Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1292. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: kaissersoza21 , kaissersoza21
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 6 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.355
Cevap
788
Favori
1.858.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
33. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 12901291129212931294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cgdstpgl kullanıcısına yanıt

    evet. envanter satışları başladı.

  • nobre19 kullanıcısına yanıt

    Benim evin girişinde garaj var veranda da priz var ama oraya 7-8 metre uzatma kablosu lazım.Garaja elektrik tesisatı çekmem lazım anladığım.Bahçede sigorta kutusu var ve oradan da garaja uzanan kabloda bırakmışlar

    O zaman ip65 bir dış mekan prizi çeksem olur sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • essiz88 kullanıcısına yanıt

    Sıfır MG4 Luxury 20 bin kapora vermiştim.Uçak ve oteli de ayarlamıştım.Arada da 400 bin fark vardı.O yüzden 4 gün düşündüm.Yoksa ilk sipariş verenlerden olurdum.Hepsini iptal ettim.Kaporamı da aldım.Parayı da faize bağladım Haziran'a kadar.Erken gelmez inş.

    Tesla'nın kaporası sözleşme olduğı için biraz tartışmalı ancak her ne kadar ortada bir sözleşme de olda son kararı hukuk verir. Ben geçen seneki ötv artışı gibi bir durum olursa en kötü yine hakem heyeti kararıyla alacağımızı düşünüyorum.Tesla haklı olsa dahi 50 bin tl miktarı nasıl belirlediğini ispatlaması gerek.Keyfi iptallerde para alınamayabilir.Alanlar 50 bin tl yi riske attı zaten. Bakalım hayırlısı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • qazxi Q kullanıcısına yanıt

    ne kadar erken gelmişti acaba beklentiden ya da iletilen tarihlerden? Tedirgin olduk şimdi :)

  • x15 kullanıcısına yanıt
    Eğer kurdan dolayı ÖTV kademesi değişirse o kaporayı size seve seve iade etmek zorundalar. Aracın çıplak fiyatı 1.350 ve limit 1450 ise siz 100K civarı bir farkı tolere etmeyi zaten kabul ederek kapora veriyorsunuz. Eğer aracın vergi dilimi döviz kurundan dolayı değişirse kaporanızı size paşa paşa ödemek zorundalar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yunsu Y kullanıcısına yanıt

    Keşke gerçekten böyle olsaydı...

  • TAXERON kullanıcısına yanıt
    Valla ben geçen sene aracın vergi dilimi değişmediği halde ödediğim 10K kaporamı geri aldım. Hiçbir gerekçe de öne sürmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yunsu Y kullanıcısına yanıt

    İşte o yüzden şuanda kimseye vermeyeceklerini açık açık beyan ediyorlar. Telefonda müşteri hizmetleri ile 3-4 kez görüştüm. Bu konuda çok net bir kararımız var artık eskiden iadeler yapıldı ancak sistem değişti vb. diyorlar. Eğer 50k, ÖTV durumunda iade ediliyor olsaydı muhtemelen siparişler 2 katı kadar olurdu.

  • TAXERON kullanıcısına yanıt
    Şirketlerin iç yapısını üst düzeyde bilen biri olarak size şunu gönül rahatlığıyla ifade edeyim.Hiçbir şirket müşterisiyle mahkemelik olmayı göze alamaz 3-5 kişi mahkemeye verdiği anda şirketler prestij kaybından endişe edip kapora iadesi yaparlar. Siz sonuçta ÖTV dilimi değiştiği için siparişi iptal ediyorsunuz. Bu bir nevi force major durumdur.Kur farkı olarak zaten 100-150 K civarı bir artışı kabul ediyorsunuz ama ÖTV dilim değişikliği farklı bir konu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yunsu Y kullanıcısına yanıt

    Hocam sana hak veriyorum ama olacak olan gerçeklerin farklı olacağını düşünüyorum açıkcası. Yine de bekleyip göreceğiz elbet iptal edenler olacaktır.

  • TAXERON kullanıcısına yanıt
    Hiç endişe etmeyin.Sadece ÖTV matrahı değişmediği müddetçe siparişinizi iptal etmeyin yeter. O zaman siz haksız duruma düşersiniz. Sipariş verdiyseniz eğer kazasız belasız fiyat artışı olmadan aracınızı almanızı temenni ederim. İyi geceler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yunsu Y kullanıcısına yanıt

    Öyle bir durumda kaporanın yanacağına %1 bile ihtimal vermiyorum.Dediğiniz gibi force major bir durum söz konusu olur.Bir de bu sefer sayı çok fazla Tesla infial uyandırmadan paraları iade edeceğini açıklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bimarhane kullanıcısına yanıt
    Onu da yaptım ama olmadı. Teşekkür ederim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ibuyukarslan kullanıcısına yanıt

    Bu konuyu bilen var mı? Mayıs 20 gibi gelip 1 haftada para ödeyin yoksa hakkınız yanar deme olasılıkları var mı?

    En azından Haziran dedilerse istemeyene Mayıs'ta teslim etmemeliler sözleşme gereği..


    Olmaması lazım ama benzer şeyler söyleyenler oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x15 kullanıcısına yanıt

    Fiyat onayi verdikten sonra 1 hafta sureniz var,birde bu fiyat onayinda taktik yapiyorlar ilk gun onay vermezseniz gecesine suru psikolojisine oynayip bir zam dokunduruyorlar.


