Şimdi Ara

Tesla Model S’in Alman rakibi Porsche Mission E'de detaylar netleşiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

    Tesla Model S’in Alman rakibi Porsche Mission E'de detaylar netleşiyor 

     

    2015 Eylül ayında düzenlenen Frankfurt Motor Show kapsamında gösterilen Mission E için piyasaya çıkış tarihi 2020 olarak belirtilmişti. 

     

    2020’de satışa başlanılacağı düşünülen ve konsept olarak tanıtılan Mission E şimdilik 600 beygir güç, 15 dakikalık hızlı şarj sonrası 400 km, tam şarj ile 500 km menzil ve 0-100 km hızlanmada 3.5 saniye vaat ediyor.

     

    Tesla Model S’in Alman rakibi Porsche Mission E'de detaylar netleşiyor 

     

    Porsche, Mission E için Stuttgart-Zuffenhausen'deki üretim tesislerini geliştirmek üzere ilk olarak 780 milyon dolarlık yatırım yapacağını belirtmişti. Daha sonra ise bu rakamı 1.1 milyar dolara çıkarttı. 

     

    En son gelen haberler ise firmanın bu konuda ki kararlılığını gözler önüne seriyor. Firma proje yöneticilerini belirlemeye başladı.

     

     Mission E öncelikle piyasa isminden farklı olarak firma içi üretim sürecinde J1 kod ismini aldı. Projenin sorumluluğu ise 6 silindirli düz motorunu terk ederek turbolu 4 silindirli düz motora geçen ve isminin başına 718'i alan Boxster/Cayman’ın da başkan yardımcısı konumundaki Dr. Stefan Weckbach’i getirildi. Porsche’nin Mission E’yi hayata geçirip geçiremeyeceği konusundaki şüpheler de azalmaya başladı.

     

    Tesla Model S’in Alman rakibi Porsche Mission E'de detaylar netleşiyor 

     

    Porsche, Mission E ile sadece tasarım olarak Tesla’nın önüne geçmenin yeterli olmayacağını biliyor. Artık en geç 2020 yılında piyasaya çıkacağına kesin olarak bakılan model günümüz Tesla modellerinden teorik olarak daha fazla menzil ve daha hızlı şarj imkanı sunuyor. Takvimler 2020’yi gösterdiğinde Tesla’nın yeni teknolojileri ve modelleriyle kıyaslandığında hala bu alanlarda üstünlüğünü koruyup korumadığını ise hep beraber göreceğiz.










  • Çok farklı müşteri kitlelerine hitap eden iki farklı otomobil nasıl rakip olacak. Tesla aile otomobili olarak kullanılabiliyor buna rağmen performansı da çok iyi. Ama Porsche spor otomobil. Rakip filan değiller bence. En azından bu halleriyle.

  • Şarj ve menzil başarılı. Gerçekleşirse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020'ye kadar Tesla'nın çıkaracağı modelleri düşünürsek, çokta büyük bir şey olmayacak bence.

  • 2020 de çıkacakmışta. Adamlar kaç yıldır satıyor Model S'i ve yeni modeller tanıtıp araçlarını sürekli güncelliyorlar. 2020 de Tesla Apple gibi piyasada devrim yapmış olabilir adamlar çok hızlı ilerliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla gibi otonom sürüş olmadıkça büyük bir dezavantajı olacak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aslanhan.

    Çok farklı müşteri kitlelerine hitap eden iki farklı otomobil nasıl rakip olacak. Tesla aile otomobili olarak kullanılabiliyor buna rağmen performansı da çok iyi. Ama Porsche spor otomobil. Rakip filan değiller bence. En azından bu halleriyle.

    Fiyatı hiç de "aile otomobili" değil yalnız. Teslanın aile otomobili olması için en kötü D sınıfıyla benzer fiyattan çıkarması lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fenomenon

    quote:

    Orijinalden alıntı: Aslanhan.Çok farklı müşteri kitlelerine hitap eden iki farklı otomobil nasıl rakip olacak. Tesla aile otomobili olarak kullanılabiliyor buna rağmen performansı da çok iyi. Ama Porsche spor otomobil. Rakip filan değiller bence. En azından bu halleriyle.
    Fiyatı hiç de aile otomobili değil yalnız. Teslanın aile otomobili olması için en kötü D sınıfıyla benzer fiyattan çıkarması lazım


    İyide hocam Türk Lirasına çevirip daha sonra pahalı demek çok mantıklı olmuyor ki. Sonuçta araba Türkiye de satılmıyor. Tesla'nın fiyatını değerlendireceksek bu değerlendirmeyi Amerika'da yaşayan ortalama gelirli birinin alım gücüne göre yapmak gerekir diye düşünüyorum. Tesla Model S opsiyona göre 50,000 ile 81.000 Dolar arasında satılıyor. Model 3 ise 35.000 Dolar civarı bir fiyata sahip olacakmış. Ve vergi teşvikleri ile 30.000 dolar civarına satın almak mümkünmüş. Fluence gibi bir arabanın bile en full opsiyonu 94.800 lirayken, Tesla satın alınarak yapılacak tasarruf, arabanın kalitesi ve sunduğu özellikler de göz önünde bulundurulunca çok yüksek bir fiyat değil bence. Ama Porsche'da durum farklı. Porsche burada da çok Lüx Otomobil, Amerika'da da.
    http://www.webtekno.com/otomobil/tesla-nin-yeni-otomobili-model-3-30-bin-dolarin-da-altinda-satin-alinabiliyor-h14473.html





  • "15 dakikalık hızlı şarj sonrası 400 km"

    Hadi bu iyiymiş ama biz 2016 yılındayız ve 2020 ye daha 4 yıl var.
    4 yıla batarya teknolojileri alanında büyük gelişmeler olacağını düşünüyorum.
    Bunun sebebi ise elektrikli arabalar. Bu yüzden belki de Tesla veya diğer rakip firmalar 2020 yılında daha da kısa sürede, âdeta benzin alır gibi 5 dakikada 300-400 km götürebilecek araçlar yapabilirler. O zaman benzin bırakılıp elektrikli modellere göç başlayabilir. Bu nedenle, şimdi kulağa hoş gelen 15 dakikalık şarjla 400 km, 2020 de belki vasat bile sayılabilir...

  • 15dk şarz 400 km :D
    ekrem mi yapmış haberi diye düşündüm ama değilmiş...

  • Şimdiki fabrika verileri gibi o 5 dk 15 dk o 400 km 250 km olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence elektrikli araba pazarında Tesla işi götürecek...

  • Tesla bence otomotiv sektörünü baştan aşağı değiştiren ve değiştirecek en önemli üretici sedan bir otomobili süper otomobil performansı ile üretiyorlar bakım neredeyse yok soğutma sıvıları ve birkaç mekanik parça haricinde en önemli konuda hiç bir vaat vermeden satılan arabalara otopilot,aracı bulunduğun yere çağırma gibi bir sürü güncelleme veriyorlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.