Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1400. sayfa)

6 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 12 Misafir (2 Mobil) - 14 Masaüstü4 Mobil2 iOS
5 sn
29.372
Cevap
819
Favori
1.991.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
77 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
10. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 13981399140014011402
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bkerem kullanıcısına yanıt
    Tek faza 7.4kw yüklemenin sağlıklı olmadığını savunuyor kendisi. Bir sorun olup olmayacağını bilmiyorum tabiki… dediğim gibi 3 faz çektirip sonra ona ekstra bir dönüştürücü mü almak daha mantıklı emin olamadım ben de böyle olunca.(tabi böyle bir dönüştürücü mevcut mu onu da bilmiyorum)
  • Geçtiğimiz yıl sipariş verenlerin tecrübesi nasıl olmuştu ? VIN atanıp ödeme yapıldıktan ne kadar süre içinde araç teslimatı gerçekleşmişti. (Daha önce bu soru sorulmuşsa fark etmedim. Kusura bakmayın)

  • takmayanadam kullanıcısına yanıt
    16a taşıyacak hattan 32a alın denmiyor ki. :)
    Düzgün hesap yapılıp doğru kesitli kablo, doğru sigorta vb kullanılırsa ne sorun olacak ki? 32a güç çekecek bir tesisat hazırlanması gerek sadece.

    Wallbox kullanırsanız her bir fazdan 16A çekip 11kw ile şarj edebilirsiniz.
  • bkerem kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten düşüncem olası bir wall chargera geçme ihtimalime karşı trifaz hattı çektirmek. Ama bu hattan şimdilik 3 çıkışlı bir priz koydurmak. Hattın zorlanması konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum sonuç olarak bu normal bir şey olmasa elimizde 7.4kw ile şarj edin diye bir aparat hiç üretilmezdi. Zorlayacağız biraz ustayı el mahkum…
  • zevkurt Z kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    O dönem ne yazık ki herkes için farklıydı. Tam bir kaos. Bizim şansızlığımız bayrama denk gelmiştik. Bir de vergi artışı olacak olmayacak sürekli panik haldeydik. Çünkü her ay zam gelecek mi? veya ötv artışı olacak mı diye bekliyorduk. Onu bırakın 1 ay önce ödeme yapmıştık. Ay sonunada denk geldiğimiz için faturalarımızı kesmemişlerdi. Gümrüksel bir sıkıntı olmuştu. Bir de üstüne teslimatlar falan karışmıştı. Bu sefer bunların olacağını düşünmüyorum. O dönem çok yeniydiler. Artık antremanlılar. Benim tahminim ilk teslimatlar için bu hafta olmasada bir sonraki hafta vınlar atanmaya başlayacaktır. Bu ekip bu sefer gerçekten en yüksek hedefte araç teslim edecektir. Güvenim tam. Haziran-Temmuz ve Ağustos ayını bence lider geçirecekler. Hayırlısı...

  • zevkurt Z kullanıcısına yanıt
    Geçen sene ilk sipariş açıldığında çok yüksek adetlerde siparişler olmuştu. Hazirandan itibaren başlayan teslimatlar ancak Ekim-Kasım aylarında normalde dönmüştü.
    Yaz ortalarında VIN atanıp, ödeme yapıldıktan 40-45 gün sonra araçlarını telim alanlar vardı. Birçok kişi buna söylendi ama aslında gelecek olan zamlardan etkilenmemiş oldular.
    29 temmuz sipariş aracıma eylül 10 da vın atandı. Süresi içinde onaylatıp ödemeyi yaptım. Ödemeden 10gün sonra aracımı aldım. Daha sonraki aylarda bu süre daha da kısaldı.
    Şimdi yine ilk baştaki yoğunluğu bakalım nasıl yönetecekler.
  • Arkadaşlar kullanıcıların yorumuna ihtiyacım var: son güncellemeden önce araç, geceleyin önde kimse yoksa uzunları açıyordu ve önümde araç olduğunda hemen kısaya geçiyordu. Şimdi son güncellemede adaptif gelince artık uzunları açmıyor. Ne yapmam lazım? Bilen var mı? Ayarlarda bulamadım.
  • takmayanadam kullanıcısına yanıt
    Wall charger’a geçecekseniz tabii ki en başta 3 faz için hazırlık yapın.
    Ama araçla gelen mobil şarj aletini mavi adaptörler kullanırken sadece 1 faz kullanabileceksiniz.
    Mavi adaptör için üçünü birleştireyim diye birşey yok.
    Tellanın ayrıca sattığı ( ingiltere tesla da vardı) wallbox fiyatına 3 fazla çalışan mobil şarj cihazı da var. 500pound gibi birşeydi.
  • bkerem kullanıcısına yanıt
    İngilterede olanı bilmiyordum hocam bir araştırayım. Sağolun cevaplar için 👍🏻
  • takmayanadam kullanıcısına yanıt
    3 fazlı Tesla’yu 11kv ile şarj edecek mobil şarj cihazları ülkemizde de var. Go-e ye bakabilirsiniz.
  • bkerem kullanıcısına yanıt
    Hocam bunları gördüm daha önce ama fiyatları çok yüksek geldi. Yanlış bilmiyorsam Teslanın wallchargerı şuan 21k civarında. Bunları 30bin civarına satıyorlar. O yüzden bu tarz bir girişimde Tesladan satın almak daha mantıklı olur gibi geldi.
  • munadi M kullanıcısına yanıt
    Şehir içi sokak aydınlatması olmayan yolda bi bakın hocam.
  • takmayanadam kullanıcısına yanıt

    evplug® Elektrikli arabalar için şarj adaptörü (adaptör CETAC 3P - 1P) https://www.amazon.com.tr/dp/B0BP2HS5G1?_encoding=UTF8&psc=1&ref_=cm_sw_r_ud_dp_396HMA27CRXZKWCCF307_1


    merhaba, bu üründen ve mavi adaptörden alacaksınız servisten. Toplam 2.500 TL ödeyip her türlü hattan gelen ekektriğe bağlama işini çözer ve her şekilde aracı şarj edebilirsiniz. (3kw - 7,5kw)

  • runeterra kullanıcısına yanıt
    Değişik fiyatlar veriliyor,
  • Kinerkin K kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bu dediğiniz şekilde mi kullanayım sizce de. Duvara 3lu çıkış koydurup sadece Tesladan adaptörü almak da bir çözüm çünkü
  • Kinerkin K kullanıcısına yanıt

    merhaba bu linkte 3 ayri model var. Ortadaki urun ( bir ucu kirmizi bir ucu mavi olan) mi alinacak?

    tesekkurler

  • runeterra kullanıcısına yanıt
    İstediğim plakanın iki Harf gurubunu tam bulmuştum rakam kısmını ise önünde 0 olarak aldım, kombinasyonları size söylüyor Trafik şubedeki görevli harf ve sayı gurubunu düşürüp artırarak farklı ilçelerden daha uygun fiyat araştırabilirsiniz
  • Forumun trolleri haftalık teşviki mesailerine başladı mı?

  • recak R kullanıcısına yanıt
    “teşrîk-i mesâî” demek istediniz herhalde
  • Bimarhane kullanıcısına yanıt

    Benim istediğim plaka maalesef kadıköydeymiş.


    Orasıda anladığım kadarıyla acımıyor :)

  • 
Sayfa: önceki 13981399140014011402
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.