    Yani aracini satip alacak varsa simdiden satma yoluna girsin cunku suan araba satislari dip durumda yani satmak pek kolay degil.


    Eger teslim araligi mayis haziransa mayista vin gelir haziran temmuz ise haziranda vin atanir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?si=i8PZRAHC_3U5mhsY&v=UTSHGzCDOBg&feature=youtu.be

    Bu videoda arkadaş Standard Range araçlarda 2 tip batarya olduğunu söylüyor. BYD ve CATL. Çoğunlukla BYD imiş ancak arada CATL de olabiliyor demiş.

    CATL’nin menzili çok az daha uzunmuş ama biraz daha yavaş şarj oluyormuş.

    Bu konuda bilgi alabilen oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araçlar Türkiye yazılımla ya da başka bir neden ile özel konfigürasyonu ile geleceği için bu sefer iade olmayabilir, sözleşmenin ucu açık olduğu için İş yokuşa sürülebilir.
    Ben iade almanız konusuna çok güvenmemenizi tavsiye ederim.
    Rezervasyon sözleşmesine ChatGPT yorumu,


    Türkiye Cumhuriyeti tüketici hakları ve mesafeli satışlar mevzuatına göre, Tesla'nın araç rezervasyonu ve sipariş süreciyle ilgili sözleşmede bazı uyuşmazlık potansiyelleri mevcut olabilir. İşte bu sözleşmeden kaynaklanabilecek potansiyel uyuşmazlıkların birkaçı:

    1. **İade ve İptal Hakları:**
    - Türkiye'deki tüketici haklarına göre, tüketiciler mesafeli satışlarda cayma hakkına sahiptir. Sözleşmede, sipariş ücretinin iadesiz olduğu belirtilmiştir, bu da tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda ücretin iadesini engelleyebilir. Bu, Tüketici Hakları Kanunu'na aykırı olabilir.

    2. **Ürün Bilgisi ve Değişiklikler:**
    - Mesafeli satışlar düzenlemeleri gereği, tüketicilere satın aldıkları veya rezerve ettikleri ürünle ilgili eksiksiz ve doğru bilgiler verilmesi gerekir. Sözleşmede, teslimat öncesinde araç konfigürasyonunda yapılabilecek değişikliklerden bahsedilmiş ancak bu değişikliklerin etkileri ve tüketiciye yansıtılacak maliyetler açıkça belirtilmemiştir.

    3. **Gizli Şartlar ve Ek Ücretler:**
    - Tüketici sözleşmelerinde, tüketiciye ek mali yük getirebilecek şartların açık ve anlaşılır olması gerekmektedir. Sözleşmede, bazı durumlarda ek ücretlerin tüketiciye yansıtılacağından bahsedilmiş ancak bu durumlar ve ücretlerin miktarı yeterince açıklayıcı olmayabilir.

    4. **Teslimat ve Hazır Olma Tarihleri:**
    - Tüketiciye, ürün teslimatıyla ilgili net ve gerçekçi tarihler verilmesi önemlidir. Sözleşmede, tahmini teslimat tarihleri verilmiş ancak bu tarihlerin değişebileceği belirtilmiş, bu da tüketicinin planlama yapmasını zorlaştırabilir.

    5. **Uyuşmazlık Çözümü:**
    - Tüketici hakları kanununa göre, tüketicilerin anlaşmazlıkları tüketici hakem heyetleri veya mahkemeler aracılığıyla çözüme kavuşturabilir. Sözleşmede, dostane çözüm aranacağı ve çözüme ulaşılamazsa yetkili mahkemelerin devreye gireceği belirtilmiş, bu uygulama genel olarak uygun olsa da, tüketiciye bu hakların daha açık bir şekilde ifade edilmesi gerekebilir.

    Bu uyuşmazlık potansiyelleri, Tesla'nın ve tüketicinin hak ve yükümlülüklerinin yanı sıra, tüketicinin bilgilendirilme ve korunma düzeyini doğrudan etkileyebilir. Herhangi bir anlaşmazlık durumunda tüketici haklarına dayanarak yasal yollara başvurulabilir. Sözleşmenin bu yönlerinin gözden geçirilmesi ve gerekiyorsa bir hukuk danışmanına başvurulması önerilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NextMove -- 27 Nisan 2024; 10:18:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2024.14 Bahar güncellemesi yeniyıl güncellemesinden daha iyi olacak gibi.

    https://www.youtube.com/watch?si=2-Loc8Y6FuaW55uB&v=V0cuE7ng9Lg&feature=youtu.be

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • altugbank kullanıcısına yanıt

    Güncelleme dağıtılmaya başlanmış sanırım:

    Tesla Software Updates (@TeslaSoftUpdate) on Xtwitter
    🆕Tesla started a new software update 2024.14 (Update) Update - What's new in the release notes (1/2): ✅Adaptive High Beams ✅ Audible ✅ Beach Buggy Racing 2 ✅ Cabin Overheat Protection ✅ Customize Scroll Wheel Functions ✅ Cybertruck Colorizer https://t.co/jtJVpAZnRw
    https://twitter.com/TeslaSoftUpdate/status/1782320422450532422
  • Yeni otobandan İnegöl’e geldim. Oksijende Tesla şarj cihazı gördüm
    Yeni mi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12901291129212931294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.