduğunu söylüyor.



    Supercharger’ların diğer üreticilere açılması sonrasında ilk olarak Ford ve sonrasında GM, Tesla’nın standardını benimsediğini duyurdu. Volvo, Polestar, Mercedes, Honda, BMW, ToyotaLucid’de Tesla’yı benimsediğini duyurdu. Ardından Audi, Bentley, Bugatti, Porsche ve Lamborghini gibi markaları çatısı altında bulunduran dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Volkswagen Group’da trende uymuştu.




    Kaynak:https://www.prnewswire.com/news-releases/stellantis-to-expand-electric-vehicle-charging-options-in-north-america-with-adoption-of-proposed-sae-standard-j3400-connector-302059482.html
    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/2/12/24070654/stellantis-tesla-ev-charging-plus-nacs-adapter







  • Bunu bir savaştan ziyade ABD ve Avrupa prizleri gibi düşünün. ABD'de açık ara en yaygın ağ Tesla'nın, diğer yaygın şarj istasyonu ağları da Tesla soketini kullanıyor. Haliyle ABD'de satılacak araçları Tesla soketli üretmek çok daha mantıklı. Avrupa'da ise CCS2 yaygın hale geldi. Bu ikisinin de artık dönüşü yok.
  • Ne uç kavgasıymış be :)

    Elma da aynı

    "İlle de benim şarj ucum, benim ucum olmazsa olmaz"

  • Bunu bir savaştan ziyade ABD ve Avrupa prizleri gibi düşünün. ABD'de açık ara en yaygın ağ Tesla'nın, diğer yaygın şarj istasyonu ağları da Tesla soketini kullanıyor. Haliyle ABD'de satılacak araçları Tesla soketli üretmek çok daha mantıklı. Avrupa'da ise CCS2 yaygın hale geldi. Bu ikisinin de artık dönüşü yok.

  • Toyota yı göremedim, kendi kafasına göre mi takılacak?

  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    artık dudduramaz. typec standardına ayak uydurdu...

  • uchihaitachi kullanıcısına yanıt

    Buradaki habere göre geçen ekim ayında Tesla ile anlaşmış Toyota. Konudaki haberde neden yer verilmediğini anlamadım.


    Toyota signs deal with Tesla for NACS and Supercharger access | Electrek

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt
    Gözümden kaçmış, haberini yapmıştık.

  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

     

  • Sanırım 201 yılıydı. Araç şarj olayını kim eline alırsa savaşı o kazanır demiştim arkadaşlarıma. Bu standardı kabul olayı basit bir şey değil. İnanılmaz karlılık kazandıran bir planlama. Bravo Elon

  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    bunun bir sonraki evresini de merak ediyorum CCS2 vs tesla charge, bunlar da ilerde birleşip tek tipe doner diye dusunuyorum. üretim maliyeti, amerikadan arac getirme yada avrupadan arac ithal etme gibi konularda hep üretimde ekstra maliyet olacak.
    elinde sonunda type-c gibi dünyanın heryerinde tek tipe donecek ama ne zaman olur bilinmez

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.